Helsinki Ultimaten Susanna Surakka kurkottaa kiekkoon. Kuva: Juuso Pakarinen

Avoimen ja naisten SM-sarjan toinen ja viimeinen osaturnaus pelataan tulevana viikonloppuna Tampereella Pirkkahallin nurmilla. Edellisen osaturnauksen jälkeen sekä avoimen että naisten sarjassa kärjessä ovat hallitsevat mestarit, mutta varmoja finaalipaikkoja ei ole vielä jaettu kummankaan sarjan osalta. Tälle kesälle uudistettu pistesysteemi ei anna Tour 1 voittajillekaan varaa löysäilyyn, vaikka suurimman pistepotin (101) keränneillä onkin vahva kiinnitys finaaliotteluihin. Finaalipelit käydään 25.9. Jyväskylässä.

Edellisessä osaturnauksessa avoimen sarjassa PirU nappasi kovimman pistepotin, kahmien voitot kaikista otteluista, vaikka viimeinen ottelu OTSO vastaan ratkesikin vasta universe-pisteessä lukemiin 12–13 pirkanmaalaisten eduksi. OTSO nappasi muista peleistään voitot ja pitääkin näin toista sijaa sarjataulukossa. Vaikka lukemien valossa Helsinki Ultimaten kone käynnistyi hieman yskähdellen ensimmäisessä osaturnauksessa ei finaalipaikka ole saavuttamattomissa. Varmasti myös neljäntenä oleva Saints lähtee jahtaamaan nousua ja kotijoukkue UFO ensimmäistä voittoaan tälle kaudelle. Onkin mielenkiintoista nähdä mitä juonia joukkueet ovat punoneet kolmen viikon aikana ja ovatko voimasuhteet muuttuneet.

Naisten sarjassa Atletico vakuutti pelillänsä ensimmäisessä turnauksessa ja lähtee ennakkosuosikkina myös toiseen osaturnaukseen. Jännitystä ei naisten sarjastakaan kuitenkaan puutu, sillä Disquitos on kiilannut itsensä tutun finaalikaksikon väliin sarjapisteissä. Disquitos ja Helsinki Ultimate kävivätkin tiukan kampailun viime osaturnauksessa, jolloin peli päättyi lopulta pisteen erolla Disquitoksen eduksi. Tampereella nähdäänkin varmasti kova taistelu finaalipaikasta. On myös mielenkiintoista nähdä mihin kotijoukkueen rahkeet riittävät toisessa osaturnauksessa ja avaako Atletico 2 voittosarakkeen sarjassa.

Tour 1 käytiin hyvin vaihtelevissa ja haastavissa olosuhteissa, mikä väistämättä vaikutti pelien kulkuun ja taktiikkaan. Tampereella oletettavasti ainakin lauantaina päästää pelaamaan hieman lempeämmissä olosuhteissa. Pelien kulkua voi seurata tuttuun tapaan liiton tulospalvelusta: ultimate.fi/pelikone

Sarjatilanne ennen Tour 2:

Avoin:

  1. PirU 101
  2. OTSO 99
  3. Helsinki Ultimate 98
  4. Vaasa Saints 97
  5. UFO 96

Naiset:

  1. Atletico 101
  2. Disquitos 99
  3. Helsinki Ultimate 98
  4. UFO 97
  5. Atletico 2 96

Alla ote sarjamääräyksistä, millä perusteella sijoitus ratkaistaan, mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin:

Jos kahdella tai useammalla joukkueella on yhtä paljon otteluvoittoja osaturnauksen päätyttyä / sarjapisteitä kauden viimeisen osaturnauksen jälkeen, ratkaistaan niiden keskinäinen sijoittuminen seuraavasti:

1. Jokaista tässä esitettyä tasapistesääntöä sovelletaan yhtäläisesti kaikkiin tasapisteissä oleviin joukkueisiin. Jos säännön soveltamisen jälkeen kaikki samat joukkueet ovat edelleen tasoissa, siirrytään järjestyksessä seuraavaan sääntöön. Jos vain yksi tai useampia alaryhmiä ao. joukkueista on yhä tasapisteissä, palataan sääntöön nro 2 yksitellen jokaisen ryhmän kanssa.

2. Keskinäisten otteluiden voitot; jos useampi kuin kaksi joukkuetta on tasapisteissä, käytetään keskinäisten otteluiden voittoprosenttia.

3. Keskinäisten otteluiden maaliero.

4. Kaikkien otteluiden maaliero.

5. Keskinäisissä otteluissa tehtyjen maalien keskiarvo.

6. Kaikissa otteluissa tehtyjen maalien keskiarvo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?