Suomiultimaten edistysaskeleet mediamaailmassa jatkuvat, kun viimekesäisten Elisa Fanseat -lähetysten jatkoksi ultimatesta saadaan tulevana lauantaina nauttia Ylen välittämänä.

Yle TV2 näyttää halli-SM-tourin miesten sarjan päätösottelun lauantaina 13.2. klo 15-16. Peli on osa pitkää SM-viikon TV-lähetystä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta.

Tourin päätöspelissä kohtaavat viimeiseen osaturnaukseen SM-viikolle Tour-pistejohdossa lähtevä Espoon Otso (200 pistettä) sekä kakkosena oleva Turku Terror (198 pistettä). Pelin jälkeen on selvillä tämän talven SM-hallitourin pistevoittaja.

Miesten A-sarja pelataan SM-viikolla perjantaista lauantaihin ja päättyy siis lauantaina, ja sen jälkeen SM-viikko jatkuu naisten A-sarjan peleillä lauantai-illasta sunnuntaihin. Naisten A-sarjan päätöspeli pelataan sunnuntaina 14.2. Naisten sarjassa kolme joukkuetta – UFO Tampereelta, Atletico Espoosta ja Helsinki Ultimate 1 – on tasapisteissä ennen viimeistä osatouria, joten jännittettävää riittää aivan SM-viikon loppuun asti.

Lue täältä tärpit, mitä ultimatepelejä SM-viikon aikana kannattaa erityisesti seurata! >>

SM-viikko on Valon organisoima urheilun suurtapahtuma, joka kokoaa yhteen 22 eri lajia, joiden SM-mitaleista kamppaillaan perjantaista sunnuntaihin ympäri Tamperetta, pääosin Messu- ja Urheilukeskuksessa. SM-viikko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Jatkossa tapahtuma on tarkoitus laajentaa kahteen vuodessa, kesä- ja talvitapahtumaan.

Pasi Roimela valmentajakuva
Pasi Roimela on kommentaattorina Ylen lähettämässä ensimmäisessä ultimatepelissä.

Ammattitaitoa TV-pelin selostamossa

Ultimaten TV-pelin selostaa Mikko Härkönen Yleltä, ja kommentaattorina on ultimaten oma Pasi Roimela Vaasasta. Roimela selosti ammattitaidolla kesän 2015 ulkofinaalilähetyksen Elisa Fanseatilla, ja ultimaten ulkopuolella hän selostaa mm. Yle Puheella Veikkausliigan Futiskierrosta ja SM-liigan Kiekkokierrosta. Kuullaanpa Roimelaa kesäsin myös kuuluttajana jenkkifutismatseissa ympäri Suomea.

Ultimatelle Ylen televisiointi on Roimelan mukaan hieno mahdollisuus.

– Ensimmäistä kertaa voi sanoa, että Suomen TV:stä tulee ultimatea kaikelle kansalle. Suuri yleisö pääsee näkemään, miten hieno laji ultimate on, ja uskon että katsominen avaa monen silmiä. Moni on ehkä kuullut viime kesän naisten EM-kullasta, mutta ei silti välttämättä ole nähnyt yhtään peliä. Tv-pelissä saadaan kotikatsojatkin mukaan ultimaten SM-tourin tunnelmaan, sanoo Roimela.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?