Juniorimaajoukkueet järjestivät lauantaina 7.5 Brahen kentällä Helsingissä Silinterihattuturnauksen nimellä kulkevan varainkeruuturnauksen, jonka tarkoituksena oli kerätä varoja junnumaajoukkueprojektia varten. Turnaukseen ilmoittautuneista yksittäisistä pelaajista saatiin muodostettua neljä hattujengiä, joten kokonaisuudessaan joukkueita oli kuusi, U20-maajoukkueet mukaan luettuna. Yhteensä turnaukseen osallistui lähes 70 pelaajaa.

Ennakkoilmoittautumislomakkeissa oli toivottu lämmintä säätä ja sitä kyllä oli: aurinko paistoi ja lämpötila lähenteli jopa hellerajaa. Hyvä sää tarttui myös pelaajiin, sillä ilmapiiri ja meininki oli loistava. Hattujengien yhteispeli näytti toimivan jo ensimmäisissä pisteissä ja parani turnauksen loppua kohden koko ajan paremmaksi. U20-jengeille turnaus oli varainkeruun lisäksi myös tärkeä turnaus pelillisesti: turnaus mahdollisti kovatasoisten pelien pelaamisen omana joukkueena.

SIlinterihattuturnaus
Finaalissa U20-pojat päihittänyt hattujengi palkintoineen: voittajien on helppo hymyillä.

Junnujen MM-kisat 2016 järjestetään 31.7-6.8 Puolassa, Wroclawissa. Käy tykkäämässä junnumaajoukkueiden virallisista Facebook-sivuista ja seuraa junnujen projektin etenemistä sekä kisojen kulkua: https://www.facebook.com/FinlandWJUC2014/?fref=ts

Teksti: Eerika Kekki
Kuva: Elisa Pursiainen