Euroopan ultimateliittojen kattojärjestö EUF (European Ultimate Federation) on julkaissut suunnitelman kansainväliselle junioriultimatelle vuosille 2017-2019.

Merkittävin uudistus toteutuu jo ensi kesänä, kun junioreiden EM-turnaksia järjestetään yhden sijasta kaksi. Ensimmäinen turnaus eli niin kutsuttu Itä-Euroopan turnaus järjestetään Debrecenissä Unkarissa heinäkuussa. Tarkempi ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta turnaus tullaan pelaamaan ennen 20.7.2017 alkavaa World Games -urheilutapahtumaa. Turnauksen päätavoite on saada mukaan mahdollisimman paljon uusia Kaakkois-Euroopan maita, jotka eivät ole voineet taloudellisten ja logististen haasteiden vuoksi osallistua perinteiseen viikon turnaukseen. Tavoitteeseen pääsemiseksi Itä-Euroopan turnaus järjestetään nelipäiväisenä.

Toinen turnauksista on perinteinen viikon turnaus Keski- tai Länsi-Euroopassa. Kisäjärjestäjähaku on vielä käynnissä, joten tarkka sijainti ei ole selvillä. Turnauksen on kuitenkin tarjoitus sijoittua edellisten vuosien tapaan elokuun ensimmäiselle viikolle.

EUF ei tee jakoa lännen ja idän välille, vaan jokainen lajiliitto saa itse valita turnauksen, johon osallistuu. Suomen Liitokiekkoliitto ilmoittaa päätöksestään myöhemmin, kun ensi vuoden junioreiden maajoukkueprojektit on saatu käyntiin.

Kahden EM-turnauksen lisäksi EUF aikoo järjestää Baltiassa ultimateklinikan junioripelaajille ja heidän valmentajilleen.

Vuoden 2018 MM-turnaus Euroopan ulkopuolelle

Vuoden 2018 MM-turnaus järjestetään Waterloossa Kanadassa 19.-25.8.2018. Koska oletettavasti monet Euroopan maat joutuvat jättämään kisat väliin muun muassa taloudellisten syiden takia, järjestetään samana vuonna Euroopassa useita alueellisia tapahtumia. Tapahtumia ei ole vielä tarkemmin määritelty vaan ne voivat olla leirejä, hattuturnauksia tai jopa mixed-turnauksia. Tarkoituksena on tuoda tapahtumat lähelle ja edullisiksi ja mukaan halutaan kaiken tasoisia junioripelaajia ympäri Eurooppaa sen sijaan, että parhaat pelaisivat keskenään mestaruusturnauksen.

Paluu perinteiseen EM-turnaukseen vuonna 2019

Vuonna 2019 on tarkoitus järjestää taas yksi iso EM-turnaus, jossa ovat mukana sekä U20- että U17-sarjat. Tietenkin toteutumiseen vaikuttaa juniorityön kehitys edellisenä kahtena vuonna.

 

Alkuperäinen EUF Youth Ultimate Roadmap 2017-2019 on nähtävissä täällä:

http://www.ultimatefederation.eu/posts/euf-youth-ultimate-roadmap-2017—2019-75.php

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?