MpronssiYLAAvoimen sarjan pronssiottelussa toisistaan ottavat mittaa helsinkiläinen Team ja tamperelainen UFO. Helsinkiläiset ovat olleet niskan päällä kauden aiemmissa kohtaamisissa ja vieneet nimiinsä molemmat matsit. Kummallakin joukkueella on mahdollisuus nousta takaisin mitalikantaan yhden välivuoden jälkeen.

Kestomenestyjät pronssikamppailussa

Team marssittanee kentälle toureilta tutun, 16–19 pelaajan kokoonpanon, jossa joillain pelaajilla on pelivuosia enemmän kuin toisilla ikää. UFO on pelannut tourilla kahdella joukkueella tavoitteenaan saada SM-tason kokemusta uudemmillekin pelaajille. UFO:lle itselleenkin on arvoitus, pelaavatko he pronssiottelussa tutulla ykkösjoukkueella vai erittäin laajalla rosterilla.

Team ja UFO ovat kohdanneet viime vuosina usein ja toisen metkut ovat jo melko hyvin tiedossa. Henkinen ja fyysinen valmistautuminen ovat suuressa roolissa ja se joukkue, joka aloittaa pelin terävämmin, on todennäköisesti vahvoilla.

Pronssipeli on yksittäisenä otteluna luonteeltaan erilainen turnausmuotoisiin tour-viikonloppuihin verrattuna, sillä nyt avainpelaajien kuormitusta ei tarvitse säädellä niin paljoa. Tämä saattaa tasoittaa puntteja jonkin verran. On mahdollista, että pronssiottelussa nähdään hyvin taktista ultimatea, kuten usein Teamin ja UFO:n kohdatessa.

Seuraa heitä:

Jyri Saarinen #13, Team
Tamperelaistunut vantaalainen on valmistautunut pronssiotteluun käymällä säännöllisesti myös UFO:n harjoituksissa. Saa nähdä, kummanko värisen pelipaidan kiekkotaituri vetää päälleen pronssiotteluun.

Eetu Joukainen #11, Team
Kapteeni pelaa jokaisen vaihdon täysillä joukkueen eteen, kuten pelinumerokaimansa teki aikanaan Canadiensin kapteenina.

Thomas Pfister #45, UFO
Pelaajavalmentaja on selvästi päässyt viime vuosien aikana kehittelemään itselleen sopivia harjoitteita, sillä pelikavereiden mukaan pelitaidot ovat kehittyneet samaa tahtia valmennustaitojen kanssa. Kiekon saatuaan alati vaarallinen.

Juho Pulakka #38, UFO
Maajoukkueessakin kapteenin roolissa esiintynyt energiapakkaus hoitaa hyökkäyksissä omien hakujensa lisäksi myös kaikkien muiden haut. Odotettavissa dominointia korkeuksissa ja trademark-kätsejä, ”ilmatilannepannareita.”

Keskinäisten pelien top-5 pistepörssi.
Keskinäisten pelien top-5 pistepörssi.

Miesten pronssiottelu alkaa Brahenkentällä kello 11.30. Lisätietoa finaaleista täällä. >>

Teksti: PuTi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?