Vaasa Saintsin Mickey Ratilainen vauhdissa. Kuva: Pasi Roimela

Kuuden joukkueen harjoitusturnaus päättyi viime keväänä hallisarjan SM-pronssia juhlineen Vaasa Saintsin lähes ylivoimaiseen voittoon. Mustapaitaiset vaasalaiset kaatoivat vastustajansa kaikissa kolmessa ottelussa suurinumeroisesti, eikä Saintsia vastaan tehty kolmessa ottelussa yhteensä kuin kymmenen maalia. Finaalissa kaatui oululainen Disquitos, joka taisteli turnauksen läpi sitkeästi viidellä pelaajalla.

Alkusarjan A-lohkosta finaaliin tiensä selvittänyt Disquitos 1 kaatoi Jyväskylän Sleepwalkersit 12-7, ja Waasan WetoWoiman 13-7. Lohkon kakkospaikan kohtalo selvisi jo heti aamun ensimmäisessä ottelussa, kun JSW kaatoi WWW:n niukasti 12-11.

Lohko B:ssä Saints rökitti Disquitos 2:n puhtaasti 13-0, ja kuopiolainen Salko ei saanut taululle vaasalaisia vastaan kuin 4 pistettä. Kakkospaikan lunasti itselleen Salko, vieden Disquitos 2:lta voiton luvuin 13-6.

Saintsin pelaajien muiden järjestelyiden takia finaali pelattiin turnauksessa ensimmäisenä lohkovaiheen päätyttyä. Saints pelasi laajalla 10 pelaajan ringillä, testaten uusia pelaajia talven sarjaa varten. Laaja ja tasainen pelaajarinki mahdollisti kovan miespuolustuksen, ja kun hyökkäyksessäkään ei kiekkoa juuri pois heitetty hieman väsähtänyttä oululaispuolustusta vastaan, voitto irtosi lopulta rutiinisuorituksella. Disquitos siirteli kiekkoa mallikkaasti, mutta hyvin usein maalialueen kynnykselle hyökkäykset tyrehtyivät. Lisäksi Saints sai todella usein puolustettua vapaat pelaajat pysäytyslaskennan loppusekunneille.

Kolmannesta sijasta käytiin tasainen taisto Salkon ja JSW:n välillä. Johto vaihteli pitkin ottelua joukkueelta toiselle, mutta lopulta JSW onnistui tekemään ottelun viimeisen pisteen, ja vei ottelun niukasti 12-11.JSW onnistui kääntämään kaksi huipputasaista ottelua nimiinsä vain yhden pisteen erolla. Illan päätti ottelu WWW:n ja Disquitos 2:n välillä. Oululaiset johtivat ottelua jo 8-2, mutta nuoret vaasalaisjuniorit löysivät pelivaihteen selkä seinää vasten pelatessaan. Se riitti lukemiin 10-10 asti, mutta viimeisessä pisteessä ei enää puolustus kyennyt katkoon, ja Disquitos 2 sai päättää turnauksensa voitto-otteluun.

Tulokset

1. Vaasa Saints
2. Disquitos 1
3. Jyväskylä Sleepwalkers
4. Salko
5. Disquitos 2
6. Waasan WetoWoima

Alkusarjan ottelut

JSW – WWW  12-11
Saints-Salko   13-4
Disquitos 1-JSW  12-7
Disquitos 2-Saints  0-13
WWW-Disquitos 1  7-13
Salko-Disquitos 2  13-6

Sijoituspelit

Sijat 5-6
WWW-Disquitos 2 10-11

Sijat 3-4
 JSW-Salko   12-11

Sijat 1-2
 Disquitos 1-Saints 6-13

Teksti: Pasi Roimela

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?