Uusi päätoimittaja on myös vasenkätinen. Kuva: Henri Modenius
Uusi päätoimittaja on myös vasenkätinen. Kuva: Henri Modenius

Urheilutaustani ennen ultimatea sisälsi perinteisiä lajeja, kuten potku- ja sählypalloa sekä marginaalilajeja itsepuolustuksen ja pöytätenniksen muodossa. En ollut missään niistä kovin näkyvä hahmo, varsinkaan joukkueurheilun puolella. Pyrin hoitamaan oman tonttini vahvuuksiini nojaten. Ja jos itseluottamus oli kohdillaan, saatoin jopa intoutua kikkailemaan. Sama pelimentaliteetti seuraa minua ultimatessakin. Tehopisteitä tärkeämpi tavoite on joukkueen voitto ja yhteisen onnistumisen tuottama ilo. Ennen kaikkea haluan nähdä muiden iloitsevan.

Saman tunteen tavoittelu on pitänyt minua mukana Ultimate.fissa (sekä Liiton toiminnassa) viimeiset viisi vuotta. Yhä vahvemmin motivoi myös tunne siitä, että ultimaten kehitystä pidättelevät kahleet ovat antamassa periksi ja lajin harrastajamäärät lähtisivät terävään nousuun niin Suomessa kuin maailmalla. Mutta itsestään se ei tule tapahtumaan.

Lajin kokonaisvaltainen menestys vaatii työtä monella tasolla. Menestys vaatii Otson ja Atleticon kaltaisten joukkueiden kärkiroolia edistää lajia huippu-urheilutasolla. Se vaatii lisäksi ViRHeen, LeKin ja T.U.F.Fin kaltaisten seurojen ruohonjuurityötä tulevien sukupolvien kasvattajina. Vaaditaan myös Jyväskylän ja Tampereen alueen aktiivien esimerkillistä rekrytointia lajinvaihtajien ikäryhmässä. Usko yhdessä tekemiseen ja sitkeys oikeiden asioiden toistamiseen tulee palkitsemaan tekijänsä. Kehitystä on mukava seurata, mutta hauskempaa on olla osana sitä, ja kannustan jokaista edes pohtimaan omia mahdollisuuksiaan edistää seuratoimintaa.

Ultimate.fin seuraava iso askel on ulkoasun ja käytettävyyden päivittäminen nykypäivää puhuttelevampaan muotoon. Sisällön puolesta olemme edelleen lastenkengissä. Edellisen päätoimittajan Annariikan tavoin minäkin haluan nähdä kauniimpaa ja syvällisempää sisältöä sivuillamme. Liian suuri osa uutisoinnista liittyy tavalla tai toisella turnauksiin, kun ultimatistin elämäntyyliä puhuttelisi moni muukin asia kuin pelkkä pelaaminen.

Toivottavasti Sinä, lukija, pysyt matkassamme. Jokainen klikkaus, tykkäys, kehu tai kritiikki on kaiku meidän työstämme ja syy jatkaa sen tekemistä. Jos olet ajatellut haluavasi mukaan Ultimate.fin tiimiin, tule juttelemaan tai viestitä sähköpostiin toimitus(a)ultimate.fi.

Erinomaista joulun odotusta jokaiselle. Nähdään pelikentillä.

Ari Ojanperä
Ultimate.fin päätoimittaja

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?