WUCC2014_finaalit_vuoret_taustalla_c_Aki_Pirttijarvi
Leccon MM-kisafinaalit pelattiin komealla näyttämöllä Alppien juuressa Stadio Rigamonti-Ceppi -stadionilla.

Seurajoukkueiden MM-kisat 2014 päättyivät lauantaina naisten, mixedin ja avoimen finaaleihin.

Suomalaisittain työsarkaa riittää

Suomalaisjoukkueet päättivät turnauksensa perjantaina sijoitusotteluilla. Tässä joukkueiden lopulliset sijoitukset:

Welldone 5.
UFO Masters 8.
Saints 31.
Atletico 16.
UFO 29.
Otso 34.

Ennakko-odotuksiin nähden suomalaisjoukkueista pettynein oli varmasti Otso, joka lähti hakemaan selkeästi korkeampaa sijoitusta. Otson dominointi kotikentällä ja vaisuhko esitys MM-karkeloissa kertonevat realistista kieltä siitä, missä Suomen ultimaten taso tällä hetkellä on. Naisissa Atleticon 16:n joukkoon pääsy oli kuitenkin ehdottoman positiivista, samoin UFO mastersin kahdeksas sija tähän mennessä kovatasoisimmassa masters-turnauksessa. Welldonen viides sija naisten mastersissa loi sekin hyvät asetelmat sarjan kehitykselle ja suomalaisjoukkueiden asetelmille siinä tulevaisuudessa.

Työsarkaa riittää aivan kaikissa sarjoissa, mikäli Suomi mielii pysyä Euroopan, saati sitten maailman huippumaiden kehitysvauhdissa. WUCC osoitti kuitenkin, että monessa suomalaisseurassa tehdään parhaillaan hyvää työtä, joka vie joukkueita eteenpäin haastamaan Leccossakin ajoittain täysin tasaväkisesti maailman huippujoukkueita. Siitä vain yhtenä esimerkkinä vaikkapa UFOn naisten 5-8-puoliaikatappio Kolumbian Revolutionille, joka sijoittui turnauksessa lopulta seitsemänneksi heti amerikkalais-, kanadalais- ja japanilaisjoukkueiden jälkeen.

Finaalipelit näyttävää viihdettä

WUCC2014-finaalit pelattiin lauantaina 9.8. komeissa maisemissa Leccon keskustan stadionilla.

Naisten finaalissa Seattle Riot päihitti San Francisco Furyn 17-15 kenties laadukkaimmassa ja viihdyttävimmässä naisten finaaliottelussa, mitä pitkään aikaan on nähty. Peli tarjoili uhrautuvia dyykkikatkoja ja maaleja, kivenkovaa puolustusta sekä upeaa spiritiä ja joukkuehenkeä kummaltakin joukkueelta. Peli päättyi klassisen epäonnisesti järjestäjien kannalta, sillä Riot ehdittiin jo julistaa voittajiksi tilanteessa 16-15 ja joukkue päästeli voitonkiljahduksia, kunnes selvisi, että peli pelataan 17 pisteeseen. (#leccoed…)

Mixed-finaali oli kenties päivän mielenkiinnottomin, sillä yhdysvaltalainen Drag ’n Thrust päihitti maanmiehensä ja -naisensa Polar Bearsin selvästi 17-10.

Avoimessa finaalissa vastakkain olivat Seattle Sockeye ja San Francisco Relvolver. Avoimen sarjan pelit herättivät jälleen keskustelua spiritistä sekä game advisereiden ja observereiden käytöstä ultimatessa, mutta finaaliottelu oli pääosin viihdyttävää ja kovatasoista ultimatea, josta täysi katsomollinen yleisöä nautti iltapäivän helteessä. Revolver vei tasaisen pelin lopulta 17-15, ja nähtiinpä pelin alkupuoliskolla myös Sockeyen komea greatest.

Yhdysvallat dominoi, Australia syrjäyttää Japania

Kun sekä naisten että miesten sarjassa finaalijoukkueet tulevat San Franciscosta ja Seattlesta, ei liene epäselvää, missä päin maailmaa ja Yhdysvaltoja pelataan tällä hetkellä maailman laadukkainta seuraultimatea.

Yhdysvallat dominoi muutenkin mitalitaulukkoa joka sarjassa: avoimessa vain Australian Colony pääsi neljänneksi, mixedissä Team Fisher Price Kanadasta neljänneksi sekä avoimen mastersissa Kanadan Figjam hopealle ja Australian Phat Chilly neljänneksi. EDIT 16.8.2014: Myös naisten mastersissa Kanada sentään vei mitalit amerikkalaisten nenän edestä.

Mielenkiintoista on japanilaisjoukkueiden hienoinen hiipuminen Yhdysvaltain kannasta ja Australian nousu erityisesti avoimessa. Naisissa tosin Japani oli edelleen vahvemmilla kuin Australia. Yhdysvaltain ylivaltaa lajissa ei kuitenkaan voi kiistää yhtään mitenkään.

WUCC2014_Anna_Rogacki_Megan_Campbell_Phat_Chilly_c_Nicky_Smith
Anna Rogacki (oik.) ja Megan Campbell valmensivat menestyksekkäästi avoimen mastersjoukkue Phat Chillyn neljännelle sijalle. Photo: Nicky Smith.

Avoimen masters-joukkueella naisvalmentaja: Anna Rogacki

WUCC:n avoimessa masters-sarjassa positiivista huomiota herätti australialaisen Phat Chilly -joukkueen naisvalmentajakaksikko päävalmentaja Anna Rogacki ja apunaan Megan Campbell. Rogacki on maansa menestyksekkäimpiä valmentajia ja valmentanut mm. Australian World Games -maajoukkueen hopealle viime vuonna sekä U23-naiset maailmanmestariksi 2010. Kun joukko maansa parhaita masters-ikäisiä miespelaajia asettuu viivalle ja kaksi suhteellisen pienikokoista naista seisoo rivin edessä kertomassa tiukasti, mitä seuraavassa pisteessä tullaan tekemään, näkee että ollaan tultu pitkä matka perinteisestä naisten ultimate / miesten ultimate -vastakkainasettelusta.

Phat Chilly päihitti puolivälierissä turnauksen ykkössijoitetun, Yhdysvaltain Surlyn, mutta aivan mitaleille joukkueen vauhti ei lopulta riittänyt.

– Välierän jälkeen olin aivan loppu, pettymys oli valtaisa. Joukkueen matka oli kuitenkin hieno, kertoi Anna Rogacki hävityn pronssiottelun jälkeen.

WUCC:stä raportoi paikan päältä Ultimate.fin Annariikka ”Arska” Marttinen, joka edusti Suomea UFOn naisten riveissä. Ultimate.fi kiittää kaikkia suomalaisjoukkueita ja erityisesti Katri Jalo-Salokangasta, Maija Leinoa, Timo Paatolaa, Ykä Hynnistä sekä Laura Lappalaista kisasähkeiden tunnollisesta koostamisesta, jotta kotikatsomot pysyisivät kärryillä turnauksen kulusta. Kiitos!

Suomen joukkueiden kisasähkeet: Perjantai, viimeinen pelipäivä suomalaisittain

Welldone

Welldonen pelit päättyivät jo torstaina ja joukkue sijoittui turnauksessa viidenneksi.

UFO Masters

”UFO Masters haki aamupelissä toista voittoa japanilaisesta Vigistä, mutta Tampereen pojilla olivat jalat kuluneet sen verran paljon puristuksessa puolivälieriin, että UFO jäi kyydistä ja Vigi vei voiton 12-17. Turnauksen viimeinen kamppailu olikin jälleen brittijoukkue Zimmeriä vastaan. Kumpaakaan joukkuetta ei voinut varsinaisesta peli-innosta syyttää, mutta peli tahkottiin läpi ja Zimmer vei sen selkeästi 7-15. Näin UFO masters sijoittui lopulta kahdeksanneksi ja oli turnauksen toiseksi paras eurooppalaisjoukkue. Taakse jäi mm. kovia britti-, saksalais- ja kanadalaisjoukkueita.”

Vaasa Saints

”Aamulla saksalainen W.underteam pisti liian kovan pähkinän purtavaksi tyypillisellä paikkapuolustuksellaan ja sai jopa 1-5-johtoaseman. Loppupelissä saatiin paremmin omaa hyökkäystä kulkemaan, mutta Saintsille selkeä tappio luvuin 9-13. Sijoitusottelussa vastaan tuli niin ikään saksalainen Saxy Divers. Eka puoliaika meni rinta rinnan, ja Divers vei puoliajan 8-9. Toisella puoliajalla meillä oli laittaa tuoretta jalkaa puoluun ja vastustajalta loppui materiaali, neljä katkomaalia putkeen ja voitto 15-13 meille. Saints lopulta kisoissa 31. sijalla.”

Atletico

Atletico pelasi turnauksen viimeisen ottelun saksalaista Woodchicasia vastaan. Tuloksella 10-17 saksalaisille Atletico otti turnauksessa 16:nnen sijan.

UFO

”UFO päätti WUCC-turnauksen kahdella voitolla. Usein turnauksissa ei sijoituksen kannalta merkitse niin paljon se, montako peliä voittaa vaan missä peleissä voitot tulevat. UFO kuitenkin nautti täysin rinnoin onnistumisista viimeisenä päivänä ja napsi päänahat ensin Meksikon Catarinasilta 17-6 ja sen jälkeen tutulta venäläisjoukkue Brilliancelta 17-10. Brilliance-ottelusta otettiin jopa kaksi voittoa, sillä ensin peli päättyi pisteisiin 16-10 peliajan jo päätyttyä, mutta kapteeni tajusi pöytäkirjaa tarkastaessaan, että toimitsijat olivat lopettaneet pelin liian aikaisin. UFO hoiti vielä viimeisenkin pisteen ja päätti näin turnauksen sijalle 29 eli kahta sijaa ylempänä kuin seedauksensa. Tavoitteena oli kakkosella alkava sijaluku, ja se saavutettiin!”

Otso

”Turnauksen viimeisissä peleissä pääsimme pelaamaan aasialaisia vastustajia vastaan. Ensimmäisessä ottelussa voitimme Singaporen Crackerjacksin lukemin 15-14. Toisen ottelun Japanin Loquitos voitti lukemin 17-8. Molemmissa otteluissa pelattiin laajalla ringillä ja kerättiin pelaajille arvokasta kokemusta tiukoista matseista. Otso päätyi lopulta sijalle 34. ”

Kisalinkit

Ultimate.fin MM-uutiset

WUCC2014 kisasivut & Facebook-sivut & Twitter

Pelien tulokset (Ultiorganizer)

Pelit netissä: Skyd-nettistriimi 

Leccoed – kun kaikki menee päin leccoa…

Suomen edustusjoukkueet WUCC2014:ssä

Avoin: Otso
Naiset: Atletico ja UFO. Lisäksi suomalaisia pelaa saksalaisessa U de Cologne -joukkueessa.
Mixed: Saints
Avoimen masters: UFO
Naisten masters: Welldone

Lisäksi suomalaisia pelaa saksalaisessa naisten U de Cologne -joukkueessa sekä mm. Slovakian mixed-joukkueessa sekä Ruotsin E6:ssa.

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?