ViimaTeamYLAUltimaten SM-finaalitapahtuman käynnistää naisten pronssiottelu, jossa kohtaavat espoolainen Viima ja helsinkiläinen Helsinki Ultimate. Joukkueet ovat kohdanneet kesän toureilla kolme kertaa ja kaikki ottelut ovat päättyneet selvin numeroin. Viima otti voiton Tour 1:llä ja Helsinki Ultimate on vienyt nimiinsä kaksi seuraavaa kohtaamista.

Viiman joukkueen rungon muodostavat kokeneet maajoukkuepelaajat naisten maajoukkueesta, mixedistä, naisten mastersista sekä U20-maajoukkueesta. Mukana on myös pelaajia, jotka ovat pelanneet tällä kaudella ensimmäistä kertaa SM-sarjaa ja useampi pelaaja on pelannut itselleen uudessa roolissa. Helsinki Ultimate on puolestaan SM-sarjan nuorimpia joukkueita, sillä noin puolet joukkueesta on aloittanut ultimaten vasta viimeisen parin vuoden aikana. Molemmat joukkueet lähtenevät pronssiotteluun noin tusinan pelaajan rosterilla.

Viiman tavoitteena oli ajaa tällä kaudella sisään uusia pelaajia ja jakaa vastuuta tasaisesti koko joukkueen kesken. Pronssipeliin Viima lähtee varmasti tasaisella peluutuksella, jota on varaa tiivistää, sillä kokoonpanosta löytyy erittäin kovia tekijöitä. Helsinki Ultimate lähtenee otteluun perusasioiden kautta: varmaa puolustusta ja hyökkäyksessä helppoja, peliä edistäviä siirtoja.

Seuraa heitä:

Sara Hietanen #24, Viima
Kunnostautunut keskinäisissä otteluissa maalintekijänä, mutta isä-Kapasen pelinumero selässään saattaa intoutua heittämään pommeja ilmaan tuulennopeille kärkipelaajille.

Meeri Helminen #42, Viima
Monipuolinen ja työteliäs kahden suunnan pelaaja. Poika-Kapasen pelinumero enteilee, että on usein takatolpalla oikeaan aikaan.

Susanna Surakka #23, Helsinki Ultimate
Keskinäisten pelien syöttöpörssin kärkinimi ja monipuolinen yleispelaaja, jolta on lupa odottaa vahvaa kokeneen pelaajan esimerkkiä.

Saara Hurme #2, Helsinki
Vastikään jalkapallon ultimateen vaihtaneella työmyyrällä on loistava pelisilmä, mikä näkyy myös tilastoissa.

Keskinäisten pelien top 5 pistepörssi.
Keskinäisten pelien top-5 pistepörssi.

Naisten pronssiottelu alkaa Brahenkentällä kello 10. Lisätietoa finaaleista täällä. >>

Teksti: PuTi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?