Miesten maajoukkueella on edessään näytönpaikka, jos se mielii parantaa edellisen MM-turnaus kuudennen sijansa. Viime kesän EM-kisoja väritti tiukat tappiot ja kotiintuomisina oli 11. sija. Palauttaako Lontoon kisat Suomen takaisin ultimaten huippumaihin avoimen sarjassa?

– Valmistautuminen on sujunut hyvin vaikka aikaa on ollutkin tavallista vähemmän kisojen aikaisen ajankohdan vuoksi. Leireillä on ollut aina melkein koko joukkue paikalla, paria loukkaantunutta lukuunottamatta. Leirien välinen aika on mennyt pelaajien viikkohaasteita suorittaessa, pelaaja-valmentaja Mikko Paanasalo sanoo. Hänen lisäksi Jarno Sihvo ja Pekka Kinnunen ovat myös pelaaja-valmentajina.

Kolmen treenileirin lisäksi miehet ovat pitänet yhden viikonloppuleirin sekä hakeneet tuntumaa monien muiden maajoukkueiden tapaan Frankfurtin Confederations Cupissa. Loppusijoitus Saksassa jäi keskivaiheille.

– Frankfurtin turnaus meni kohtalaisesti, paljon kokeiltiin erilaisia asioita ja turnauksen alku oli hieman hakemista ja totuttelemista koviin peleihin, mutta turnauksen aikana joukkue paransi peliään ja viimeiset pelit alkoivat jo näyttämään ihan hyvältä. Frankfurtin turnaus oli todella tärkeä osa tätä projektia, valmentaja kommentoi.

Kaikki peliin

Avoimen Jyri Saarinen kiekossa Confederations Cupissa. Kuva: Tim Dannenberg
Murtaako Suomi Saksan paineen Lontoossa? Kuva: Tim Dannenberg

Avoimella on Suomen isoin joukkue MM-kisoissa. Paanasalo kuvailee tämän vuoden rosteria isoksi, nuoreksi ja nälkäiseksi.

– Mielenkiinnolla odotamme miten joukkueen nuorimmat pelaavat ottavat vastuuta ja näyttävät kokeneemalle porukalle mallia miten lennetään.

Avoimen sarjassa vastaan asettuvat Saksa, Irlanti ja Egypti. Lohkon kaksi parasta etenevät ylempään jatkolohtoon. Ennalta-arvioituna Irlanti tulee olemaan tasaisin ja kovin koitos. Maa ei ollut mukana edellisissä MM-kisoissa ja EM-mittelöissäkin sijoitus oli yhdeksäs. Tänä vuonna on heillä kuitenkin joukkue, joka on kyennyt menestymään kevään harjoitusturnauksissa. Samaisessa Confederations Cupissa Irlanti sijoittui toiseksi ja Amsterdamin Windmill Windupissa se päihitti pudotti Euroopan mestari Iso-Britannian neljännesvälierissä.

– Saksa on kovin. Katsotaan miten lähdetään siihen peliin. Egypti pitäisi hoitaa rutiinilla, vaikka onkin tuntematon vastustajana ja kaikki paukut Irlanti-matsiin. Voitto siitä niin ollaan sitten ainakin lohkokakkosia. Ja 12 parhaan joukkoon olisi vähintäänkin hyvä päästä, viimeksi oltiin kuitenkin kuudensia.

Artikkelikuva: Tim Dannenberg

Korjaus 16.6: Suomi ei ole Sakain MM-kisojen perusteella sijoitettu kuudenneksi Lontoossa vaan Sakain tulos takasi sijan Euroopalle. Euroopan joukkueiden seedaus määräytyi viime kesän EM-kisojen mukaan, jossa Suomi oli yhdestoista.

1 KOMMENTTI

  • Moi Kysyvä!

   Olemme käyttäneet Tim Dannenbergin kuvia, joita löytyy täältä: http://td-foto.mormo.org/2016/Confederations-Cup/ Turnausjärjestäjien suunnalta ei ole tullut tietoa ”virallisista” kuvista. Kuvat ovat vapaasti jaossa, mutta kannattaa mainita kuvaajan nimi julkaisuyhteydessä!

   Ari/Ultimate.fi

   Ps. Onnittelut Ultimate.fin 600. kommentista. 🙂

 1. ”Aiemman MM-kisamenestys turvasi miehille hyvän seedauksen”. – Oikeastaan MM-kisamenestys turvasi Euroopalle seedauksen ja eurooppalaisten joukkueiden seedaukset jaettu viime vuoden EM-kisojen sijoituksista.

  • Totta,

   Eihän esim. Irlanti olisi siinä tapauksessa edellä seedauksessa. Kiitos tarkkaavaisuudesta.

   Ari/Ultimate.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?