Kolmatta kertaa järjestetty Kalajoki Beach Ultimate -turnaus keräsi tänä vuonna ennätykselliset 75 pelaajaa. Kalajoki Beach Ultimate -turnaus on suunnattu kaikentasoisille ja -ikäisille pelaajille ja joukkueet arvotaan ennakkoilmoittautumisen yhteydessä annettujen taito- ja kuntotasoarvioiden mukaan tasaisiin joukkueisiin. Kokeneempien pelaajien lisäksi jokaisessa joukkueessa pelasi ensikertalaisia, joille rannalla pelattava hattuturnaus on oiva tapa tutustua lajiin rennossa tunnelmassa.

Tämän vuoden turnaukseen osallistujat jaettiin 10 joukkueeseen, joista muodostettiin kaksi viiden joukkueen alkulohkoa. Alkulohkon jälkeen pelattiin vielä playoffsit, joten kehitys joukkueen yhteispelissä saattoi johtaa illan finaalissa himoittuun KBU mestari -aurinkolippaan.

vaahto_voittoposeeraus
Voittajajoukkue Vaahto

Tuuli voimistui päivän aikana ja toi oman lisähaasteen turnaukselle. Tuulesta ja pienestä sateesta huolimatta tunnelma kentän laidalla oli iloinen ja itse peleissä nähtiin pitkiä heittoja, upeita dyykkejä ja hienoa spirittiä.

”Ensikertalaisena oli hauska päästä pelaamaan uusien ihmisten kanssa ja yleensäkin tutustumaan pelaajiin muualta Suomesta. Pelaaminen hiekalla oli itse asiassa hauskempaa ja raskaampaa kuin ajattelin, vaikka olenkin biitsifutista pelannut. Ainoana miinuksena, että ilmat olisivat voineet olla hieman paremmat, mutta siihen eivät järjestäjät voi vaikuttaa etukäteen,” kuvailee KBU:hun ensimmäistä kertaa osallistunut ja spirit-voittajajoukkueessa pelannut Severi Pehkonen-Ollila.

Turnausjärjestäjä Disquitoksen vastuuhenkilö Tapio Moilanen sanoo päivän onnistuneen myös järjestäjien puolesta. ”Siihen nähden, että joukkueiden lopullinen määrä selvisi vasta lauantaiaamuna, selvittiin yllättävän pienillä vastoinkäymisillä. Telttakatos petti tuulessa, mutta eihän sitä vettäkään tullut onneksi kuin muutama pisara. Osallistujilla oli lisäksi mukavaa talkoohenkeä mukana kenttien siivouksessa ja toimitsemisessa. ”

mustanaamiot_spirit
Spirit-voittajajoukkue Mustanaamiot

Turnauksen suosion kasvu kertoo, että hattuturnaukselle on tarvetta Suomessa. Pelaaminen hattujoukkueessa on hyvää vaihtelua kokeneellekin seurajoukkuepelaajalle ja niinhän sitä sanotaan, että asioita ei opi ennen kuin niitä opettaa muille. KBU tarjoaa myös hyvät pelimahdollisuudet niille ultimaten harrastajille, joilla on hankaluuksia saada riittävästi pelaajia omassa kotikaupungissaan. Lisäksi hiekalla pelattava hattuturnaus on luonteeltaan rento, jossa pelataan pelaamisen ilosta ja nautinnosta jokaisen omilla vahvuuksilla. Tunnetusti Kalajoen hiekat karistellaan varpaiden välistä viimeistään tanssilattialla.

Tunnelmia KBU2013-turnauksesta videon muodossa >>

Lopulliset tulokset ja spirit pisteet >>

KBU 2013 järjestäjät kiittävät kaikkia pelaajia ja yhteistyökumppaneita!

Teksti: Kaisa Korhonen
Kuvat: Hanna Ruotsalainen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?