Suomen Liitokiekkoliiton hallituksen viimeisimmässä kokouksessa pohdittiin tulevan Siltamäen Tourin ja EUC-R-kilpailun rasitteita kentille. Ongelmakohtana oli myös toimitsijoiden saaminen. Puheenaiheina olivat myös uusien sääntöjen osaamiseen liittyvä akkreditointi sekä tulevien kiekkotilauksien varalle uusi Ultimate.fi-aiheinen logo.

Kuva: World Flying Disc Federation, WFDF Rules of Ultimate 2013.
Kuva: World Flying Disc Federation, WFDF Rules of Ultimate 2013.

SM Tour 1:n osallistujatilanne 15.5 sisälsi ulkomaisten joukkueiden kohdalta vanhoja tuttuja Pietarista, kuten Shadows, JuPiter ja Flying Steps, mutta myös moskovalaisen Sokolin. Lopullinen joukkuemäärä saattaa olla yli 20, joka tarkoittaa mahdollisia muutoksia peliaikojen tai -tapojen suhteen. Täyspitkien kenttien lisäksi tilaa vaatii myös B-tour.

Vuodenvaihteessa päivittyneet liitokiekkoilun kattojärjestö WFDF:n viralliset säännöt on jo otettu käyttöön. Säännöistä ei ole vielä tehty virallista käännöstä, mutta ne ovat työn alla. WFDF:n uudistuksien mukana tuli myös akkreditointi, josta kannattaa lukea tarkemmin Annariikka Marttisen uutisesta.

Liitto tulee vaatimaan jokaiselta pelaajalta vähintään Standard-tason osaamista. Hyvinkään Tour 2:lle mennessä joukkueiden rosterissa on oltava myös vähintään kolme Advanced-tietäjää. Ensimmäiseen Touriin on enää muutama viikko, joten nyt kannattaa jo ryhtyä toimeen eikä jättää viime tippaan.

Kiekot ovat päässet vähenemään (ei katoamaan) hälyyttävästi liiton toimistolta, mikä on kaikinpuolin hyvä juttu. Pian on aika tilata uusia, mutta millaisella kuvalla? SLKL:n omaa logoa pidettiin hieman ”vanhentuneena”, kun Ultimate.fi on ottanut paikan suomiultimaten kasvoilla. Nykyinen logo ei kuitenkaan toimi erityisen hyvin kiekon päällä, joten liitto kaipaakin teiltä apua. Jos Sinulla on auttaa suunnittelemaan uusi logo niin laita viestiä osoitteeseen toimitus@ultimate.fi.

Ja lopuksia vielä positiivisa uutisia. U20-valinnat ovat julki ja tyttöjen joukkue muutamalla pojalla vahvistettuna on lähdössä Ruotsiin kisaamaan Sigtuna Ultimate Gamesin avoimeen sarjaan. Turnausjärjestäjät olivat erittäin halukkaita saamaan suomalaisia mukaan ja hankkivat muun muassa erittäin edullisen matkatarjouksen pelaajille. Iso käsi heidän suuntaan ja onnea junioreille tulevan viikonlopun peleihin.

Kokouksen pöytäkirjan voit ladata tästä.

Menikö hallituksen edellisen kokouksen yhteenveto ohitse? Lue se täältä.

SLKL

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?