kasirinki_joukkue_blur_pieniMaailman liitokiekkoliitto WDFD on uudistanut ultimatessa käytettävää spiritin arviointijärjestelmää. Arvioinnin viidestä osa-alueesta on poistettu viimeinen eli oman joukkueen vertaaminen toisen joukkueen spiritiin. Sen tilalle on lisätty uusi arviointikriteeri ”Viestintä”. Uuden viestintäkriteerin lisäksi WFDF on julkaissut spiritin arvioimisen helpottamiseksi esimerkkitilanteiden kuvauksia. Muutoksista ilmoitettiin maaliskuun alussa.

Viestintä-osa-alueessa kysytään mm. miten vastajoukkue kommunikoi virheitilanteissa tai käyttäytyi muuten vastajoukkuetta tai katsojia kohtaan.

WFDF on niin ikään julkaissut toisen joukkueen spiritin arvioimislomakkeen lisäksi lomakkeen, jolla voi arvioida oman joukkueen spiritin. Tämän käyttö turnauksissa ei ole WFDF:n mukaan pakollista.

Uudet arviointikriteerit ovat käytössä heti ensi kesänä pelattavissa junioreiden MM-kilpailuissa sekä seurajoukkueiden MM-kilpailuissa. Sitä myöden Ultimate.fin toimitus olettaa niiden tulevan käyttöön myös kesän SM-Tourille.

Uudet englanninkieliset spirit-lomakkeet on päivitetty Ultimate.fin Spiritin arviointi -sivulle >>

Spirit-esimerkit on lisätty myös WFDF:n sääntöapplikaatioon. Sen voi ladata täältä, ja BULAn Patrick van der Valk tiedottaa, että myös Windows-mobiiliversio sekä iOS-versio ovat tulossa pian.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?