Millainen kokemus Suomen ensimmäinen SM-viikko oli ultimaten kannalta? Tunnelmat Tampereen Messu- ja Urheilukeskukselta tiivistävät tv-ottelun selostanut Matti Härkönen, naisten A-sarjan joukkueessa pelannut Essi Inkinen ja toiminnanjohtaja Tanja Tuominen.

Matti Härkönen, selostaja:

Matti Härkönen (vas.) selostamassa Pasi Roimelan kanssa. Kuva: Ari Ojanperä
Matti Härkönen (vas.) selostamassa Pasi Roimelan kanssa.

Olin kerran aiemmin kokeillut ultimatea, mutta siitäkin oli kulunut jo 10 vuotta. SM-viikkona kertasin säännöt ja juttelin niistä yhdessä kommentaattori Pasi Roimelan kanssa, mutta ihan kaikki hienoukset eivät vielä avautuneet. Ultimate on sellainen laji, jota usein näkee puistossa, jossa vähän heitellään frisbeetä. Mutta sitten, kun joku heittää oikeasti, siitä tulee sellainen wow-efekti että ”jumanskekka, miten noin voi heittää?” Että saa kiekon toimitettua metri kertaa metri -tilaan ja joku saa sen vielä täydestä vauhdista kiinni.

Arvostan myös, että lajissa on sisäänrakennettuna vastustajan kunnioitus. Se osoittaa, että pitää olla ihmisenä vähän kypsempi pelatakseen. Itse kun olen pelannut futista niin monella pelitoverillani ja itsellänikin olisi totuttautumista sellaiseen kulttuuriin. Toisen pelaajan kunnioittaminen on ihailtavaa.

TV-ottelu oli todella tasaisen laadukas. Siinä ei välttämättä ollut yksittäisiä kohokohtia vaan se oli yhtä kohokohtaa alusta alkaen. Ultimate ei ollut selostamistani lajeista helpoimmasta päästä, mutta sitä oli todella mukavaa ja viihdyttävää selostaa. Tavallaan syttyi lajiin.

Ehdottomasti lisää.

Essi Inkinen, pelaaja:

Puitteet SM-viikolla olivat erinomaiset ja paremmat kuin muualla. Kenttä oli tämän kauden paras ja tapahtuma kokonaisuudessaan kiva, vaikkei viikonloppu pelillisesti juurikaan eronnut muista SM-turnauksista. Idea saada pikkulajeille lisänäkyvyyttä, etenkin ottelun televisioinnilla, oli huippu. Sen yhden tv-matsin aikana tuli jotenkin erilainen olo.

2016_SM_TOUR_TALVI_OTSO_TURKU_TERROR_04Tapahtuma varmasti kasvatti lajinäkyvyyttä.

Tanja Tuominen, toiminnanjohtaja:

Järjestelyjen osalta kaikki meni hyvin ja hommat rullasivat SM-viikolla sujuvasti. Yhdessä tekeminen meidän yhteisön, SM-viikon ja Ylen kanssa toimi todella hyvin ja se näkyi mielestäni lopputuloksissa. Lajina herätimme hyvin kiinnostusta: kyselyitä ja kommentteja tuli eri suunnilta mm. lajin tuomarittomuudesta ja fyysisyydestä. Ultimate ymmärrettiin reilun pelin periaatteita toteuttavana lajina, josta moni muu voisi ottaa oppia!

Ultimateyhteisö tuntui olevan todella fiiliksissä tästä ja mielestäni saatin hyvää pöhinää päälle, mikä toivottavasti nyt kantaa hedelmää pidemmälläkin aikavälillä. Samanlaista työtä pitää jatkaa ahkerasti, koska tällaiset tilaisuudet ovat hyviä avauksia, jotka voivat johtaa vielä moneen hyvään.

 

1 KOMMENTTI

  1. Hieno tapahtuma, ja hienoa YLE:ltä että oli mukana. Tätä lisää!

    Semmoista asiaa kyllä ihmeteltiin Laukaassa kovasti kun peliä kaikkien joukkueiden voimin yhdessä seurattiin, että oliko se kenttä jotenkin pieni kun se ainakin TV-kuvassa näytti niin kovin lyhyeltä?

  2. Kenttä näytti aluksi pieneltä, mutta ei se pelatessa siltä tuntunut. Todennäköisesti seinien puuttuminen vain aiheutti optista illuusiota. 🙂

    Ari/Ultimate.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?