Atletico lähtee EUCR-N-karsintaturnauksen parhaana metsästämään seurajoukkueiden euroopanmestaruutta Puolaan. Joukkue lunasti finaalipaikan voittamalla Tallinnassa 15.-16.8. pelatussa pohjoisen lohkon karsintaturnauksessa oman sarjansa puhtaalla pelillä ja lunasti sillä paikan finaaliturnaukseen. Turnausvoiton lisäksi Atletico voitti myös naisten sarjan spirit-palkinnon.

– Voittoa lähdettiin hakemaan, ja pelit menivät niin kuin pitikin. Cosmic Girls tiedettiin jo etukäteen kovimmaksi vastustajaksi ja matsi olikin viikonlopun tiukin, kertoo Atleticon pelaaja-valmentaja Essi Inkinen.

Atletico voitti venäläisen Cosmic Girlsin tiukasti 10-9 viimeisessä ratkaisevassa pisteessä. Inkisen mukaan parannettavaa jäi vielä hyökkäyksen huolellisuuteen. Myös joukkueen kapteeni Olga Rentto on samaa mieltä.

– Peleissä oli paljon turnovereita, mikä johtui pääosin omasta huolimattomuudesta. Kiekko saatiin kuitenkin takaisin kovalla puolustuksella, Rentto kommentoi.

Atleticon salainen ase oli kova ja fyysinen miespuolustus, joka pakotti vastustajan helppoihin virheisiin. Myös monet tärkeät kaksintaistelut väännettiin Ticon eduksi.

Vahvistukset sopeutuivat ongelmitta

Kottaraisparvi Tallinnan EUCR-N-turnauksessa.
Kottaraisparvi Tallinnan EUCR-N-turnauksessa.

Joukkueessa olivat vahvistuksina Kirsi Pietilä Saintsistä, Jenni Oksanen Viimasta ja Raakel Pfister Ufosta.

– Hieman mietitytti miten vahvistukset sopeutuvat joukkoomme, sillä yhteisiä treenejä ei juurikaan ollut. Mitään ongelmia ei kuitenkaan ollut alun käynnistymisvaikeuksien jälkeen, sanoo Inkinen.

Vahvistus Jenni Oksanen Viimasta oli myös tyytyväinen viikonlopun antiin.

– Oli virkistävää pelata välillä Ticon kanssa. Atletico on taitava ja fyysinen joukkue, jonka suoraviivaiseen peliin oli helppo sopeutua. Osa pelaajistakin oli jo ennestään tuttuja maajoukkueesta, kertoo Oksanen.

Runsas tuoreiden euroopanmestareiden määrä joukkueessa jännitti vastustajia, ainakin venäläisen Brilliancen kapteenin mukaan. Tico kaatoikin aikaisemmin SM-toureillakin hyvin menestyneen Brilliancen lukemin 15-3.

Oksanen odottaa menon vain paranevan Puolassa, kun Tallinnasta puuttuneet pelaajatkin pääsevät mukaan.

Otso ja UFO lunastivat paikan finaaliturnaukseen

Avoimen sarjassa Otso lunasti myös paikan finaalipeleihin sijoittumalla turnauksessa kolmanneksi sekä Tampereen UFO sijoittumalla neljänneksi. Avoimen sarjan voitti latvialainen Salaspils LT. Helsinki Ultimate oli ainoa suomalaisseura, jolla oli joukkueet avoimen ja naisten sarjoissa. Molemmat joukkueet sijoittuivat viidenneksi.

Finaaliturnaus pelataan Puolan Wroclawissa 2.-4.10.2015.

Kaikki tulokset täällä: http://events.frisbee.ee/?view=eventstatus&Season=201508

EUCF-finaaliturnauksen Facebook-sivut: https://www.facebook.com/eucf2015?fref=ts

Toimituksen lisäys 3.9.: Avoimessa sarjassa UFO ja toiseksi sijoittunut OksiDiskO eivät käytä mahdollisuuttaan Wroclawin EUCF-turnaukseen. Niin sanotusti varasijalla olevat joukkueet, kuten Helsinki Ultimate, aikoo pelata vielä finaaliturnauksessa.

Teksti: Johanna Ujainen
Artikkelikuva: Ilya Shipunov

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?