Junioreiden SM-kilpailuissa pelattiin kaksinkertainen round-robin neljän juniorijoukkueen kesken. Kisoihin osallistui Lempäälän LeKi, Vaasa Saints, Sipoon SOS sekä Espoon ja Helsingin seurojen kokoomajoukkue EUC-Team.

Lempäälän LeKi oli kisoissa omaa luokkaansa selvittäen tiensä puhtaalla pelillä finaaliin. Viime vuonna junioreissa sekä sisä- että ulkomestaruuden saavuttaneet lekiläiset saivat erityisesti paikkapuolustuksellaan vastustajansa ahtaalle. Haastajanpaikasta käytiin kova kilpailu SOS:n ja EUC-Teamin kesken, sillä molemmat voittivat keskinäisen ottelun kertaalleen ja tuloksena oli tasamaaliero 20–20. Kaikkien otteluiden maaliero vei kuitenkin SOS:n finaaliin. Turnauksen viimeisessä ottelussa saatiinkin esimakua finaalin tunnelmista LeKin poikapainotteisen ja fyysisen ja SOS:n tyttöpainotteisen ja taidokkaan joukkueen ottaessa mittaa toisistaan.

LeKi ja SOS kohtaavat junioreiden SM-finaalissa Tampereella 1. maaliskuuta. EUC-Team saavutti junioreiden SM-pronssia ja neljännelle sijalle sijoittui Vaasa Saints.

Juniori-SM 2014 3

Turnaustunnelmia

Jo ennen finaalipaikan varmistumista olivat SOS:n Elias, Tomi ja Tino tyytyväisiä joukkueensa suorituksiin ja totesivat pelaamisen olevan tosi kivaa. Kisoja onkin edeltänyt kova harjoittelu, sillä Sipoossa on treenattu viikoittain kaksissa lajiharjoitteluissa ja lisäksi viikoittaisissa fysiikkatreeneissä. LeKin junioreiden Eemeli ja Aarni kertovat myös Lempäälässä junioreiden treenanneet ahkerasti kolmissa viikoittaisissa treeneissä – joista osa tosin suunnattu myös muillekin kuin junioreille.

Jokaisesta juniorijoukkueesta löytyi myös ”aikuisten” talvisarjan joukkueissa pelaavia. Eemeli ja Aarni edustivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lempäälää myös D-sarjassa LeKi 2:n riveissä. Pojat toteavat ettei talvisarjan tasoisiin vääntöihin juniorikisoissa päästy, mutta samaan hengenvetoon kehuvat junnukentiltä löytyvän paljon nousevia tähtiä. Lohdutukseksi niille joukkueille, joille ei menestystä tänä vuonna suotu, pojat kertovat saaneensa kokea LeKissä oman osansa tappioista ennen kuin joukkue alkoi menestyä juniorikentillä.

Vaasa Saintsin Erikalle, Emilialle ja Evelinille kisat olivat talven pääturnaus ja puoli vuotta pelanneelle Evelinille myös ensimmäinen ultimateturnaus ikinä. Erika ja Emilia toteavat kisoista parhaiten mieleen jääneen omat onnistumiset – Emilian elämän ensimmäinen dyyki muistui mieleen muutenkin kuin pieninä kolotuksina ja Erika oli iloinen LeKi-pelissä tekemästään maalista.

Junioreiden mietteitä

Juniori-SM 2014Kysyttäessä ultimate-idolia mainitsevat SOS:n pojat yhdestä suusta trick shot -taituri Brodie Smithin ja tulevaisuuden tavoitteekseen ei sen vähempää kuin edustaa Suomea maajoukkueessa. SOS:n Elias toivoo ultimaten jonain päivänä olevan olympialaji, tosin pojat miettivät mitä se tekee lajin tuomarittomuudelle.

Lekiläiset toteavat esikuvansa olevan oman joukkueen valmentaja Juho Pulakka, eikä pelkästään sen takia että pojat toivovat saavansa peliaikaa. Myös Saintsin Emilia toteaa aiemmat valmentajansa Elias Päällysahon ja Mickey Ratilaisen oman joukkueen Viivi Niemelän ohella esikuvikseen.

Kysyttäessä junioreilta mitä Suomen junioriultimate kaipaa on vastaus selkeä – lisää joukkueita kisoihin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?