19.4.2013 / Suomen Liitokiekkoliiton hallitus on päättänyt valaista toimintaansa kertomalla aika ajoin kokouksissa tehdyistä päätöksistä ja niiden taustoista. Viime sunnuntain pääpuheenaiheena oli sekajoukkueiden tilanne Mixed SM-kisoissa sekä EUCS-sarjassa. Huomionarvoista on myös Puolustusvoimien halu järjestää ultimateturnaus varusmiehille.

Mixed SM-kisojen järjestämisestä kisasivat tänä vuonna Oulun Disquitos sekä Tampereen UFO, joka joutui jo luopumaan Tour II:n isännöimisestä kenttätilan puutteen vuoksi. UFOn puolesta puhui kokemus kisajärjestäjinä, Pirkkahallin luonnonnurmi sekä keskeinen sijainti eteläisten joukkueiden houkuttelemiseksi. Oululaiset tarjoavat alustaksi kelistä riippumatonta tekonurmea ja kasvavan seuran intoa astua voimakkaammin esiin Suomen ultimatekentillä.  Vaikka sijainti ja matkakustannukset ovat useimmille kisakynnys, ei Tampereellakaan ole nähty Lahtea eteläisempiä joukkueita hetkeen. Päätös valita Disquitos kisajärjestäjäksi oli lopulta yksimielinen.

Sekajoukkueista on ollut paljon kädenvääntöä myös Siltamäellä järjestettävien EUCR-N-kisoista, jonka mixed-sarjasta on kiinnostunut useampi kuin maapaikat antavat myöten. Suomelle on tällä hetkellä tiedossa kaksi paikkaa kisoja hallinnoivan EUF:n sääntöjen sekä viime kisojen sijoituksen perusteella, jossa Suomi oli ainoa pohjoisen alueen edustaja UFOn 8. sijalla ja siten oikeutettu toiseen paikkaansa. Myöhäisilmoittautumisen myötä liitot kiistelevät rajallisten paikkojen uudelleenjakamisesta. Hallitus pitää kuitenkin kiinni paikoistaan, sillä voittamaan ovat lähtemässä Vaasa Saints sekä viime kisojen tapaan UFO. Rajoitukset eivät koske muita joukkueita, ainoastaan EUCS-paikkaa tavoittelevia.

Epävarmuudesta johtuen Mixed SM-kisojen luonne oli myös ratkaistava: ovatko kaikki pelaajat sallittuja, pitääkö EUCR-kisoihin pyrkivien joukkueiden pelata niin sanotulla kisarosterilla vai järjestetäänkö erillinen karsintaturnaus. Joukkueiden yhteyshenkilöjen ja hallituksen keskusteltua asia halki päätettiin pitää homma yksinkertaisena eli mixed SM-kisoihin osallistuvat pelaajat eivät saisi pelata muissa EUC-sarjoissa (Vaasan ja UFOn osalta) ja tulokset määräävät suomalaisten paremmuusjärjestyksen EUCR-kisoihin lähdettäessä. Periaatteessa asia on samantekevää, jos Suomella on kaksi maapaikkaa, mutta pahimpaan täytyy varautua.

Päivä päättyi positiivisiin uutisiin, kun esityslistan viimeisenä aiheena oli varuskuntien välinen ultimateturnaus, joka on muodoltaan samantapainen kuin viime kesänä järjestetty Patria FastScoop -turnaus. Hallitus pitää tätä oivana tilaisuutena markkinoida lajia nuorille. Varuskuntien varusmiestoimikunnan jäseniä tullaan kouluttamaan lajin pariin eri puolilla Suomea ja tilaisuuksiin kaivataan vapaaehtoisia. Mikäli Sinussa on kipinä demota ultimatea niin laita sähköpostia hallitus <at> liitokiekkoliitto.fi.

Jos haluat tutustua kokouksen muihin aiheisiin ja päätöksiin tarkemmin, voit ladata pöytäkirjan täältä.

Teksti: SLKL / Ari Ojanperä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?