9.4.2013 / Tuukka Koistisen esittämään haasteesen vastaten esittelemme suomalaisille pelaajille tuntemattomamman, Kanarian saarilla pelattavan biitsiturnauksen.

Gran Canarian ultimateseura Atis Tirma järjestää vuosittain ”Torneo Internacional de Beach Ultimate de Las Palmas de Gran Canaria (TIBU)” -biitsihattuturnauksen Las Palmasin rannalla. Tänä vuonna turnaus pidettiin 15.-17.2. ja mukana oli tiettävästi ensimmäistä kertaa myös suomalaisedustusta, kun allekirjoittaneet lähtivät nauttimaan hyvistä peleistä hauskassa seurassa Kanarian auringon alle. Sää helli koko kolmipäiväisen turnauksen ajan auringon paistaesssa kirkkaalta taivaalta ja lämpötilan ollessa Suomen kesäisissä lukemissa.

Turnaus on hattuturnaus rennolla meiningillä. Toisaalta mukana on myös kovia pelaajia, joten meno ei ole aloittelijatasolla, vaan peli pyörii hyvin. Monet osallistujista ovat varsinaisia rantaultimaten ja -turnausten guruja, joiden kalenteri täyttyy vuosittain vastaavanlaisista turnauksista. Suuri osa taitaa siis rannalla pelaamisen, ja peleissä saakin ihastella toinen toistaan hienompia dyykkejä.

Turnaus alkoi torstai-illan tervetuliaisbileillä, joissa arvottiin joukkueet. Liekö osoituksena suomalaisen ultimaten arvostuksesta, allekirjoittaneet saivat yllätyksekseen huomata olevansa joukkueidensa kapteeneita. Pelit alkoivat päivittäin suotuisasti vasta noin yhdentoista aikaan ja loppuivat alkuillasta. Perjantaina ja lauantaina osa ajasta omistettiin tarkkuusheittokilpailulle. Turnaus päättyi sunnuntaiseen finaaliin ja sitä seuranneeseen palkintojenjakoon.

Turnaukseen kuuluvat teemabileet järjestettiin perjantai-iltana, ja tänä vuonna teemana oli Higgsin bosoni. Ennakolta vaikeaksi arveltu teema oli kuitenkin inspiroinut paikalle niin pappeja, Aatamin ja Eevan, erilaisia hiukkasia kuin itse Peter Higgsinkin.

Parasta mahtaviin tyyppeihin tutustuminen

Hienointa tässä turnauskonseptissa on mahtaviin, niin kentällä kuin sen laidalla, tyyppeihin tutustuminen. Poski- ja vatsalihakset saivat kolmen päivän aikana myös osansa treenistä, kun toinen toistaan parempi tai huonompi huumori kukki. Pelaaminen uusien tyyppien kanssa ja erityisesti pelillisen yhteissävelen löytyminen kentällä ilman aikasempaa treeniä on myös sitä turnauksen parasta antia.

Las Palmasin turnauksesta seuraavana viikonloppuna järjestetään vuosittain Teneriffalla toinen turnaus Dr Sand & Mr Grass, jossa pelialustana toimivat vuoroin biitsi ja nurtsi. Turnaus ei ole hattuturnaus, mutta turnauksesta tekee mielenkiintoisen pelialustojen vaihtuvuus sekä erinäiset säännöt kuten joukkuekoon rajoittaminen yhdeksään pelaajaan. Turnausten läheisyys niin ajallisesti kuin sijainniltaan mahdollistaa kahden turnauksen yhdistämisen talvilomaan Kanarialla. Moni Las Palmasin osallistuja suuntasikin seuraavana viikonloppuna Teneriffalle. Tavoitteena on nähdä myös suomalaisedustusta Teneriffalla ensi vuonna.

Voimme suositella turnausta lämpimästi kaikille paitsi niille, joiden pipo on kireällä. Erityisesti suosittelemme hauskoille ja sosiaalisille pelaajille, jotka haluavat pelata keskellä Suomen talvea hyvätasoista biitsiultimatea ja laajentaa ultimateystäväpiiriään myös ulkomaille.

Plussat ja miinukset

+pelaaminen ja tutustuminen uusiin hyviin pelaajiin ja mahtaviin tyyppeihin
+rento, mutta kuitenkin pelaamisen meininki
+aurinko
+biitsi
+edullinen hintataso
+korkea keski-ikä

-Kanarian suomalaisturistit
-palaminen
-Kanaria on kaukana
-korkea keski-ikä

Turnausfaktat

Nimi: Torneo Internacional de Beach Ultimate de Las Palmas de Gran Canaria (TIBU)
Paikka: Las Palmas, Gran Canaria
Aika: helmikuu
Alusta: biitsi
Formaatti: hattu = arvotut joukkueet
Kesto: 3 päivää
Pelaajia: 90
Hinta (2013): 120 e (3 hh) 130 e (2hh), sis. pelit, hotellimajoituksen aamupaloineen, lauantain illallisen, to-la bileet sekä juomaveden, hedelmät ja hieronnan kentillä.

Lisätietoja: http://www.atistirma.espadisc.org/torneo/ sekä Facebookista hakusanoilla ”Atis Tirma- Ultimate Gran Canaria”

Teksti: Heidi Pekkola ja Henna Tanskanen
Kuvat: Atis Tirma ja Heidi Pekkola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?