Kiekossa ViRHeen Nooa Winqvist, T.U.F.F. Y:n Vertti Mönkö markkeroi. Kuva: Laura Virtanen

Junioreiden SM-sarjan toinen osaturnaus pelattiin lauantaina  14.1.2017 Lempäälässä. Junioreiden ensimmäisestä osaturnauksesta poiketen molemmat ikäsarjat pelattiin samana päivänä. U17-joukkueet aloittivat turnauksen ja pelit olivat heidän osaltaan ohi jo kahdelta, jolloin U20-joukkueet vasta aloittivat tour-pisteistä taistelun. U20-sarjan voittajaksi selviytyi jälleen LeKi. U17-sarjan voiton vei  T.U.F.F. X.

Sekä Lempäälän LeKillä, että Vihdin ViRHeellä oli joukkue molemmissa sarjoissa, minkä lisäksi Toijalan T.U.F.F.:lla oli kaksi joukkuetta, jotka pelasivat kummatkin U17-sarjassa. U20-sarjassa pelasivat LeKin ja ViRHeen lisäksi Sipoosta tuleva SOS sekä lähinnä Espoo Ultimate Clubin pelaajista koostunut Nallet. U17-joukkeita oli yhteensä kuusi: LeKi, T.U.F.F. X, T.U.F.F. Y, Jyväskylän JSW, ViRHe ja Helsinki Ultimate.

U17tour2
Kiekossa ViRHeen Nooa Winqvist, T.U.F.F. Y:n Vertti Mönkö markkeroi. Kuva: Laura Virtanen

U17-sarjassa paljon onnistumisia ja pelaamisen iloa

Päivä alkoi U17-sarjalla. Sarjassa nähtiin tiukkaa taistelua jokaisen joukkueen osalta. Erityisen tiukka peli pelattiin LeKin ja JSW:n välillä, jonka LeKi lopulta voitti 8-7 niin sanotulla universe pointilla eli tasapelitilanteessa, jonka jälkeen pelataan ratkaiseva piste. Peli päätyi universe pointille myös Helsinki Ultimate – ViRHe pelissä, jonka vei lopulta ViRHe lukemin 3-4.

U17-joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon ja aluksi joukkueet pelasivat omassa lohkossa olevia joukkueita vastaan. Lohkojen voittajat LeKi ja T.U.F.F. X pääsivät suoraan finaaliin, jonka T.U.F.F. X voitti selkein lukemin 3-8. Lohkojen toiset ja kolmannet pelasivat ristipelit, joiden voittajat pääsivät pronssipeliin ja häviäjät kamppailemaan sijoista 5 ja 6. Pronssisijan turnauksesta sai T.U.F.F. Y, joka voitti pronssipelissä JSW:n.

Sarjassa nähtiin paljon onnistumisia ja pelaamisen iloa. Pelaajilla oli hyvä spirit, eikä turhia huutoja tai kiistatilanteita tullut. Harmillisesti myöskään tapaturmilta ei voitu välttyä, kun JSW menetti alunperinkin vain kuuden pelaajan kokoisesta rosteristaan kaksi pelaajaa loukkaantumisten takia, jolloin heille ei jäänyt kuin neljä pelaajaa. Tilanteen ei annettu haitata, vaan JSW – T.U.F.F Y peli pelattiin lopulta joukkuiden näin sopiessa 4 vs 4.

Kuva: Jesse Ojala
LeKin Antti Cederlöf tekee pisteen. Puolustajina Nallejen Akseli Ranta (vas) ja Antti-Jussi Miettinen. Kuva: Jesse Ojala

U20-sarjassa upeita heittoja, kiinniottoja ja dyykkejä

U20-sarja pelattiin heti U17-sarjan voittajan selviämisen jälkeen. Pelit alkoivat heti tiukalla kamppailulla ViRHeen ja SOS:in viedessä pelin universe pointille. Tiukan taistelun vei SOS lukemin 14-15.  U20-sarjassa kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan kerran, sillä erillisiä lohkoja ei ollut ja turnauksen loppusijoitukset määräytyivät keskinäisten otteluiden perusteella. Myös U20-sarjan pelit olivat todella tiukkoja, ja suurin osa peleistä ratkesikin vain muutaman pisteen erolla. Voiton eteen oli todella tehtävä töitä.

Turnauksen ainoa projektijoukkue tällä kertaa oli Nallet, jolla oli joukkueessaan vain yksi tyttö sekä muutama yli-ikäinen pelaaja. Joukkue ei siis saanut kerättyä tour-pisteitä. LeKin U17-joukkue oli saanut joukkueeseensa ensimmäisen osaturnauksen jälkeen tarpeeksi tyttöjä, jolloin joukkue pääsi eroon projektijoukkue-statuksestaan, mutta ei pysty luultavasti enää taistelemaan mestaruudesta ensimmäisen osaturnauksen tour-pisteiden puutteen takia.

U20-sarjassa nähtiin loistavia suorituksia jokaiselta joukkueelta: upeita heittoja, kiinniottoja ja dyykkejä tuli tauotta. Jokaisen joukkueen joukkuehenki näytti olevan korkealla ja hallilla vallitsi koko päivän positiivinen ilmapiiri. Hyvän spiritin mukaisesti myös vastustajan hyviä suorituksia kehuttiin omien lisäksi, mikä on useissa muissa lajeissa melko harvinaista.

Teksti: Laura Virtanen, LeKi U20

 

Tämänhetkiset sarjapisteet (suluissa viimeisin sijoitus)

U20-sarja:

 1. LeKi 202 (1.)
 2. SOS 198 (2.)
 3. ViRHe 196 (4.)
 4. Nallet – (3.)

U17-sarja:

 1. T.U.F.F. X 202 (1.)
 2. T.U.F.F. Y 196 (3.) 98+98
 3. JSW 196 (4.) 99+97
 4. ViRHe 193 (5.) 97+96
 5. Helsinki Ultimate 191 (6.) 96+95
 6. LeKi 99 (2.)

Projektijoukkueet eivät voi kerätä sarjapisteitä. Ensimmäisellä tourilla projektijoukkueita olivat Nallet ja LeKi U17 ja toisella tourilla Nallet.

1 KOMMENTTI

 1. En oikeastaan keksi näin nopeasti muita informaatiokanavia kritiikille, joten isketään se tänne.

  U20 -sarjan peliformaattina round robin oli hyvä valinta, kaikille 3 peliä päivään on hyvä määrä. Ongelmana oli aikataulut. Jokainen joukkue paitsi (oletettavasti) järjestävä joukkue LeKi pelasi 2 peliä putkeen, mikä on näissä olosuhteissa paljon. Joka pelisä halutaan voitto, sillä kaikki haluavat finaaliin. LeKi sai selvän edun jokaisessa pelissään, sillä muut joukkueet olivat joko a) pelanneet tiukan pelin juuri ennen alkavaa ottelua LeKiä vastaan, tai b) jatkamassa LeKiä vastaan pelattuaan välittömästi seuraavaan peliin.
  LeKi voitti jokaisen joukkueen omalla pelillään, mutta samalla hyödyntäen vastustajien hyytymistä pelin tärkeissä loppupisteissä.

  Oletan kyseessä olevan tahaton moka aikataulujen suunnitteluissa, mutta toivon että seuraavalla kierroksella aikatauluihin kiinnitettäisiin enenmän huomiota tälläisten tilanteiden välttämiseksi.

  • Hei
   Henkilökahtaisesti vastaan riippumattoman toimijana sarjan toimivuudesta, aikataulusta ja formaatista. Pyrin formaatin ja aikataulujen tasavertaiseen ja puolueettomaan laatimiseen. Seuroilla on ollut mahdollisuus kommentoida sarjaan liittyvistä asioista joukkueiden vastuuhenkilöiden kautta aikataulujen suunnitteluvaiheessa sekä antaa palautetta palautekyselyn välityksellä.
   Nykyisellä formaatilla kolmelle joukkueelle neljästä tulee väkisin peräkkäisiä pelejä. Edellisellä tourilla (Junnutour1) Sipoolla oli vastaava tilanne kuin Lekillä – ei perättäisiä otteluita. Nyt samassa tilanteessa oli toinen tour-pisteitä kerännyt joukkue Leki. Pitkällä aikavälillä tarkasteltuna ”etu” on siis jokaisella joukkueella jossain vaiheessa.
   T. Juho Pitkänen, sarjavastaava

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?