Naisten masters-maajoukkue lähtee muutaman viikon päästä Dubaihin mittelemään rantaultimaten MM-tittelistä. Naisten masters-sarjaa on maailmalla viritelty vasta muutama vuosi, mutta jo nyt sarja on ottanut oman paikkansa arvoturnauksissa.

Welldone sijoittui WUCC 2014:ssa viidenneksi. Kuvassa joukkue pinkissä peliasussa Funky Masters -joukkueen kanssa. Kuva: Welldonen twitter-feedi.
Welldone sijoittui WUCC 2014:ssa viidenneksi. Kuvassa joukkue pinkissä peliasussa Funky Masters -joukkueen kanssa. Kuva: Welldonen twitter-feedi.

Suomessakin masters-kulttuuria on rakennettu muun maailman perässä parin vuoden ajan. Talven 2011-2012 aikana masters-naiset vetivät muutamia yhteisiä treenejä, ja Welldone oli projektijoukkueena mukana kesän toureilla. Vielä silloin ei saatu joukkuetta kasaan Sakain MM-turnaukseen, mutta seurajoukkueiden MM-turnauksessa Leccossa Welldone sijoittui hienosti viidenneksi.

Naisten masters-sarjasta on vähitellen tulossa varteenotettava sarja, joka antaa mahdollisuuden jatkaa kilpaultimatea vielä vanhemmallakin iällä. Suomessa masters-joukkue tekee tärkeää raivaustyötä tuleville sukupolville kahdessa mielessä; vapauttaa paikkoja naisten maajoukkueesta ja luo samalla vankan pohjan uudelle kilpaurheilutason sarjalle.

Dubaissa Suomi kohtaa tukun vahvoja joukkueita. Seitsemän joukkueen turnauksessa mukana ovat muun muassa USA, Kanada, Britit ja Saksa, joten kovia pelejä on odottettavissa. Suomella on mahdollisuudet mitaliin, mutta se vaatii onnistumisia kautta linjan. Kuumassa säässä myös palautuminen ja nesteytys ovat tärkeitä, etenkin meille Dubaita kylmempiin olosuhteisiin tottuneille. Suomi lähtee turnaukseen todella kapealla ringillä, joten loukkaantumisiinkaan ei juuri ole varaa. Joukkue ei ole kokonaisuudessaan päässyt harjoittelemaan vielä kertaakaan yhdessä, mutta suurin osa matkaan lähtevistä kävi nappaamassa tammikuun kovatasoisesta Winter Trophystä hienosti neljännen sijan. Ainakin sen turnauksen perusteella yhteispeli sujui todella hienosti, ja joukkue odottaa innolla pääsyä pehmeälle dyykkialustalle.

Suomen naisten masters-maajoukkue:

Anni Moilanen
Hanna Öunap
Juulia Jouhki
Marjaana Peltoniemi
Pirjo Hästbacka
Sara Vaskio
Sonja Perttula
Tarja Moilanen
Tiina Rättö

BULA & WFDF 2015 World Championships of Beach Ultimate, Dubai, 8.-13.3.2015
http://www.wcbu2015.org/

Teksti: Tiina Rättö

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?