T.U.F.F. X:n Valtteri Mönkö koppaa kiekon. JSW:n Lauri Uusi-Illikainen puolustaa. Etualalla Casper Saarikivi.

Sunnuntaina 19. helmikuuta ratkaistaan alle 17-vuotiaiden SM-sarjan mitalien kohtalot. U17-mitalipelit pelataan omassa tapahtumassaan Iittala-hallilla ja tapahtumaa isännöi Total Ultimate Frisbee Freaks (TUFF). Pronssiottelussa pelaavat kotijoukkue T.U.F.F. Y sekä Vihdin Rennot Heittelijät (ViRHe). Finaalissa nähdään toinen akaalaisjoukkue, eniten sarjapisteitä kerännyt T.U.F.F. X sekä Jyväskylä Sleepwalkers.

Kiekosta kilpailevat T.U.F.F. Y:n Anni Riihiviita ja ViRHeen Simo Soini.

 

U17-pronssi: T.U.F.F. Y – ViRHe

T.U.F.F. Y ja ViRHe ovat kohdanneet kuluneena talvikautena kolmesti ja kaikki ottelut ovat päättyneet kohtuullisen selkeisiin lukemiin akaalaisten hyväksi. Kuitenkin turnaus turnaukselta ViRHe on kuronut kaulaa kapeammaksi ja on hyvinkin mahdollista, että pronssiottelusta tulee tiukka.

T.U.F.F. Y:llä on puolellaan huomattavasti suurempi kokemus. Akaalaisten rosterista voi löytää useammankin maajoukkuepelaajan ja joukkue oli lähellä paikkaa sarjan finaalissa. Joukkueelta löytyy kiekkovarmuutta ja nopeita jalkoja yläkentällä. Puolustuksessa paikka on osoittautunut toimivaksi ainakin tulevaa pronssipelivastusta vastaan.

ViRHe lähtee pronssiotteluun altavastaavana. Käytännössä koko ViRHeen joukkue on aloittanut aktiivisen pelaamisen vasta viime kesäkaudella.  Pelaajat ovat koko talven kehittyneet huimaa vauhtia, mutta kokemusta tiukoista tilanteista selviämiseen puuttuu vielä. ViRHeeltä on odotettavissa vähintään hienoja yksittäisiä suorituksia joka pelaajalta, mutta tasaisen varma suorittaminen on joukkueella vasta hioutumassa. Ottelun voittaminen vaatisi kaikilla kolmella tourilla viidenneksi sijoittuneelta ViRHeeltä kokonaisuutena suurta tasonnostoa.

Heitä kannattaa seurata

Aku Dahlman #66 (T.U.F.F. Y): Nuoresta iästään huolimatta hyvin kokenut pelaaja ja taitava kiekonkäsittelijä, joka erottuu varmalla olemuksellaan sekä kentältä että sen laidalta.

Elena Winqvist #13 (ViRHe): Tulevaisuuden lupaus, joka on kehittynyt huimasti kuluneen kauden aikana ja saanut ansaitsemaansa vastuuta pelinrakentajana. Monipuolinen pelaaja.

 

T.U.F.F. Y – ViRHe2 10 – 1 Talvi 2016: Tour 1: Välierät
T.U.F.F. Y – ViRHe2 9 – 2 Talvi 2016: Tour 2: Sij. 3.-6.
T.U.F.F. Y – ViRHe2 8 – 3 Talvi 2016: Tour 3: Lohko B

 

U17-finaali: T.U.F.F. X –  JSW

Pronssipelikaksikon tapaan myös finaalipari on kohdannut kolmesti ja voitto on matkannut joka kerta Akaan suuntaan. Lopputulokset joukkueiden välisissä otteluissa kallistavat vaakaa selvästi T.U.F.F. X:n suuntaan, mutta tarkemmin tarkasteltuna kausi on tarjonnut odottamattomia venymisiä.

T.U.F.F. X:n Valtteri Mönkö koppaa kiekon. JSW:n Lauri Uusi-Illikainen puolustaa. Etualalla Casper Saarikivi.

Jos vedonlyöntiä saisi harrastaa, läpi talven vahvoja otteita näyttänyt T.U.F.F. X olisi varma valinta. T.U.F.F. X on koko kauden aikana hävinnyt vain kaksi ottelua – molemmat Lempäälän Kisalle (LeKi), joka projektijoukkuestatuksen takia menetti mahdollisuuden finaalipaikkaan. Vaikka maajoukkuetaustaa ei vielä ole, akaalaisten rosteri on kokenut ja yhteispeli hioutunut junioriturnausten lisäksi monissa harrasteturnauksissa. T.U.F.F. X:ltä on odotettavissa kovaa puolustamista ja nopeita hyökkäyksiä.

JSW on ollut U17-sarjan musta hevonen. Jyväskylän joukkue lienee keski-iältään sarjan nuorin eikä kauden alussa moni ehkä olisi veikannut joukkueelle finaalipaikkaa – kolmesta JSW:n naisten joukkueessa edustavasta vahvasta pelaajasta huolimatta. Kuopiolaisen Salkon kanssa sarjaan lähtenyt JSW on kuitenkin pelannut nousujohteista kautta vaihtuvista kokoonpanoista ja loukkaantumisista huolimatta ja osoittanut yllättävää iskukykyisyyttä tiukoissa paikoissa.Voittaakseen finaalin JSW:n on kuitenkin kyettävä venymään vielä vähän lisää koko joukkueena.

Heitä kannattaa seurata

Valtteri Mönkö #13 (T.U.F.F. X): Kivenkova puolustaja ja ennakkoluuloton hyökkääjä, joka osaa nähdä syöttöpaikat – ja uskaltaa hyödyntää ne.

Oskari Uusi-Illikainen #71 (JSW): Taitava nuori pelinrakentaja on noussut yhdeksi joukkueensa kantavista voimista. Ei uskoisi, että ultimateharrastusta on takana vasta vuosi.

 

JSW – T.U.F.F. X 4 – 10 Talvi 2016: Tour 1: Lohko B
JSW – T.U.F.F. X 5 – 8 Talvi 2016: Tour 3: Lohko A
JSW – T.U.F.F. X 4 – 11 Talvi 2016: Tour 3: Sij. 1-2

 

Molemmat U17-sarjan mitalipelit ovat katsottavissa FanseatGO-palvelun kautta, mutta myös paikan päälle Iittala-halliin saa otteluita tulla seuraamaan klo 17 eteenpäin.

 

[EDIT 23:24: Kuvassa etualalla Casper Saarikivi eikä Rasmus Jaskari.]

1 KOMMENTTI

    • Kiitos taas tarkkaavaisuudesta! Nimi on nyt korjattu ja salapoliisityötä tarkennettava tulevaisuudessa. – Elisa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?