sketch-1458311685386Ufonaisten sisäkausi on toistaiseksi tarjonnut pelaajille ja kannatusjoukoille harvinaisen paljon riemun tunteita. Kauteen päätimme lähteä seitsemän pelaajan ringillä, mitä ultimaten asiantuntijat voisivat pitää jo hieman turhan tiiviinä. Muutamat pelit olemme vetäneet kuudellakin ja ihan hyvinhän se on mennyt. Eipä tarvitse ainakaan tapella peliajasta ja sopivasti turnauskestävyys kasvaa.

Ensimmäisen osaturnauksen toki otimme vielä maltillisesti jääden pistevertailussa kolmossijalle. Se oli sellainen suolaa haavoihin efekti sillä ei ollut ensimmäinen kerta kun maalieroilla hävisimme. Kakkostourilla haavat saivat kuitenkin umpeutua rauhassa saavuttaessamme Ufonaisten historian ensimmäisen osaturnausvoiton. Täytyy myöntää, että tunnelma oli ehkä vähän absurdi. Tämä kiteytyi osuvasti pelaajien kommenteissa: ”Tajuutteks te, että tää on eka kerta kun me voitetaan jotain!”. Tampereella pelatussa kolmannessa osaturnauksessa jatkoimme miellyttäväksi kokemaa linjaa kotikenttäedun siivittämänä.

Kauden aikana pelatuista otteluista voi aina yrittää ennustaa tulevaa, mutta kun kyseessä on vain yksi peli, niin kaikki on mahdollista. Vaikka tänä kautena olemme onnistuneet päihittämään Atleticon jokaisessa kohtaamisessa, ovat Kottaraiset äärimmäisen vaarallinen vastustaja, joka rankaisee heti jos vastustaja nukahtaa. Kummaltakin joukkueelta löytyy taitoa, fyysisyyttä ja taistelutahtoa. Lisäksi niin Atleticon kuin Ufon peli tukeutuu pitkälti yksinkertaiseen perustekemiseen. Luulenkin, että voittaja tullaan vahvasti ratkomaan korvien välin kovuudella. Ufon finaaliotteluiden historia ei ole mitenkään mairitteleva, mutta olisiko tämä hopeinen sukupolvi hävinnyt jo tarpeeksi?

Kuitenkin tärkeimpänä toivon pelistä tiukkaa vääntöä, finaalitason pelaamista ja huikeita suorituksia. Illalla laitetaan joka tapauksessa Turun tanssilattia koville ja juhlistetaan voittoja ja puretaan pettymyksiä.

Lauantaita odotellessa,
Ulla Kiili

1 KOMMENTTI

 1. Nyt kyllä liiton tiedotus ontuu pahasti. Missä oli Finaalitapahtuman aikataulu? Viikkoa ennen tapahtumaa ei edes vielä pelikoneessa! Pelikoneesta sitä osaa etsiä vain lajin harrastajat, ei mahdolliset satunnaiset turnauskatsojat. Aikataulu pitää olla etusivulla hyvissä ajoin! Samoin risuja tulee finaalien tulostiedotuksesta. Naisten finaalin lopputulos ei ole vielä lähes vuorokausi pelin jälkeen näkyvissä missään! Ei ultimate.fissä, ei twitterissä… Suurin osa tehdään vapaaehtoisvoimin, mutta voisko nyt vähän jotain priorisoida tai siirtää palkallisen toimarin vastuulle.

 2. Moi,

  Ultimate.fin osalta finaalitiedotus meni tältä keväältä heikommin monesta syystä, priorisoiminen ja aikatauluttaminen kuuluvat niihin. Pahoittelen tästä aiheutunutta ärtymystä ja pidämme huolen että otteluaikataulut sekä muut tarpeelliset tiedot erityisesti finaalien kaltaisten tapahtumien yhteydessä ovat helposti löydettävissä – niin lajin harrastajille kuin ulkopuolisille.

  Finaalitapahtuman ottelut pöytäkirjoineen ovat nyt nähtävissä Pelikoneessa.

  Lopputulokset:

  Avoimen finaali: Otso 15 – 13 Terror
  Avoimen pronssi: Saints 15 – 11 UFO

  Naisten finaali: UFO Moro 12 – 15 Atletico
  Naisten pronssi: Helsinki Ultimate 14 – 12 Viima

  Juniorien finaali: LeKi 1 10 – PeeKoo 7
  (Juniorien pronssi pelattiin aiemmin ja sen voitti ViRHe.)

  Kesää kohti,

  Ari Ojanperä
  Päätoimittaja

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?