Kuva: Janne Lintilä
Kuva: Janne Lintilä

Avoimen sarjan toinen Tour tarjosi koko kattauksen yllätyksiä, taistelua ja tunnetta. E-sarjassa luvan nousuun sai JSW:n kakkosjoukkue. Joukkueen monivaikuttaja Jukka Raimovaara pääsi samassa rytäkässä parrastaan:

– Olin jo kauden alussa pistänyt panokseksi sarjanoususta partani ja heti nousun varmistuttua lähti leikkuri käyntiin loppuringissä, Jukka kertoo ja jatkaa:

– Ensimmäinen peli Hautoja vastaan jännitti, sillä viikonlopun ensimmäinen peli on yleensä ollut takkuilevaa. Onneksi saimme kuitenkin väännettyä voiton. Lisäksi olen tosi ylpeä siitä panostuksesta minkä joukkue pisti Tallinn Thunderia vastaan, johdettiin jopa jonkin aikaa.

Lohko D:ssä Sipoo ja Polli ottivat uudestaan mittaa toisistaan sarjan kärkikamppailussa. Sipoolaiset mättivät tälläkin kertaa enemmän pisteitä ja nousi jälleen sarjaa ylemmäs.

– Tarkoitus olisi rynniä niin korkealle, kuin tällä sarjasysteemillä on mahdollista ja ensi vuonna sitten toivottavasti takaisin kärkikahinoihin. C-sarjasta lähdetään hakemaan nöyrästi nättejä voittoja hyvällä pelillä, toteaa Sipoon pelinrakentaja Antti Häkkilä.

– Sen verran on ollut taukoa, että joukkuepeli hakee vielä parasta terää, ja varsinkin, kun on tätä vanhempaakin kaartia sotkemassa nuorempien kuvioita. Kesästä en uskalla sanoa vielä mitään mutta ainakin Sipoo Openiin koitetaan saada teräksinen porukka kasaan.

Jatkuuko LUC:n voittoputki?

Nousija LUC käänsi voitot niin kotiparketilla pelanneesta JSW:stä kuin muistakin C-sarjan joukkueista. Joukkueen pistenikkari Henri ”Modde” Modenius kommentoi tilannetta seuraavasti:

– Voittoputken takana on valmentaja Juha Hännisen kokemattomampien ja kokeneempien pelaajien selkeä sekä onnistunut roolitus ja tähän roolitukseen vahvasti nojaava pelikirja. Joukkue pelaa parhainta peliään kun kaikki toteuttavat kullekin sovittua tehtävää kentällä. Rosterimme riittävästä koosta on kiittäminen Hännisen ”elvytystä”; uusien tuomista mukaan, mutta myös ex-lahtelaisten pelaajahankintojen toteuttaminen, Moddenius pohtii.

B-sarjaan nousu oli kauden tavoitteemme, ja sinne joukkue nyt nousee realistista intoa puhkuen. Aika näyttää saavutammeko tällä kaudella ultimatepiireissä suuresti himoitun kolmen suoran, eli pelaammeko kaikki pelimme tänä kautena Laukaalla, Modde lausuu.

B-sarjassa Otso 2 ei antanut muille mahdollisuuksia. Tiukoin peli 15 – 9, ja viikonlopun ajaksi kakkosjoukkueeseen sijoitetuille Roni Hotarille ja Tomi Sandbergille B-sarjan pistepörssin kärkisijat. A-sarjassa vahvaa kuntoa osoitti nousija Terror, joka kampesi tasaisten pelien jälkeen itsensä toiseksi. Terror onnistui etenkin katkomaalien tekemisessä pelikumppaneihinsa verrattuna.

Avoimen Top 6 -tilanne Tour-pisteissä:

  1. Otso: 100+100 = 200
  2. Saints: 98+98=196
  3. Terror: 96+99=195
  4. Leki: 99+96=195
  5. UFO: 97+97=194
  6. Otso 2: 94+96=190

Teksti: Janne Lintilä
Artikkelikuva: Ari Ojanperä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?