Kuherrusaika MM-kisojen kanssa loppui lyhyeen kun illalla alkanut pisarointi yltyi rankaksi toiselle pelipäivälle. Suomalaisille satoi kuitenkin voittoja naisten sarjoissa. Miehille päivä oli lievästi sanottuna harmillinen.

Avoin (Suomi 15 – 0 Egypti, Suomi 9 – 14 Irlanti)

Miehille nollasivat aamulla lohkon heittopussin Egyptin, joka ei löytänyt tarvittavia suomalaisten taltuttamiseksi. Suomen joukkueen Milo Brown raportoi egyptiläisten kokemattomuuden näkyneen muun muassa selkeiden pelikuvioiden puuttumisena. (Ultimate.fin tietojen mukaan Egyptin joukkueen koostumusta ovat rokottaneet pelaajien kiinnitykset maan armeijaan.) Peliajasta ei lopulta kulunut puoltakaan kun ottelu ehti jo päättyä. Kiireisin kaveri kentällä oli Lauri Saksa, joka koppasi Callahan-maalin ensimmäisellä puoliajalla.

Alkusarjan toisessa kohtaamisessa Irlanti hävisi päivällä Saksaa vastaan 15-12, oli Suomi-Irlanti-ottelun panoksena paikka mitalijahtiin. Erinomaisesti alkanut ottelu näki Suomen kahden pisteen johdossa 1-3, mutta pienen haparoinnin jälkeen tilanne tasoittui. Maalien valossa ottelu aaltoili puolin ja toisin vielä pisteisiin 8-8 saakka, kunnes tapahtui isompi nyrjähdys. Irlanti istahti kuskin paikalle ja onnistui viimeistelemään kaksi pitkäksi venynyttä pistettä sekä lopulta karkasi viiden pisteen päähän. Loppulukemiksi valitettava 9-14.

– Irlantia vastaan alotettiin todella vahvasti, mutta ei riittänyt kärsivällisyys! Tavoitteena nyt top 10. Yhdeksäs sija on tällä hetkellä paras mahdollinen ja siihen pyritään! Vaikka ärsyttää top kasista putoaminen niin ei anneta sen vaikuttaa asenteeseen vaan mennään edelleen kovaa ja loppuun asti, Brown lupaa.

Avoin masters (Suomi 7 – 15 Yhdysvallat)

Avoimen mastersin ainoa ottelu tänään oli amerikkalaista seurajoukkuetta Boneyardia vastaan. Boneyard voitti viime vuonna Yhdysvaltojen seuramestaruuden, mikä oikeutti joukkueen edustamaan maata MM-kisoissa. (Sama käytäntö on myös naisten mastersissa, jossa Yhdysvaltojen edustusjoukkue tunnetaan myös nimellä Baylands Kite Flying Team.) Suomi pysyi ottelun ensimmäisellä puoliajalla mukana ja osoitti hetkittäin olevansa parempi joukkue. Miesten maajoukkueen tavoin masters ei saanut tahkottua maaleja toisella puoliajalla. Käteen jäi lopulta luu ja 7-15-tulos.

Masters-maajoukkue WUGC2016-kisoissa USA-ottelun jälkeen. Kuva: Aki Vehtari
Masters-maajoukkue WUGC2016-kisoissa USA-ottelun jälkeen. Kuva: Aki Vehtari

Ultimate.fi ei tavoittanut joukkuetta kommentoimaan peliä.

Mixed (Suomi 5 – 15 Australia, Suomi 8 – 15 Portugali)

Vaikkei mixedin päivä kirkastunut tänään voitoilla, oli joukkueen suorituskäyrä päivän päätteeksi nouseva. Avauspäivän murskatappio oli saatu nollattua ja mixed marssi ryhdikkäästi kohtaamaan Australian, josta tuli myöhemmin lohkoykkönen. Ensimmäinen puoliaika oli hyvää näytöstä, mutta toisen puoliajan kirous näytti levinneen myös mixed-sarjaan ja voitto kengurumaalle 15-5. Sama tarina jatkui vielä myöhäisemmässä ottelussa, jossa toisen puoliajan maalit menivät Portugalille 7-3.

– Tokat puoliajat on meillekin vaikeita. Vastustaja muokkaa peliä toiselle puoliajalle, mutta me ei saada muokattua omaa peliämme vastaamaan heidän peliään, Suomen Maija Lappalainen kertaa.

– Mutta kokonaisuudessaan parannettiin eilisestä. Etenkin puolustus parani paljon ja omia virheitä tuli hyökissä vähemmän. Aamun sadepelissä nähtiin paljon dyykkejä ja taistelutahto oli korkea, hän jatkaa.

Naisten masters (Suomi 15 – 8 Tshekki, Suomi 13 – 9 Hollanti)

”Callahan!” huudettiin ilmoille, kun Jonna Hepa-aho riisti kiekon käsiinsä tshekkiläisten maalissa. Loppu olikin siltä osin sitten historiaa. Suomi kasvatti eroaan tasavarmalla hyökkäyssuorituksella ja 90 minuutin suorituksen jälkeen Hepa-ahon maali lopetti pelin 15-8.

– Aamun Tshekki-pelissä oma hyökkäys paikkaa vastaan sujui todella hienosti rankasta sateesta huolimatta. Meillä oli hienoa malttia ja svingaamalla saatiin paljon arvokkaita metrejä. Pelin kohokohtana oli heti matsin alkupuolella Jonnan Callahan, Pauliina Lehtinen viestittää päivän päätteeksi.

Auringon kuivattua kentät myös tuuli yltyi iltapäivällä, kun Suomi sai vastaansa Hollannin. Molempien joukkueiden haparoidessa helpohkon näköisissä syötöissä oli tuloksena monta turnoveria. Masters-naisten puolustus ei antanut vastustajille yhtäkään helppoa maalia ja Hollanti käytti keskimäärin yli kuusi minuuttia yhden maalin tekemiseen. Suomi käytti keskimäärin kolme ja puoli minuuttia maalinteossa.

– Hyökkäys oli hiukan tahmeaa koko pelin, mutta tahtoa riitti ja se ratkaisi pelin meidän eduksi. Tiukasta matsista huolimatta spirit oli hyvää molemmilla joukkueilla. Joukkueena iloitsemme tärkeästä voitosta, Lehtinen sanoo.

Naiset (Suomi 15 – 0 Etelä-Afrikka, Suomi 15 – 14 Hollanti)

– Aamupelissä oli haastava sadekeli. Mutta voitettiin selkeästi vaikeista olosuhteista huolimatta, kertoo Raakel Pfister ottelusta Etelä-Afrikkaa vastaan. Suomi ei lähtenyt säästelemään ennakkoon heikoksi tiedettyä joukkuetta vastaan. Ranskaa vastaan loistaneet Essi InkinenOlga Rentto ja Jenni Oksanen saivat aamupelissä yhteensä ainostaan yhden tehopisteen sillä puolustuskentän pelaajat eivät käytännössä poistuneet kentältä. Joukkueen tehokkain oli tällä kertaa nuori Anni Jokinen viidellä syötöllä ja kahdella maalilla.

Iltapäivällä Hollanti aiheutti päänvaivaa myös naismaajoukkueelle. Hollantilaiset saivat pituusylivoimallaan runnottua maaleja Suomen päätyyn. Kymppilukua lähestyneet räiskäisyt kertoi onnettarenkin hymyilevän oranssipaitaisille.

– Vastustaja pelas hyvin ja poimi kaikki pitkät heitot ja roskat, Pfister sanoo ja jatkaa: 14-11-tilanteessa oltiin jo aika ahtaalla. Saatiin kiukkua puoluun ja tahdottiin voittaa. Oli tosi tärkeetä jatkon kannalta viedä tää peli.

Ja kiukkupuraisu jätti jäljen jokaiselle ottelua seuranneelle. Suomen tultua kolmen maalin takaa tasoihin oli viimeisen ratkaisupisteen aika. Kaikki tai ei mitään. Aloitusheitto kantoi hollantilaisten maalialueen eturajalle laitaan. Pinteeseen joutunut hyökkäys yritti nollata laskun siirtämällä rakentavalle pelaajalla, mutta Jokinen syöksyi väliin.

– Kiekko leijui maalialueelle ja Anni itse juoksi poimimaan kiekon kiinni. Upea Callahan-maali, Pfister iloitsee.

Suomi-Hollanti-ottelun toinen puoliaika.
Toista puoliaikaa voi pelata näinkin.
Lisäksi!

Suomi teki tänään kolme Callahan-maalia ja piti kaksi joukkuetta nollilla. Melkoinen tilastoponnistus!

Naiset pelaavat huomenna Yhdysvaltoja vastaan kello 11:30 alkaen, mikä todennäköisesti ratkaisee lohkon voiton. Pelitulokset syötettäneen livenä: http://scores.wugc2016.com/?view=poolstatus&pool=10

Valokuvia Suomen peleistä Facebookissa: https://www.facebook.com/Ultimate.fi/photos/?tab=album&album_id=1063600140344420

Artikkelikuva: Gavin Thompson/The Show Game

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?