Kesällä 2014 ultimaten polttopiste on Italiassa, Leccon pikkukaupungissa, Alppien kupeessa. Upeat puitteet tarjoava kaupunki valittiin viikko sitten myös 2014 nuorten MM-kisojen näyttämöksi, ja pari viikkoa sen jälkeen pelataan seurajoukkueiden MM-kisat.

WJUC2014_FinlandPoikien maajoukkuevalmentajiksi Liitokiekkoliiton juniorijaosto on valinnut kaksikon Jarno Sihvo – Adrian Hornsby. Sihvo oli valmentamassa poikien maajoukkuetta kesällä 2012, Hornsby on maajoukkuevalmennuksessa ensikertalainen.
– Juniorijaosto laittoi tähtäimeksi pitkäjänteisen toiminnan. Tähän asti ollaan menty vuosi per valmennustiimi –tahdilla, ja se ei ole nuorten valmennuksessa aina hyvä asia. Intoa valmentajilla on aina ollut, mutta vuodesta toiseen vaihtuvat suuntaviivat ja pelilliset eroavaisuudet valmentajien välillä eivät ole ihanteelliset olosuhteet maajoukkueessa, kertoo juniorimaajoukkueiden koordinaattori Pasi Roimela.Viime kesänä poikien maajoukkue jäi Saksassa pelatuissa EM-kisoissa 16 joukkueen sarjassa 14:ksi. Viimeistään junioriseminaarissa kylvettiin monille tahoille uuden juniorinousun siemen.

Kovatasoisia hakemuksia

Jaosto sai valmennushaussa kaksi tasaväkistä ja huippulaadukasta hakemusta loppumetreille. Valinta oli erittäin vaikea, ja herätti puolestapuhujia puoleen jos toiseenkin, mutta lopulta Sihvo ja Hornsby valittiin tehtävään.

– Sinänsä oli hienoa nähdä, että hakijoissa oli todella kovia nimiä, ja paljon vaihtoehtoja oli myös kiinnostuneita pestistä. Tietotaitoa ja kokemusta löytyi niin ultimatesta kuin muistakin lajeista. Tosi laadukkaita hakijoita jäi rannalle, Roimela jatkaa.

Tavoitteena Suomesta se joukkue, jota vastaan halutaan pelata

Aikataulut ensi kesää varten ovat jo kovaa vauhtia muotoutumassa. Viime vuoden tapaan ensimmäiset leirit ovat kaikille avoimia, ja kesää lähestyttäessä joukkueen rinki alkaa muotoutua.

– Joukkue yritetään saada kasaan nopeasti, jotta yhteiseen harjoitteluun jää aikaa mahdollisimman paljon. Ennen joulua yritetään pitää kaksi leiriä, johon kutsumme kaikki, kertoo aikataulusta päävalmennusvastuun kantava Sihvo.

– Tavoitteena on tehdä juniorimaajoukkeesta se joukkue, jota vastaan muut haluavat pelata. Rehti, mutta pelaa aina kovaa ja loppuun asti. Puolustuksessa koitamme kehittää kovuutta, ja hyökkäyksessä malttia sekä päättäväisyyttä. Vahvuutena Suomen junioreilla on kiekonkäsittelytaidot, sisu, periksiantamattomuus ja fyysisyys. Heikkoutena junioreilla on materiaalin laajuus, Sihvo kertaa.

Työnjakokin on selvänä kaksikolla jo alusta alkaen. Valmennuksessa ”Jamo” johtaa joukkuetta taktisella puolella ja kentällä, kun taas ”Aatu” toimii motivaattorina ja henkisenä valmentajana, sekä pitää huolen joukkueen oikeanlaisesta fyysisestä valmistautumisesta.

Keskustelut kaksikon jatkosta ensi vuoden jälkeenkin hyvällä tasolla. Mahdollista on, että kaksikko jatkaa myös ensi kesän jälkeen kaksi seuraavaakin vuotta, kattaen 2015 EM-, ja 2016 MM-kisat. Suomen juniorimaajoukkueenydinrunko pystyy isolta osalta tuon aikajakson pelaamaan läpi juniorisarjassa.

Varainhankinta jo alkanut – joukkorahoituksella

Vastavalittu valmentajakaksikko on jo pistänyt toimeksi ja aloittanut ensi vuoden projektin varainkeruun joukkorahoituksen turvin. Go Fund Me -sivuston kautta voi nimettömänä tai nimellä lahjoittaa haluamansa summan rahaa, joka käytetään lyhentämättömänä juniorimaajoukkueen Italian-projektiin. Adrian Hornsby kertoo, että rahankeruun tarkoituksena on paitsi kattaa joukkueen kuluja, myös sitouttaa ja motivoida pelaajia.

– Toivottavasti kerätyt sponsori- ja lahjoitustulot motivoivat pelaajia sitoutumaan projektiin sen vaatimalla tavalla, sanoo Hornsby.

Tästä lahjoitussivulle >> 

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?