Kiitos teille, jotka vastasitte Ultimate.fin kehityskyselyyn.

Vastauksia tuli lähes 90 kappaletta, mikä oli odotettua huomattavasti enemmän. Kerron nyt lyhyesti kyselyn tuloksista, joiden pohjalta kehitystyö lähtee etenemään.

Ulkoa kaunis, sisältä hankala

Yleisesti ottaen sivut koetaan toimivina ja hyvinä. Tämänhetkiselle sivulle lähes kaikki antavat arvosanaksi kolme tai enemmän. Sivujen selaaminen tietokoneella koetaan helpoksi, mutta 75 prosenttia vastaajista antaa mobiilikäytettävyydelle arvosanan kolme tai huonompi. Tiedon löytämisen vaikeus vaihtelee, todennäköisesti sen perusteella minkälaista tietoa käyttäjä haluaa löytää: vanhoja uutisia on hankala löytää eikä uutta tietoa osata etsiä.

Ulkoasua pidetään edelleen onnistuneena, mutta päivitys modernimpaan näköön ei olisi haitaksi. Tulosten perusteella käyttäjät toivovat ”uudistetun” ulkoasun sijasta selkeyttä sivuston käyttämiselle. Uutisvirran voi säilyttää ennallaan, etusivulla pitäisi näkyä uutisten ja artikkeleiden lisäksi tulevat tapahtumat, SM-sarjan kokonaistilanne sekä valokuvia. Etusivulta pitäisi voida päästä sujuvasti Pelikoneeseen, tapahtumakalenteriin ja turnausraportteihin. Siis asioita, joita oikeastaan näkee jo nytkin – jos vain osaa etsiä.

Onko Ultimate.fi = Liiton sivut?

Bonuskysymys onko Ultimate.fin verkkosivut sama asia kuin Liitokiekkoliiton sivut, on näkökulmasta riippuen kompa. Edellisen päätoimittajan Annariikan sanoin: Ultimate.fi ei ole yhtä kuin Liiton tiedotus. Ultimate.fi on itsenäinen sivusto, jonka uutisvirtaan myös Liitto julkaisee ja jonka alla sijaitsevat myös Liitokiekkoliiton sivut osoitteessa ultimate.fi/liitto. Ultimate.fin domainmaksut maksetaan kyllä Liiton pussista, samoin kuin harvat muut toimituksen kulut (eli Ultimate.fi toimii Liiton mandaatilla), mutta meillä on silti vapaus kritisoida, myös Liittoa!

Vastausvalinnat jakautuivat tasaisesti kolmen vaihtoehdon välillä, mutta ne jotka vastasivat tähän Ei, voivat onnitella itseään hyvästä tietämyksestään tai kokeilla, jatkuisiko onni lottopottijahdissa. Raja Ultimate.fin uutisvirran ja Liiton sisällön välillä on vain yksi monista selkeyttä kaipaavista asioista.

Ultimate.fi syntyi tarpeesta kertoa kaikki Suomen ultimatesta suomalaisille ultimatenpelaajille. Sivusto, joka yhdistäisi suomalaisen ultimateyhteisön. Viiden vuoden aikana se tavoite on onnistunut varsin hyvin.

Seuraavaksi kerromme kaiken Suomen ultimatesta suomalaisille. Piste.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?