06.11.2012 / Missä bileet, siellä musiikki. Ja ultimaten pelaajat ne vasta bilettävätkin. Mutta, löytyykö ultimatesta vakavasti tehtyjä kappaleita, jotka syttäisivät ihmiset tanssimaan ja laulamaan vai ovatko kaikki biisit tehty pelkästään kieli poskessa? Tulokset eivät olleet erityisen lupaavia.

Modern Human – Ultimate Frisbee Rap (2011)
Vakavuutta kappaleesta ei löytäisi edes Sherlock Holmes, mutta vaivaa ainakin on nähty. Mikäli sanoituksia uskoo, ultimate ei olekaan hippiurheilua vaan valkoisen miehen bad ass -meininkiä. Uhoilu tekee siitä juuri sopivan biisin bilevalmisteluissa soitettavaksi. Ja video seuraa tiukasti perässä: vihjailevia tanssiliikkeittä, yläosattomuutta, Honda ja dyykkejä. Tätä tuskin tarvitsee enempää esitellä.

 

Moshe Daniel – Song of Ultimate Frisbee Faux Pas (2010)
Danielin iloisen rallatuksen sanoma on: älä riko muita pelaajia, muuten tapat spiritin. Laulua voisi soittaa iki-looppina aina kauden sikajoukkueelle, ehkä sitten hekin oppisivat pelaamaan reilusti.  Daniel on tehnyt myös kappaleen Ultimate Game of Pals.

 

Zaylien Feat. ReRACK – Dump Swing (2010)
Onko vielä joku, joka ei tiennyt tästä? Kappale, jonka nimessä ei ole sanaa ultimate, soi aikoinaan innokkaasti turnauksissa ja kotikaittumissa. Biitti on peräisin Savagen Swing-biisistä, mutta hienous piileekin lyriikoiden seassa. Laulu ei voi olla huono, jos siihen saa sekoitettua ultimate-termistöä. Pitkän tauon jälkeen kappale nostaa ujon hymyn kasvoille, mutta kovin montaa kuuntelua se ei enää kestä. Harmi vaan, että se soi päässä aina viikon kerrallaan.

 

Parry Gripp – Ultimate Frisbee (2008)
Parry Gripp on vastannut niinkin hienoista kappaleista kuin Nom Nom Nom Nom Nom Nom Nom ja Do You Like Waffles? Eikä Ultimate Frisbee ole kovin kaukana niistä rallatuksista. Sanoma on kuitenkin selkeä: ultimate on paljon parempaa kuin tavallinen frisbee ja saa footbagin näyttämään vitsiltä. Ainoa mielihyvä, jonka saan tästä kappaleesta on se, jos onnistun tuhlaamaan muiden aikaa siihen.

 

Alex Reed – Frisbee Goggles (2011)
Täysikäiset saattavat tuntea humalatilan vaikutuksen naisten (miksei miestenkin) kaunistamisessa. Ultimatepelaajilla on myös ”fribarillit”, jotka saavat kiekkoa heittävän naisen näyttämään hyvältä. Levyttäminen se vasta silmiä hivelevää onkin. Ainiin, kappaleessa on ukulele. Ja miehiä kuorolaulamassa nannannaata.

 

Cody Johns – The ULTIMATE Love Song (2011)
Rilleistä rakkauteen. Jokaisen ultimatistin tulisi edes kerran viettää hellä hetki tämän soidessa taustalla. Suosittelen hankkimaan samalla insuliinipiikin, mikäli siirappisuus saa sokeriarvot kieroon. Mikäli sanoitukset toimivat turnauksien jälkipeleissä, ilmoitathan siitä välittömästi Ultimate.fin toimitukselle.

 

Listalta jäivät mainitsematta bluegrass-yhtye Ultimate Frisbee Orchestra, DJ Ultimate Frisbee sekä useita muita hirveen hienoja teoksia.

Olisiko suomalaisista musiikintekijöistä luomaan seuraava Samba de Janeiro ultimatelle?

 

Ultimate.fi / Ari Ojanperä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?