Kirkastuuko Saintsin mitali tänä kesänä?
Kirkastuuko Saintsin mitali tänä kesänä?

Kesäkauden ensimmäinen Tour-viikonloppu alkaa kesäkuun kuudentena päivänä. Tänä vuonna Siltamäelle saapuu suuri määrä kotimaisia joukkueita, joista suurin osa on seurojen kakkosjoukkueita. Avoimen sarjassa venäläisiä edustaa OksiDiskO, joka on nähty Suomen Tourilla aiemminkin. Naisten puolella itänaapurista saapuvat tuttuun tapaan Cosmic Girls ja Brilliance.

Edellisen kerran kun näin vähän ulkomaalaisjoukkueita otti osaa Siltamäen Tourille oli vuonna 2012, kun formaatti esiteltiin. Tosin tuolloin joukkueita oli kentillä oli yhteensä 11 joukkuetta avoimen sarjasta ja 5 naisista. Tänä vuonna luvut ovat 12 ja 9.

Tour 1:n joukkueet

AVOIN

1. Otso
2. Saints
3. UFO 1
4. UFO 2
5. Helsinki Ultimate
6. Disquitos
7. OksiDiskO
8. Jyväskylä Sleepwalkers
9. Otso 2
10. SOS-Terror
11. Team 2
12. U20-maajoukkue

NAISET

1. Atletico
2. Cosmic Girls
3. Viima
4. Brilliance
5. UFO
6. Helsinki Ultimate
7. Welldone
8. Saints
9. U20-maajoukkue

 

Juttua päivitetty 22.5. Korjattu OksiDiskOn pelaamisia Suomessa.

1 KOMMENTTI

 1. Korjauksena juttuun sen verran, että OksiDiskO oli jo viime vuonna pelaamassa 2 tourilla. Tai ainakin itse pelasin sen nimistä venäläisjoukkuetta vastaan silloin ;D

  Kappas. OksiDiskOn nimi ei tule esille Pelikoneen Joukkueet-listoissa, mutta näkyy kun etsii Tourin tai maan kautta pelanneita joukkueita. Kiitos tarkennuksesta! /Arppa

 2. Miksei venäläisiä tullut enempää? Onko niillä joku turnaus käynnissä nyt vai onko kyseessä joku ruplanhinta-juttu?

 3. Matti: Venäläisjoukkueita, jotka olisivat olleet halukkaita tulemaan mukaan oli muistaakseni 1-2. Eri syistä johtuen joukkueet perusivat ilmoittautumisensa, mutta ilmaisivat uudestaan kiinnostuksensa ilmoittautumisajan umpeuduttua. Tämä siis avoimen osalta.

  Toinen asia on kenttäkapasiteetti, joka vetää melko rajoilla, kun pelejä on neljällä kentällä lauantaina ysistä ysiin ja sunnuntaina iltakuuteen 90 minuutin sloteilla. Myös avoimessa suomalaisjoukkueita on enemmän kuin aiemmilla Siltamäen Toureilla. (Avoimen suomalaisjoukkueet 2011: 8, 2012: 6, 2013: 6, 2014: 8, 2015: 11) Eli ilmoittautumisajan umpeutumista ei voi antaa kauheasti anteeksi. Nyt en puhu päätöksentekijänä, ja voi olla että jokin muu merkittävä osasyy on jäänyt minulta tässä huomiotta. Nämä taisivat kuitenkin olla pari isointa tekijää.

  Varsinaisen Tourin kyljessä ollut Harrastajatour ei tosin palaa tänä kesänä, sillä ilmoittautuneita joukkueita oli vain kaksi. Kasvupiikki suomalaisjoukkueiden määrässä saattaa olla osaksi siis kiitosta ”höntsätason” joukkueiden työlle, josta on viimeistään nyt saattanut lähteä kriittinen turnauskävijämassa kilpailemaan seuratasolle. Mutta se onkin jo toisen pohdinnan paikka. 🙂

  – Ari, Ultimate.fin toimittaja.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?