hietsu logo UUSIHietsu Beach Ultimate on Liitokiekkoliiton järjestämä aloittelijoiden rantaultimateturnaus, joka täyttää taas tänä viikonloppuna Helsingin keskustan Hietaniemen uimarannan ääriään myöten täyteen kuumaa santaultimatea. Tänä vuonna kelit ovat paremmat kuin koko kesänä tähän mennessä, joten suuntaa sinäkin Hietsuun ihmettelemään kiekon lentoa lokkien lomassa.

Pelipaikka: Hietaniemen uimaranta, Hietaniemenkatu, 00100 Helsinki
Aika: La 5.7. klo 10-17, su 6.7. klo 10-16.30
Peliaikataulut: Hietsun turnaussivuilla >>

Entistä isompi ja parempi HBU

HBU14-turnauksessa pelaavat upeat 24 joukkuetta, joiden seassa edellisen kesän top10 joukkueet lähes sellaisenaan, saapuvat taistelemaan Hietsun herruudesta. Tuplamestari Rähmäkäpäläsoppa uhoaa ykkössijaa itselleen, mutta haastajia löytyy. LoHi ja Hazardi viime kesän kakkos- ja kolmossijoilta ovat sisuuntuneet ja halajavat Lokki-patsasta entistä enemmän. LoHi on uudistanut rivejään ja Hazardi haikailee vielä vuoden 2008 mestaruutensa perään, joten haluja on, riittääkö teot?

Uusia ja ulkomaaneläviäkin mukana

Uusia joukkueita Hietsuun saapuu Porista (Musta Varis) ja Savon Kuopiosta (Salko). Junioripuolta edustavat joukkueet Team EUC-junnut ja nimihirviö FBRD joiden taidoista ja kyvyistä saatetaan yllättyä Hietsua vuosia kiertäneissä joukkueissa.

Hietsussa on ensi kertaa mukana miesmuistiin ulkomaalaisjoukkue ja sen tasosta harvalla on tietoa. Pari hollantilaista lähetettiin edellisenä kesänä tiedustelumatkalle Hietsun turnaukseen ja tänä kesänä täysi joukkueellinen puukenkäihmisiä saapuu turnaukseen opettelemaan kieltä ja kulttuuria.HBU_logo_pieni

Spirit-kisassa edellinen voittaja Höpönassut on sulautunut toisiin joukkueisiin ja vaihtanut nimeä. Perinteisesti kovan Spiritin omaava vihtiläinen ViЯHe tähtää tänä vuonna myös pelilliseen menestykseen, joten Spirittiin keskittyvät joukkueet saattavat löytyä muualta. Vai pystyykö ViЯHe uusimaan 2012 vuoden Spirit-voittonsa?

Aloittelijaturnaus: Vain kaksi lisenssipelaajaa per joukkue

HBU uudisti imagoaan aloittelijaturnauksena ja otti käyttöön uuden säännön vain kahden aikuislisenssipelaajan osallistumisesta kuhunkin joukkueeseen. Kuinka uudistus vaikuttaa joukkueiden voimasuhteisiin? Liitokiekkoliiton yhden viikonlopun voimassa oleva kertalisenssi on mahdollistanut myös Tourilla pelaavien osallistua Hietsuun lisenssittömänä pelaajana, ja osa joukkueista onkin osannut käyttää tätä hyödykseen. Tällainen musta hevonen on mm. Zikako Pulls, jossa kokemusta kovista peleistä sekä jälkipeleistä löytyy.

Joukkueiden esittelytekstit luettavissa kokonaisuudessaan Hietsu Beach Ultimaten ahkeraan päivittyvillä turnaussivuilla, joilta tämänkin jutun tekstit on poimittu.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?