Suomi_U20_joukkueet_avajaiset_WJUC2014
Suomen joukkueet avajaistunnelmissa sunnuntaina 20.7.

Junioreiden MM-kisojen avajaiset pidettiin sunnuntaina, ja maanantaina oli ensimmäinen pelipäivä. Sitä sotki ukkonen, jonka takia pelejä jouduttiin keskeyttämään ja käynnistämään jopa useampaan kertaan. Rankka sade ei ultimaten pelaamista haittaa, mutta ukkosen alkaessa pelit keskeytetään turvallisuussyistä välittömästi.

Tulosseuranta hyvin piilossa

Kisojen tulosseurantaa ei suotta mainosteta kisasivuilla, mutta pelituloksia voi kuin voikin seurata livenä netissä. Tulosseurantasivuston logiikka ei kenties ole selkein, mutta ainakin etsimällä etusivulta ”Finland”-sanaa vaikka selaimen etsi-toiminnolla ja sen jälkeen klikkaamalla pelin kohdalla ”Gamecast”-linkkiä, pääsee katsomaan tilannetta tai lopputulosta. Lopputulokset eivät aina päivity Wing-palvelun etusivuille, eli tilanne saattaa näyttää 0-0 vaikka itse pelisivulta löytyisikin oikea tulos (esim. tytöissä Suomi-Sveitsi 17-8!).

WJUC2014 Tulosseuranta >>
WJUC2014 Peliaikataulut (pdf) >>

Skyd Magazinen nettisivuilta voi lukea englanninkielisiä kisaraportteja MM-kisoista. Ne löytyvät Features-listasta nimillä WJUC Monday Newsletter, WJUC Tuesday Newsletter jne.

Skyd Magazine >>

Maanantai: Tytöille voitto Sveitsistä ja tappio Itävallalle

Tyttöjen valmentaja Veera Manner kertoo, miten ensimmäinen pelipäivä sujui:

”Tyttöjen eka peli kesti taukoineen n. 4 h, voitettiin Sveitsi 17-8. Tytöt avasi vahvasti ja pelin taso säilyi hyvin. Itävaltaa vastaan oli kovaa taistoa ja ensimmäinen puoliaika pelattiinkin tasaisempaa vääntöä. Toisella puoliajalla murtui paljon ja puolustus ei pitänyt, pientä väsymystä ehkä aamun odottelustakin. Pisteet 9-17 Itävallalle. Valmennus ja tytöt hyvillä fiiliksillä ekasta päivästä. Huomenna vastassa kovaksi odotettu Saksa ja kaikille uusi vastus, Uusi-Seelanti. Terkkuja kaikilta kannustusjoukoille!”

Maanantai: Pojille tappiot Itävallalle ja USAlle

Poikien valmentaja Jarno Sihvo kertaa ensimmäisen pelipäivän kulkua:

”Poikien kisaurakka alkoi maanantaina ottelulla Itävaltaa vastaan. Pelejä jouduttiin siirtämään melkein 2,5 tuntia myrskyn takia. Joukkueen innostuneisuus näkyi kentällä päällekkäisinä hakuina, mikä johti turhiin virheisiin. Peli Itävallalle 17-10. Pelien uudelleen järjestämisen takia USA-peli jouduttiin aloittamaan vain tunnin päästä Itävalta-pelistä. Pojat syttyivät peliin hyvin ja taistelivat piste pisteeltä ja luovuttamatta hallitsevia maailmanmestareita vastaan. Rumalta kuulostava lukema 17-2 ei kerro totuutta pelistä, jossa annettiin mainio esimerkki peli-ilosta. Katsomosta kuuluneet kommentit todistivat poikien sisusta: ”Noi ei näemmä millään luovuta!” Pitkä peli on kunnossa ja nyt on keskityttävä myös muihin tapoihin tehdä maali. Tiistaina vastassa Sveitsi ja Israel.”

Kaikki kisalinkit

Junioreiden MM-turnaus 2014 pelataan Italian Leccossa. Suomesta turnaukseen osallistuvat alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet. Kisat päättyvät lauantaina 26.7. finaaleihin.

Suomen junioreiden fanisivu Facebookissa (Suomen joukkueiden kuulumisia ja fanitusta) >>

WJUC2014 peliaikataulut (pdf) >>

WJUC2014 kisasivut (yleistietoa kisoista) >>

WJUC2014 Tulosseuranta (pelien tuloksia livenä) >>

WJUC2014 Facebookissa (nopeita kisapäivityksiä esim. säätilanteesta) >>

Ultimate.fin maajoukkueuutiset (kaikki MM-kisoista Ultimate.fissä!) >>

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?