Aikuisten SM-hallisarja käynnistyy tänä vuonna 20 avoimen sarjan ja 12 naisten sarjan joukkueella. Avoimen kärki on laajentunut kahdeksan joukkueen sarjaksi, kun naisten A-sarja aloittaa neljällä. Viikonlopun pelejä pyritään striimaamaan livenä Fanseatin uudella GO-alustalla.

Edellisen talvisarjan palautteen perusteella miesten sarjan tuulinen neljän joukkueen hissiliike viiden joukkueen tasolohkoissa koettiin hieman liiankin vauhdikkaaksi ja kaudelle 2016-2017 on palattu järjestelmään, jossa vain lohkon paras ja huonoin vaihtavat tasoa. Sisäultimaten arvaamattomuus yhdistettynä pienempiin joukkuekokoihin tarjoaa myös tasaisemman kärjen, minkä vuoksi A-sarja laajentui kahdeksan joukkueen kokoiseksi. Vaikutus heijastuu alempiin tasoihin, jossa C-sarja on niin ikään kahdeksan joukkueen laajuinen ja väliin jäävä B-sarja neljän joukkueen.

Viime kauden parhaimpia eli Otsoa, Terroria, Saintsia ja UFOa haastavat LeKi, Team, Otso 2 ja SOS.

Naisten sarjan lohkot ovat ensimmäisellä Tourilla miesten tapaan neljällä jaollisia. Vielä viime talvena selkeät suosikit Atletico, UFO, Helsinki Ultimate ja Viima saivat erittäin pätevän haastajan korkeimmalle sarjatasolle, mikä piti sarjan pistetilanteen jännittävänä loppuun saakka. Kisapassia viidennelle joukkueelle jätettiin leimaamatta, koska viimeiselle A-sarjapaikalle ei löytynyt halukasta ottajaa.

Sarjaotteluita suorana Fanseat GOlla

Fanseatin uusi, matalan kynnyksen julkaisualusta urheiluliitoille ja -seuroille Fanseat GO esitti ensimmäiset ultimateottelut marraskuun lopulla U17-juniorien Tourilla. Vielä betavaiheessa oleva palvelu antaa jatkossa turnausjärjestäjille mahdollisuuden striimata omia turnauksiaan maksavalle yleisölle.

2016_MUU_FANSEAT_GOAikuisten SM-sarjan otteluita voi alustavasti nähdä koko viikonlopun Esport Arenalta, jossa pelaavat naisten C-sarja ja avoimen B-sarja. Lauantaina on tarjolla lisäksi naisten A- ja B-sarjat Pirkkolassa ja sunnuntaina avoimen A- ja C-sarja Vierumäeltä. Lähtökohtaisesti eri joukkueet toimivat mahdollisuuksien rajoissa kameran äärellä ja Liitto toivoo oma-aloitteisuutta onnistuneen lähetyksen toteuttamiseksi.

Fanseat GOn lähetyksille täytyy olla voimassa oleva Fanseat-tunnus. Fanseatin lähetykset näkee ensimmäisen kuukauden ajan ilmaiseksi, minkä jälkeen palvelu maksaa 7,99 euroa kuukaudessa. Samaan hintaan saa siis tavalliset lähetykset ja GO-lähetykset nähtäväksi. Aikataulumuutokset ovat mahdollisia.

Hallisarja 2016-2017 pelataan 3.-4.12. Tulokset päivittyvät tuttuun tapaan Pelikoneeseen.

Fanseat GO:n löydät osoitteesta go.fanseat.com.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?