21.4.2013 / Junioriohjeistus on nyt julkaistu ja se on tarkoitettu hyödynnettäväksi junioreita valmennettaessa. Liitokiekkoliiton juniorijaostossa vaikuttavat Susanna Surakka ja Marja Elonheimo ovat yhteistyössä muiden ultimatistien kanssa koonneet ohjeistuksen, jollaista ei aiemmin ole suomeksi ollut tarjolla. Junioriohjeistuksen löytää ultimate.fi:n Juniorijaoston sivuilta, jossa esillä on päivitetyin versio. Myös tämän uutisen lopussa on linkki Junioriohjeistukseen.

Junioriohjeistuksen ideasta ja käyttötarkoituksesta on kerrottu enemmän itse ohjeistuksessa. Junioriohjeistuksen alkusanoista lainattua:

”Junioriohjeistus on Suomen liitokiekkoliiton juniorijaoston tekemä paketti seuroille avuksi edistämään junioritoimintaa ja helpottamaan junioritoiminnan aloittamista. Idea paketin luomiseen lähti syksyn 2011 junioriseminaarista, jossa pohdittiin seurojen tarpeita juniorityön edistämiseksi. Myös maajoukkuevalmentajat ovat kokeneet tarvetta yhteisen ultimatekäsityksen luomiseksi eri seuroista tulevien junioreiden kesken. Ohjeistus on tarkoitettu luettavaksi lähinnä junioreita valmentaville, mutta myös muille aiheesta kiinnostuneille, kuten junioreille itselleen sekä heidän vanhemmilleen. Tarkoitus ei ole kertoa, mitä pitää tehdä, vaan nostaa esiin teemoja, jotka koemme ultimatessa ja erityisesti junioriultimatessa tärkeiksi. Toivomme, että Junioriohjeistus innostaa juniorivalmentajia myös ottamaan itse selvää niistä teemoista, jotka ovat vieraita ja ehkä jääneet juniorivalmennuksessa muun tekemisen varjoon.

Ohjeistusta on tarkoitus täydentää ja päivittää tarpeen mukaan yhteistyössä seurojen kanssa. Syksyn 2012 junioriseminaarissa luonnosta käytiin läpi ja ryhmätöiden kautta moni tärkeä aihe löysi tiensä myös Junioriohjeistukseen. Työstämistä jatkettiin juniori-seminaarin jälkeen eri kirjoittajien kanssa. Mikko Saloila, Heikki ”Slimi” Tiittanen, Fiina Hiitola, Henna Lehtonen, Anna-Kaisa ”Nanna” Karessuo ja Ilkka Vaahtoranta: teille suuri kiitos panoksesta Junioriohjeistuksen mahdollistamisessa!

Lukuiloa ja harjoitteluintoa toivottaen,
Marja ja Susanna”

Junioriohjeistusta päivitetään vuosittain junioriseminaarin yhteydessä. Tällöin kaikilla seuroilla on mahdollisuus ehdottaa muutoksia Junioriohjeistuksen sisältöön ja muotoon.

Junioriohjeistus >>  (21.4.2013)

Teksti: Juniorijaosto

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?