LeKin Arimo Nagy kiinniottajana kannoillaan SOSin Roni Sinkkonen.

Junioreiden SM-sarjan kolmannessa osaturnauksessa U17- ja U20-sarjat pelattiin taas erillisinä. Lauantaina Nummelassa pelatussa vanhempien sarjassa juostiin edelleen lempääläisen LeKin komennossa ja sunnuntaina Hauhossa nuorempien sarjaa hallitsi jälleen akaalainen T.U.F.F. X.

 

U20-sarjassa tutut asetelmat säilyivät

U20-sarjan viimeiseen osaturnaukseen lähdettäessä LeKi oli jo käytännössä varmistanut paikkansa finaalissa ja espoolaisella Nalleilla oli mahdollisuudet enää pronssiotteluun, jos ne pystyisivät kasaamaan sääntöjen mukaisen varsinaisen joukkueen projektijoukkueen sijaan. Sen sijaan SOS johti ViRHettä vain kahdella pisteellä sarjan kokonaispisteissä. Vihtiläisillä oli siten vielä mahdollisuus nousta finaaliin, jos he voittaisivat viimeisen osaturnauksen ja sipoolaiset jäisivät kolmansiksi tai viimeisiksi.

LeKin Arimo Nagy kiinniottajana kannoillaan SOSin Roni Sinkkonen.

Kolmas osaturnaus ei kuitenkaan tarjonnut yllätyksiä, vaan turnauksen voiton vei jälleen nimiinsä LeKi. Kyseessä oli LeKin kolmas tour-voitto puhtaalla pelillä tällä talvikaudella. Turnauksen toinen sija meni totuttuun tapaan sipoolaisille, jotka kolmen kakkossijan turvin ansaitsivat paikkansa sarjan finaalissa. Pronssipelissä pelaavat siis kolmatta kertaa kolmanneksi sijoittunut Nallet, joka ensimmäistä kertaa sai kasaan varsinaisen joukkueen, sekä sukupolvenvaihdoksen kanssa kamppaillut ViRHe.

Turnauksen tiukat ottelut olivat LeKi-Nallet sekä LeKi-SOS, jotka molemmat päättyivät 12-11 LeKin hyväksi. Kummassakin ottelussa nähtiin monista otteluista tuttu kaava: alussa vastustaja on paremmin kiinni pelissä ja vie ottelun puoliajalle. Toisella puoliskolla LeKin kone käynnistyy ja joukkue tulee takaa ohi. Nähtäväksi jää, pystyykö SOS katkaisemaan perinteen finaalissa.

 

U17-sarjassa jännitettiin välierissä

Myös U17-sarjassa toinen finaalipaikka oli jo käytännössä sinetöity kahden ensimmäisen turnauksen jälkeen. T.U.F.F. X:n seuraksi finaaliin olivat tarjolla sisarjoukkue T.U.F.F. Y sekä JSW Jyväskylästä, jotka olivat tasapisteissä sarjan kokonaispisteissä. Neljännessä mitalipelipaikassa olivat kiinni vihtiläinen ViRHe ja Helsinki Ultimate, joista edellinen johti kahdella pisteellä jälkimmäistä. Kokonaispisteissä perää piti LeKi, joka oli projektijoukkueena jäänyt ilman pisteitä ensimmäisellä tourilla.

Kolmannessa osaturnauksessa T.U.F.F. X lunasti odotukset ja otti toisen tour-voittonsa. Tourin finaalin alkuasetelma oli ennakko tulevasta sarjan finaaliottelusta, jossa JSW haastaa akaalaiset. Pronssipelissä nähdään T.U.F.F. Y ja ViRHe.

T.U.F.F. X:n Jesse Mattila markkeroi JSW:n Jasmiina Salmelaa.

T.U.F.F. Y ja JSW eivät päässeet pelaamaan vastakkain sarjan finaalipaikasta. Sen sijaan sarjan kannalta tärkeimmiksi otteluiksi nousivat välierät, joissa avaussiirron pääsi tekemään JSW. Jyväskyläläiset saivat vastaansa LeKin, jolle olivat jo aamulla kokeneet selvän 4-10 tappion. Välierässä JSW tiivisti pelaavaa kokoonpanoaan ja vei ottelun puoliajalle pistein 6-2. Toisella puoliskolla LeKi teki tyypillisen ryhtiliikkeensä ja kavensi juuri ennen peliajan päättymistä tilanteeksi 5-6. Ottelu jatkui vielä lähes 12 minuuttia ennen kuin JSW onnistui viimeistelemään loppulukemiksi 8-7.

Toisessa välierässä T.U.F.F. Y oli tiukan paikan edessä. Sen olisi voitettava sisarjoukkueensa, U17-sarjaa johtava T.U.F.F. X säilyttääkseen mahdollisuutensa sarjan kirkkaimpiin mitaleihin. Talven kaksi edellistä kohtaamista olivat päättyneet T.U.F.F. X:lle 8-7 ja 9-7. Heti välieräottelun alussa X karkasi 4-0 johtoon. Y käytti aikalisän ja pääsi peliin mukaan. Puoliajalle mentiin kuitenkin X:n johdolla 5-3. Toisen puolisko kulki samalla kaavalla: aluksi X lisäsi johtoa ja sitten Y kuroi eroa umpeen. Lopulta kello ja maaliero toivat X:lle voiton 8-5. Näin Y joutui tyytymään sekä tourin että koko sarjan pronssiotteluun.

 

U17-sarjan ottelut ovat nähtävissä FansetGO-palvelun kautta.

 

Lopulliset tour-pisteet (suluissa viimeisin sijoitus)

LeKin Teemu Virtanen (vas) ja T.U.F.F. Y:n Aku Dahlman tavoittelemassa kiekkoa.

U20-sarja:

  1. LeKi 303 (1.)
  2. SOS 297 (2.)
  3. ViRHe 293 (4.)
  4. Nallet 98 (3.)

U17-sarja:

  1. T.U.F.F. X 303 (1.)
  2. JSW 295 (2.)
  3. T.U.F.F. Y 294 (4.)
  4. ViRHe 290 (5.)
  5. Helsinki Ultimate 287 (6.)
  6. LeKi 99 (3.)

Projektijoukkueet eivät voi kerätä sarjapisteitä. Ensimmäisellä tourilla projektijoukkueita olivat Nallet ja LeKi U17, toisella tourilla Nallet ja kolmannella LeKi U17. Sarjapisteitä jaetaan osaturnauksen sijoituksen perusteella seuraavasti 1. 101 2. 99 3. 98 4. 97 5. 96 6. 95.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?