Helsinki Ultimate voitti ultimaten naisten SM-hallisarjan. Kuva: Alexander Lehtonen

Pasilassa viime viikonloppuna naisten mestaruutta puolustanut espoolainen Atletico taipui Helsinki Ultimate 1:lle täpärästi 11-9. Finaalin arvokkain pelaaja oli Helsingin Inka Wessman. Avoimen sarjan finaalissa hallitseva mestari Otso Espoosta jatkoi kultaputkeaan kaatamalla tamperelaisen UFOn tiukassa taistossa 15-12. Otson Roni Hotari palkittiin finaalin MVP:nä ja Vuoden liitokiekkoilijana 2016.

Naisten finaali oli vaativa koitos molempien joukkueiden pelaajille, jotka puolustusvuorollaan antoivat kaikkensa. Eteneminen maalia kohti vaikutti usein vaikealta, kun joukkueiden puolustus sulki tehokkaasti avoimet syöttöpaikat. Heittäjät joutuivat siirtämään kiekkoa useasti oman maalialueen läheisyydessä ennen kuin ratkaiseva pistosyöttö saatiin tehtyä. Ensimmäisellä puoliajalla tehtailtiin maaleja lähes tasatahtiin, kunnes helsinkiläiset saivat tehtyä kolmen pisteen kaulan puoliajalle. Atletico onnistui kaventamaan eron vielä yhden pisteen päähän toisella puoliajalla, mutta parin avainpelaajan loukkaantumisen myötä eivät saaneet kaikkea irti kirivaiheestaan. Helsinki Ultimate 1 piti päänsä kylmänä ja lopulta finaalin arvokkain pelaaja Inka Wessman syötti mestaruusmaalin Susanna Surakalle. Helsinkiläisten edellinen hallisarjan mestaruus tuli vuonna 2012.

–  Ensimmäinen mestaruus tuntuu hyvältä. Harmi, että Atleticolta kaksi pelaajaa loukkaantui, Inka Wessman kertoo ottelun jälkeen harmitellen maajoukkuetoveriensa epäonnea.

– MVP-palkinto oli aika yllätys. Olen otettu ja iloinen siitä, että tänään kulki hyvin, Wessman sanoo.

Avoimen sarjassa Otsoa haastanut UFO sähköisti ottelun heti alkumetreillä, kun Veli-Matti Salo ryösti otsolaisten syötön heidän maalialueellaan ja teki ns. Callahan-maalin kauden tärkeimpään otteluun. Molemmat joukkueet pommittivat vastustajan maalialuetta terävillä syötöillä, jotka jättivät puolustajille vähän vastaansanomista. Otso näytti karkaavan mestaruutta kohti, kun lukemat espoolaisten hyväksi oli toisen puoliajan alussa 9-5. UFO kuitenkin iski takaisin perättäisillä maaleilla ja pysyi Otson kannoilla loppuun saakka. Voittamaan tottunut joukkue ei antanut tamperelaisille mahdollisuutta päästä enää tasoihin ja ylläpiti johtonsa loppulukemiin 15-12. Otsolle mestaruus oli toinen perättäinen hallikaudella.

Otso juhli toista perättäistä hallisarjamestaruuttaan. Kuva: Alexander Lehtonen

– Kun on hyviä pelaajia ympärillä niin sieltä on tavallaan helppo nousta näkyvään roolin, joten siitä kiitos joukkuekavereille, toteaa finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Otson Roni Hotari.

– Matsi oli kova. UFO ei lähtenyt meidän peliin mukaan ja pelasi älykästä puolustusta, johon me kuitenkin onnistuttiin hyvin sopeutumaan ja tekemään tarvittavat hyökkäyspisteet ja puolustuskatkot. Pieni marginaali, mutta se riitti, hän kertaa.

Hotarille myönnettiin finaalipäivässä myös vuoden liitokiekkoilijan tunnustus. Liitokiekkoliiton perusteluina palkinnolle olivat hänen ammattimainen asenne, asema avoimen maajoukkueen ja seurajoukkueen luottopelaajana sekä valmennustyö Otsossa ja naisten maajoukkueessa.

– Tämä on ehdottomasti hieno tunnustus, josta tietää että on tehnyt jotain oikein tässä lajissa sekä kentällä että kentän ulkopuolella, Hotari kiittää.

Finaalipäivänä pelattiin myös avoimen ja naisten sarjan pronssi sekä juniorien U20-sarjan finaali. U20-mestaruuden voitti Lempäälän Kisa.

Mitalistit naisten sarjassa:
1. Helsinki Ultimate 1
2. Atletico
3. Viima

Mitalistit avoimen sarjassa:
1. Otso
2. UFO
3. Turku Terror

Mitalistit U20-sarjassa:
1. Lempäälän Kisa
2. Sipoo Odd Stars
3. Vihdin Rennot Heittelijät

Finaalipäivän ja hallisarjan otteluita voi katsoa Fanseat GO:sta osoitteessa http://go.fanseat.com. Otteluiden tulokset näkyvät Liitokiekkoliiton tulospalvelussa osoitteessa. www.ultimate.fi/pelikone.

Kuvat: Alexander Lehtonen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?