Mixed_Madness_2013_pinssiPärnun Mixed Madness järjestettiin ensimmäistä kertaa täyttämään mixed-nurmiturnausten tyhjiötä Pohjois-Euroopassa. Tänä vuonna turnaukselle oli erityistilausta, sillä monet Pohjoismaiden ja Baltian maiden joukkueet valmistautuvat elokuun EUCR-karsintoihin. Näin myös Vaasa Saints ja UFO, jotka lähtivät 6.-7.7. hakemaan lisätreeniä tulevia vastustajiaan vastaan heinäkuiseen Viron rantakaupunkiin.

Turnaus meni suomalaisittan suunnitelmien mukaan, sillä sekä vaasalaiset että tamperelaiset voittivat alkulohkonsa puhtaalla pelillä ja kohtasivat lopulta finaalissa. Peli näyttikin mixed-SM-finaalin uusinnalta puoliajalle saakka, joskin UFO pelasi paremmin ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Saints vei puoliajan 8-7. Toisella puoliajalla peli kuitenkin päättyi ennen aikojaan, kun  UFOn miehitys pieneni radikaalisti osan joukkueesta lähtiessä ajamaan kohti Tallinnaa ja aikaista lauttaa Helsinkiin. Lopulta UFOn viivalle jäi vain kuusi pelaajaa, neljä naista ja kaksi miestä. Saints pelasi yhden pisteen seitsemällä kuutta vastaan, mutta osoitti kuitenkin loppupelin ajan pyyteetöntä spiritiä ja muutti oma-aloitteisesti miehityksensä niin ikään neljään naiseen ja kahteen mieheen. Peliä IMG_3028pelattiin sen jälkeen melko tasaväkisesti pari pistettä, mutta peliajan päättyessä Saints onnistui viimeisessä pisteessä ja voitti ystävyysotteluksi muuttuneen pelin 12-11. Tämän pelin voitto meni teknisesti oikealle joukkueelle, mutta varsinainen keskinäinen paremmuusjärjestys jäi valitettavasti selvittämättä ja jättää näin enemmän jännitystä Siltamäen regionalseihin. Siellä ratkaistaan pääsy Ranskaan seurajoukkueiden EM-sarjan lopputurnaukseen.

Turnauksena Mixed Madness sopii kenties paremmin B-tour-tason joukkueille kuin kovinta kansainvälistä tasoa hakeville. Baltian ja Venäjän joukkueet ovat fyysisiä, mutta eivät välttämättä taktisesti tai teknisesti taitavimpia. Turnauksesta kokemattomampi joukkue voi saada hyviä vääntöjä erilaisen pelityylin omaavia vastustajia vastaan. Kesäkaupunkina Pärnu on ehdottoman kaunis ja Tallinnaa viihtyisämpi, ja hiekkaranta on omaa luokkaansa. Helteisten pelipäivien jälkeen Itämeren aalloissa kelpasi pulikoida ja katsella ohi kiitäviä leijalautailijoita. Rannalla riitti menoa ja livemusiikkia illalla, sillä kaupungissa tapahtuu kesällä paljon.

Turnausfaktat

Nimi: Mixed Madness
Paikka: Pärnu, Viro
Aika: heinäkuu (2013)
Alusta: nurmi
Formaatti: Alkulohko + välierät
Kesto: 2 päivää
Pelaajia: 9 joukkuetta
Hinta: joukkuemaksu 80e, pelaajamaksu 20 e. Pelaajamaksuun kuuluu lounas la-su, lauantai-illan ruoka ja bileet.
Lisätietoa: http://www.axendo.ee/fr1/mixed-madness/

Plussat ja miinukset

+ Toimivat perusjärjestelyt, ystävällinen henkilökunta
+ Pärnu on mukava kesäkaupunki
+ Pelien jälkeiset pulikoinnit meressä
+ Halpa hintataso ja vaikka ulkomailla ollaan, eurot käyvät ja monessa paikassa puhutaan suomea

– Lounas ei erityisen maukas
– Kuivat kentät
– Koville suomalaisjoukkueille vastustajien sekalainen taso oli pettymys

1 KOMMENTTI

  1. Eikö se ollut tilanne 10-9 kun UFOlaiset yhtäkkiä kaikkosi? Muistan et se oli Saintsin hyökkäysvuoro ja olin puhunut hyökkäyksen kentälle ja ne oli jo valmiina viivalla ennenkuin huomasin että UFOlta puuttuukin pelaajia. Saints teki siitä 11-9 maalin. Mutta eipä tuolla loppupelillä tosiaan ole oikein merkitystä kun miehitykset oli valitettavasti vajaat.

  2. Mutta ei siis yhtäkkiä kaikonneet niin että ei oltaisi tiedetty etukäteen että jotkut UFOlaiset joutuu lähtemään, ettei kellekään jää väärä kuva 🙂

  3. Juu, Vaasaa oli siis varoitettu pelaajien vähenemisestä, eli ei tullut ihan yllätyksenä. Meille tuli kuitenkin yllätyksenä, että Vaasa halusi loppupelistä pelata samoilla miehityksillä, se tuntui mukavalta vaikka ei olisi ollut millään lailla pakko.

    Ja saatan muistaa väärin tuon pisteen tekemisen ajankohdan, mutta muistaakseni me yhden kerran skorattiin vajaamiehityksellä? Vai meneekö se vain helteessä pehmeenneen pään piikkiin? Jos menee, pahoittelut! Muutan varmuuden vuoksi tekstiä niin ei jää kellekään paha mieli vääristä väitteistä. 🙂

  4. Kaksi kertaa – ufo teki 11-10 ja 11-11 ja sitten Saints 12-11. Katselen näitä siis sieltä turnauksen pelikoneesta : )

  5. Meinaatteko ne viedä meidän upeen alivoimamaalin?! Se oli toi 11-10 piste. Ensin sössittiin kertaalleen, mutta otettiin vielä katko ja siitä maali. Ainakin pisteen alkaessa Saintsilla oli 7 pelaajaa viivalla. Muistaakseni seuraava pelattiin 6v6. Tosin huomattiin sekin vasta kesken pisteen 🙂 Hauskaa oli ja kiitokset saintsille hyvästä pelistä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?