Kolmas pelipäivä oli monille joukkueille ensimmäinen kosketus jatko-otteluihin. Ainoastaan naisten sarjassa pelataan enää alkulohkon ottelukierroksia. Suomalaisten menestys ei kolmantena päivänä ollut aivan toivotunlaista.

Naiset (Suomi 7 – 15 Yhdysvallat, Suomi 15 – 7 Intia)

Naisten maajoukkue lähti aamulla metsästämään kisojen kirkkainta päänahkaa amerikankotkilta. Pisteitä tuli alkuun molemmin puolin eivätkä suomalaiset antaneet tuumaakaan periksi.

– Lähdettiin matsiin tosi kovalla asenteella alusta asti. Kovaa vääntöä koko peli. Oli siistiä nähdä että meistä on vastusta maailmanluokan huippujengille! iloitsi Raakel Pfister 7-15-tappiosta huolimatta.

Iltapäivän ottelussa Suomi kohtasi MM-kisojen ensikertalaisen Intian. Peli päättyi tuttuihin lukemiin 15-7 – tällä kertaa Suomen hyväksi. Heikoksi tiedettyä joukkuetta vastaan ei löytynyt samanlaista latausta ja pisteitäkin tehtailtiin vuorotellen.

– Puolustus oli löysää ja asenne vähän hukassa. Puoliajalla kerättiin itsemme ja puolustus kuntoon eikä annettu Intialle enää yhtään maalia.

Suomi kohtaa tänään viimeisessä alkulohkon ottelussaan Singaporen, joka on neljäntenä. Voitolla Suomi on lohkon kakkonen, tappio voisi pudottaa joukkueen pahimmillaan neljänneksi ja ulos mitalimahdollisuuksista. Mikäli Suomi jatkaa toisena tulee heidän vastaan Australia-Venäjä-ottelun häviäjä.

Mixed (Suomi 13 – 14 Israel, Suomi 5 – 15 Itävalta)

Mixed oli vähällä päästä ensimmäiseen voittoonsa jatkosarjansa ensimmäisessä ottelussa Israelia vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla Israel laittoi pystyyn paikkapuolustuksen, joka osoittautui Suomen kannalta hankalaksi.

– Toisen puoliajan alkuun saatiin hyvä draivi ja monta katkomaalia putkeen. Sitten he rupesivat pelaamaan neljällä naisella, mikä pelasi meidän pussiin sillä meillä oli enemmän naisia. Meillä oli miehistä kaksi poissa siitä pelistä muutenkin, päävalmentaja Laura Lappalainen kertoo ja jatkaa:

– Saatiin murrettua heidän paikkansa ja se rupes kääntään sitä pelii meille. Tehtiin vikas pistees vielä katko eli se ois voinu mennä kummalle tahansa mutta sitte ne sai sen viimeisteltyä paremmin. Hyvä peli.

Mixed-maajoukkue on pelannut Lontoossa jo myös Uutta-Seelantia, Australiaa ja MM-tasolla debytoineen Portugalin. Matka on ollut Suomen joukkueista eksoottisin ja tänään on edessä Meksiko.

Suomen Mixed-mj vastaan Israel. Kuva: Daniel Ryle/The Show Game
Mixedin Alexander Lehtonen koppaa Veera Venhon syötön Israelia vastaan. Kuva: Daniel Ryle/The Show Game

– Se näissä on parasta. Eurooppalaisia kuitenkin näkee aika paljon. Nyt on mahtavaa että tulee Meksikoo ja Israelii ja toivon mukaan jatkossa vielä lisää. Aika paljon niistä kuuluu amerikanenglantia. Se (amerikkalaispelaajat) tuo heidän peliinsä jännittäviä elementtejä kun on osa jenkkiläistä ja osa sitten alkuperäistä, toinen päävalmentaja Mikko Saloila huomioi.

Avoin (Suomi 15 – 5 Intia)

Vain kaksi jatko-ottelua pelaava Suomi pyyhki naisten tapoin Intian tieltään vaivatta. Valmentaja Jarno Sihvo kertoi Intian pelin nojautuneen rakentajien pistohakuihin, joita seurasi pitkä lämäys päätyyn. Moni niistä päätyi kuitenkin rajojen ulkopuolelle ja Suomi hoiti omat hyökkäyksensä varmuudella. Tänään on edessä tärkeä Italia-ottelu, mikäli miehet aikovat vielä kymmenen parhaan joukkoon.

– Siellä on tuttuja kavereita. Kiva olisi voittaa, koska muuten tiputaan aika alas. Nekään ei oo pelannu hirveen hyvin niin kyl siit kova matsi tulee. Peli on täysin voitettavissa, valmentaja Mikko Paanasalo pohtii.

Avoin masters (Suomi 7 – 15 Ranska, Suomi 15 – 6 Belgia)

Suomen yli 33-vuotiaat Masters-pojat joutuivat kahden tappion jälkeen unohtamaan ajatukset lohkovoitosta. Lisämausteensa tekee se, että alkulohkon voitot merkitsevät vielä jatko-ottelussa. Panoksena Ranska-ottelussa oli siis paremmat asetelmät alempaan jatkolohkoon, jonka kaksi parasta voivat vielä ponnistaa maailmanmestaruteen saakka. Suomi otti loistavan 3-0-johdon alkumetreillä ja vaikka Ranska sai hieman kurottua eroa, vei Suomi ottelun puoliajalle 8-6. Peli näytti hyvältä vielä piste ennen otteluvoittoa, kunnes Suomen hyökkäys sakkasi pahemman kerran.

– Ranskalaiset sai hurmoksen päälle puolustukseen siinä lopussa. Koko ajan oli mies iholla ja alko vähän jännittää. Ne teki neljän pisteen putken ja meni vasta silloin ensimmäistä kertaa johtoon, Mastersin Janne Helin harmitteli jälkikäteen.

– Ranskaa vastaan on ennenkin pelattu tiukasti. Nyt meni sit näinpäin.

Iltapäivällä Suomi hoiti Belgian tyylikkäästi 15-6 ja päättää jatkosarjan Uuteen-Seelantiin, joka on ottanut tähän mennessä kuokkaan jokaiselta. Suomi pystynee siis hakemaan heiltä hissilipun ylöspäin. Pudotuspelivastus on vielä täysin avoin.

Naiset masters (Suomi 5 – 15 Kanada, Suomi 6 – 15 Iso-Britannia)

– Aamun Kanadan matsiin lähdettiin hyvällä sykkeellä ja tavoitteena oli pelata piste kerrallaan. Fiilis oli hyvä koko pelin ja jopa johdimme peliä 3-2! Hyökkäys oli rohkeaa ja ennakkoluulotonta vaikka vastassa oli yksi todennäköisistä mitalijengeistä. Pelissä nähtiin hienoja yksilösuorituksia muun muassa Heli Ranta-Aholta, pohtii Pauliina Lehtinen nasters-leiristä.

– Päivän toisessa pelissä brittejä vastaan oli panoksena pääsy ylempään jatkosarjaan. Emme kuitenkaan saaneet omaa peliä kulkemaan ja huolimattomuusvirheitä tuli aivan liikaa. Toisella puoliajalla ”laita kiinni”-puolustuksella saimme hidastettua brittien hyökkäystä, mutta siinä vaiheessa oli jo liian myöhäistä päästä takaisin peliin. Nyt peli on nollattu ja tavoitteena on paikka top 8:ssa.

Nastersin neljäs sija alkusarjassa riitti tällä kertaa alempaan jatkolohkoon. Voitot Tshekistä ja Hollannista säilyvät vielä voimassa alemmassa jatkolohkossa eli Suomella on hyvät asetelmat päästä pudotuspeleihin sijoista 5-8.

Lisäksi!

Intia striimasi naisten ottelunsa Suomea vastaan Periscopella. Ottelut toistaiseksi nähtävissä täällä: https://www.periscope.tv/w/1djxXwwQvQPJZ (1. puoliaika) ja täällä: https://www.periscope.tv/w/1OwxWppLdEkKQ (2. puoliaika). Videoiden katsominen voi vaatia erillisen sovelluksen lataamista.

Kolumbia ja Espanja ottivat maanantaina käyttöön Spirit-aikalisän, kun latinoveri alkoi kiehahtaa. Lisää pelistä Ultiworldin koosteessa: http://ultiworld.com/2016/06/21/wugc-2016-international-monday-recap-presented-vc-ultimate/

 

Colombia and Spain forced to take a spirit timeout after multiple contentious calls.

Kuva, jonka Ultiworld (@ultiworld) julkaisi


Artikkelikuva: Daniel Ryle/The Show Game https://www.facebook.com/TheShowGame/photos/a.510119045779261.1073741910.230105810447254/510119165779249/?type=3&theater

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?