5.8.2013 alkaen pelataan junioreiden ultimaten EM-kilpailut Saksan Kölnissä. Sinne tähtäävät myös Suomen juniorimaajoukkueet. Tässä esittelyssä poikien maajoukkue.

Viime vuoden ydinpelaajista on mukana iso osa tämänkin vuoden joukkueesta, joten jatkuvuus on 2013 vuoden joukkueessa isossa osassa. Lisäksi vain kolme tämän vuoden joukkueesta on yli-ikäisiä ensi vuoden joukkueeseen, joten jatkuvuus on hyvällä mallilla vielä pari vuotta eteenpäinkin.

Tämän vuoden joukkue on hyvä sekoitus eri pelaajista. Mukana on seurajoukkueissakin menestystä saaneita pelaajia, mutta myös vasta hiljalleen aikuisten sarjoihin jalkaa oven väliin laittavia lupauksia. Monilla on takana jo pian kymmenen vuoden lajitausta, osalla uraa on takana vasta vuosi.

Yhteisiä leirejä on ollut valitettavan vähän, johtuen kesän tiiviistä kalenterista, sekä pelaajien omista menoista. Yhteiset pelit alkoivat toden teolla kevään Sipoo Openissa, missä moni pääsi ensi kertaa maistamaan pelejä SM-tason vastustajia vastaan. Kesän aikana kolme leiriä ja kaksi harjoitusottelua hioivat joukkuetta hyvin yhteen, joten kisoihin päästään lähtemään kohtalaisen hyvistä lähtökohdista.

Harmiksi kotimaan kalenteri ei tarjonnut sopivaa vaihtoehtoa joukkueelle osallistua SM-Tourille, sillä etenkin mainioksi viimeistelypaikaksi tarjolla ollut Tour II pelataan kisoja edeltävänä viikonloppuna, joten riskit väsymisen ja loukkaantumisten osalta olivat liian isot. Iso osa pelaajista kuitenkin omassa seurajoukkueessaan peleihin osallistuu.

Alla esittely joukkueesta:

Jesse Saastamoista hymyilyttää lähteä maajoukkueeseen.
Jesse Saastamoista hymyilyttää lähteä maajoukkueeseen.

#7 Jesse Saastamoinen, EUC

Uudessa-Seelannissa vuoden pelannut Jesse on ollut todella positiivinen pelaaja joukkueessa. Kova ja esimerkillinen taistelija antaa aina kaikkensa, sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Ei ole joukkueen näkyvin pelaaja missään, mutta ei myöskään missään tilanteessa petä.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisoihin. On kiva nähdä, miten pärjätään muita Euroopan maita vastaan, joukkueen rookie-pelaajiin kuuluva Jesse kertoo.

Niukasta treenimäärästä huolimatta pelaajien kesken vallitsee vahva henki, jossa jokainen tekee töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Tuodaan kultaa kotiin Saksasta, hän toteaa luottavaisena.

 #8 Kerkko ”Keke” Visuri, EUC

Yksi joukkueen tärkeimmistä yksittäisistä pelaajista. Pelannut tällä kaudella Otsossa isossa roolissa, ja etenkin fyysisellä puolella kehitystä on tullut rutkasti.  Ei juuri tee virheitä, ja pelaa aina joukkue etusijalla. Toimii hyökkäyksen kapteenina, valmennuksen apuna.

 #10 Kasper ”Kassu” Kumpulainen, LeKi

Puolustuksen yksi kulmakivistä. Harvinainen pelaaja, sillä pitää puolustamisesta enemmän kuin hyökkäämisestä. Käsivamma haitannut hieman pelaamista kesän leireillä. Hyökkäyksessä myös sopivan röyhkeä. Joukkueen kapteeni.

 #12 Aarni Nagy, LeKi

Mainio roolipelaaja hyökkäykseen. Erikoistunut pitkiin cut-back –hakuihin, ja on myös uhkana pitkissä maalihauissa. Pitkänä ja ulottuvana pelaajana myös hyvä apu paikkapuolustuksessa.

#14 Arimo Lemettinen, LUC

Hyvä fysiikka ja röyhkeä pelitapa. Toisen polven pelaajana lajioppia on tullut jo aamupalapöydässä. Tour I:n jälkeen kehitystä tapahtui todella paljon, joten kisojen edetessä voi edetä vaikka millaiseen rooliin.

#15 Tatu Kokkonen, SOS

Yksi joukkueen avainpelaajista. Oli jo viime kesänä Sakain MM-joukkueessa avoimen maajoukkueen mukana. Se kertoo kaiken Tatusta. Toimii myös puolustuksen kapteenina, valmennuksen apuna.

#17 Aleksi ”AP” Pelto, LeKi

Kovan tason yleisurheilijana tuo nopeutta joukkueeseen. Ei ole silti mikään yksipuolinen puolustaja tai kärkipelaaja, vaan heittotaito on myös hyvällä tasolla. Aiheuttaa varmasti match up –ongelmia vastustajalle.

#18 Antti Cederlöf, LeKi

Rauhallinen pelinrakentaja. Tuo aimo annoksen kiekollista taitoa alakertaan, ja pystyy kiekolla tekemään hyviä ratkaisuita. Ei varmasti pääse ikinä YouTuben koostevideoihin, mutta se on tässä tapauksessa vain positiivinen asia.

#21 Milo Brown, LeKi

Yksi kolmesta toisen polven pelaajasta, ja laji on pienestä pitäen geeneissä. Huippulahjakas kiekollisena, nopea jaloista ja osaa lukee peliä hyvin. Tekee myös uskomattomia dyykikatkoja puolustuksessa.

– Kisoihin on helmi lähteä pelaamaan. Kyllä me tulemme pärjään paremmin kuin Irlannin MM-kisoissa, nyt varsinkin kun tiedetään millainen lohko on vastassa, Milo sanoo luottavaisena.

#22 Juho Pitkänen, LeKi

Ei vielä ole pystynyt aivan parastaan antamaan kevään polvileikkauksen jälkeen, mutta taidot ei ole kadonneet minnekään. Hyvä rakentaja, jonka heitot löytävät perille kovalla prosentilla, ja haut ovat esimerkillisiä.

#26 Jaakko ”Juntti” Junttu, LeKi

Entinen jalkapallomaalivahti, joka näkyy kiekontavoittelutilanteissa. Pitkänä pelaajana ulottuva heittäjä ja hyvät kiinnotot vahvistavat kiekollista roolia. Puolustuksessa haistelee mainiosti katkoja. Tulee olemaan nuorena pelaajana vielä monta vuotta junnumaajoukkueen runkopelaaja.

– Ensimmäisissä harjoituksissa kaikki oli vielä omissa porukoissa, mutta treenien myötä joukkue on kehittynyt tiiviimmäksi. Harjoituspeli Otsoakin vastaan näytti hyvältä, Jaakko kehuu.

#27 Akseli ”Aksu” Ranta, Team

Kolmas toisen polven pelaaja. Vielä nuori, mutta todella fiksu pelaaja. Ottaa joka tilanteesta oppia itselleen, ja parantaa joka päivä pelaamistaan. Häviää vielä vähän fyysisellä puolella, mutta korvaa sen hyvällä asenteella ja oikea-aikaisella tekemisellä ja sijoittumisella.

#50 Leevi Cederlöf, LeKi

Porukan yksi varmakätisimmistä heittäjistä. Pystyy pistämään pelin hyvin liikkeelle aloitusheiton vastaanottajana. Rakennuksessa tärkeässä roolissa, ja myös pitkänä pelaajana puolustuksena markkerina aiheuttaa ongelmia vastustajalle.

#87 Eemeli ”Eme” Pitkänen, LeKi

Pieni pelaaja, joka tekee kentällä isoja asioita. Pystyy pelaamaan millä pelipaikalla tahansa, ja selviää kaikista hyvin. Parhaimmillaan hämmentämässä hyökkäyksessä keskikentällä.

Valmentaja Pasi Roimela

– Tietää mistä puhuu. Aina neuvomassa yksittäisiä pelaajia ja koko joukkuetta niin pelien aikana kuin niiden jälkeenkin. Pelilisenä valmentajana todella hyvä, Jesse, Milo ja Jaakko arvioivat valmentajaansa.

Milo ja Jaakko makoilivat ansaitulla tauolla Scoops Campissa.
Milo ja Jaakko makoilivat ansaitulla tauolla Scoops Campissa.

Alkusarja täysin voitettavissa

EM-kisojen alkusarjan poolit julkaistiin myös tällä viikolla. Suomen lohkossa pelaavat Italia, Itävalta ja Tsekki. Suomen ranking on kuudentoista joukkueen sarjassa 13. Saman lohkon maista Italian ranking on neljäs, Itävallan kuudes, ja Tsekin yhdestoista. Suomen taakse on rankattu vain Slovakia, Hollanti ja Latvia.

– Alkusarjaan on luvassa heti kovia matseja. Italia ei taktisesti ole kovinkaan vahva joukkue, jos historiaa katsoo, mutta vahvoja yksilöitä ja röyhkeää pitkää peliä heiltä voi odottaa. Itävalta pelaa vahvaa saksalaistyylistä monipuolista peliä, ja itse oletan Itävallan olevan Italiaakin vahvempi. Tsekistä taas on mahdotonta sanoa mitään, mutta slaavilainen pelitapa on aika yksilöpainotteista tykitystä. Uskon että hyvällä valmistautumisella ja taktisella paremmuudella löytyy meidän voiton avaimet, valmentaja Pasi Roimela analysoi.

Teksti: Pasi Roimela / Ari Ojanperä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?