mun_liike_logo_red#MunLiike on Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valon sekä Suomen Coca-Colan liikuntakampanja yläkoululaisille. Vuoden 2015 liikuntavälineenä on frisbee! Yläkoululaisia innostetaan liikkumaan koulussa, välitunneilla ja vapaa-ajalla kuukauden ajan 13.4.-8.5.

Yläkoululaisia innostetaan liikkumaan koulussa, välitunneilla ja vapaa-ajalla. Tavoitteena on yhteensä yli 200 000 ylimääräistä liikumiseen käytettyä tuntia vapaa-ajalla. Kouluihin jaetaan yhteensä 8 000 virallista ultimaten pelikiekkoa sekä peli- ja leikkiohjeita, ja 2 500 koululaista on koulutettu välituntiliikuttajiksi. Mukana on ennätykselliset 145 koulua Helsingistä Lappiin asti.

– Ultimatelle tämä on loistava tilaisuus saada näkyvyyttä lajille ja seuroille saada kontakteja paikallisiin kouluihin, kertoo Liitokiekkoliiton #MunLiike-vastaava Tatu Kokkonen.

Suomalaisnuoret liikkuvat vähiten Euroopassa

Vaikka suomalaiset lapset ovat vielä toistaiseksi Euroopan aktiivisimpia liikkujia, liikkuvat nuoret sitä vastoin vähiten Euroopassa. Nuorten aktiivisuus romahtaa keskimäärin 15 vuoden iässä. #MunLiike on tavoitteellinen ohjelma, jolla halutaan lisätä nuorten kiinnostusta viettää vapaa-aikaa kavereiden kanssa aktiivisesti.

Kouluissa kiinnostus #MunLiikkeeseen on ollut suurta: mukana on viime vuoden 65 pilottikoulun jälkeen nyt huimat 145 koulua. Kouluissa ymmärretään tarve nuorten liikuttamiseen, mutta samalla kaivataan ideoita ja tukea nuorten aktivoimiseksi erityisesti vapaa-ajalla – siksi kampanja on koettu kouluissa tervetulleeksi.

Mitä frisbeellä sitten voi tehdä?

Vaikka mitä! Miltä kuulostaisi esimerkiksi Päätön frisbeeviesti, Ilmaherruus tai Hotspot?

Valitse yli viidestäkymmenestä vaihtoehdosta: Pelaa, temppuile ja leiki frisbeellä! (PDF) >>

Seurat mukaan frisbeetempauksiin kouluissa

Ultimateseuroilla on nyt loistava tilaisuus innostaa omien alueidensa kouluja ja koululaisia liikkumaan frisbeen kanssa.

– 145 koulua ympäri Suomen on tilannut #MunLiike-kampanjamateriaalit ja 50 ultimatekiekkoa, kertoo Tatu Kokkonen.

Ultimateseurat voivat olla yhteydessä kampanjakouluihin, mutta myös sellaisiin kouluihin, jotka eivät ole virallisesti mukana kampanjassa – silloin mukaan täytyy vain viedä omat kiekot.

– #MunLiike-kouluissa on tulevan kolmen viikon ajan liikuntatoimintaa vähintään 3 kertaa viikossa, ja lisäksi päätöspäivänä 8.5. järjestetään isompi liikuntatapahtuma. Koulut ottavat varmasti mielellään vastaan ultimateseurojen edustajia avustamaan frisbeeaiheisen toiminnan järjestelyissä, jatkaa Kokkonen. – Nuoret itse ovat päävastuussa toiminnan organisoinnista kussakin koulussa, hommaa tehdään nuorten ehdoilla.

Ultimatenpelaajat voivat kuitenkin näyttää esimerkkiä siitä, mitä frisbeellä voi tehdä ja millaista on ultimatenpelaajan liikunnallinen elämäntapa. Seurat voivat sopia ultimatedemoja tai vaikka järjestää tempauksen, jossa osallistutaan koulun järjestämään toimintaan ja mennään liikkumaan yhdessä nuorten kanssa. Nuoria voi myös ohjata seuran järjestämille kevään alkeiskursseille.

Seurat voivat olla myös yhteydessä paikalliseen mediaan järjestämistään tempauksista. Tämä on loistava tilaisuus saada ultimate ja frisbee kaikille tutuksi!

Suomen ultimateseurojen yhteyshenkilöt ovat saaneet listan kampanjassa mukana olevista kouluista. Mikäli listaa ei löydy tai kaipaat muita lisätietoja #MunLiikkeestä, ota yhteyttä Liitokiekkoliiton #MunLiike-vastaavaan Tatu Kokkoseen tatu.kokkonen at liitokiekkoliitto.fi.

Tsekkaa myös kampanjasivut www.munliike.fi!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?