U15-turnauksessa Helsinki Ultimate (musta) ja Vaasa Saints (vihreä).

Lauantaina 18. maaliskuuta pelattiin Tampereella Vuoreksen koululla U15-turnaus, johon osallistui neljä joukkuetta: Total Ultimate Frisbee Freaks Toijalasta, Jyväskylä Sleepwalkers, Vaasa Saints sekä Helsinki Ultimate. Turnauksen pelit pelattiin 4 vs. 4. Päivän aikana lainailtiin pelaajia suuntaan ja toiseen, jotta kaikki pelit saatiin pelattua. Pelit kuvattiin Fanseat GO:lle, jossa ne ovat edelleen nähtävissä.

Turnauksen nuorimman joukkueen keski-ikä 10,6 vuotta

Vaasa Saintsin Jooa Hurtig markkeroi Helsinki Ultimaten Akseli Ali-Penttilää.

Päivän ensimmäisessä pelissä vastakkain olivat järjestäjäseura T.U.F.F. ja Helsinki Ultimate. Puoliajalle mentiin T.U.F.F.:in johtaessa selkeästi 6-1, mutta pelin toisella puoliskolla Helsinki lähti kirimään ja peli päättyi lopulta 9-6 toijalalaisten hyväksi. Seuraavaksi pääsimme seuraamaan turnauksen nuorimman kokonaisen joukkueen Saintsin, jonka pelaajien keski-ikä oli 10,6 vuotta, taistelua JSW:tä vastaan. Tällä kertaa JSW oli kuitenkin T.U.F.F.-vahvistuksineen vahvempi hyvistä yrityksistä huolimatta ja peli päättyi 11-2 JSW:lle. Tarkalleen ottaen turnauksen nuorin joukkue oli JSW, jonka omien pelaajien keski-ikä oli 9,5 vuotta. JSW:n riveissä pelasi kuitenkin päivän aikana vaihteleva kokoonpano pelaajia muista joukkueista.

Lyhyen tauon jälkeen alkoi ottelu jossa toisistaan mittaa ottivat T.U.F.F. ja Saints. Pidemmän tikun veti T.U.F.F. tuloksella 1-11. Puolenpäivän aikoihin starttasi turnauksen jännitysnäytelmä Helsinki Ultimate vastaan JSW. Joukkueet tekivät vuorotellen muutamia pisteitä putkeen kunnes oli aika pelata katsojienkin sykettä nostattava universe point. Viimeinen piste käänsi pelin Helsingille luvuilla 8-7. Seuraavana kentällä kohtasivat T.U.F.F. ja JSW. Tilanne oli jo 2-8 JSW:lle, kun T.U.F.F. laittoi vaihteen silmään ja kiri tilanteeseen 7-9, mutta se ei kuitenkaan aivan riittänyt voittoon joka meni ansaitusti JSW:lle lukemin 7-10. Viimeinen alkusarjan peli oli Saints vastaan Helsinki, joka päättyi selkein lukemin 1-11 Helsingille.

Finaalista päivän tasaisin ottelu

T.U.F.F.in Maria Joupin syöttöä tavoittelemassa Jesse Mattila. Puolustamassa JSW:n Lauri Uusi-Illikainen.

Finaalijoukkueiden ratkaisuun ei tällä kertaa riittänyt voittojen määrä, vaan järjestäjät joutuivat turvautumaan maalieroihin joiden perusteella finaaliin menivät T.U.F.F. ja JSW sekä pronssiotteluun Saints ja Helsinki Ultimate. Ensimmäiseksi pelattu pronssiottelu oli jo huomattavasti tasaisempaa peliä kuin joukkueiden alkusarjan kohtaaminen. Puoliajan koittaessa tilanne oli 6-0 Helsingille, mutta Saints nosti hienosti peliään ja pääsi tekemään useita pisteitä. Pelin lopputulokseksi tuli Helsingin voitto luvuilla 11-5. Finaalipelin tunnelmasta vastasivat tällä kertaa T.U.F.F. ja JSW. Peli oli varmasti koko päivän tasaisin pisteiden mennessä vuorotellen kummallekin joukkueelle. Touhu alkoi muuttua jännittäväksi peliajan jo loputtua, kun Jyväskylä kavensi piste-eroa ja näytti universe pointin olevan mahdollinen. Tässä vaiheessa tilanteen ollessa 7-6 JSW otti vielä aikalisän, mutta hieman pidemmästä juomatauostakin huolimatta T.U.F.F. sai pelin hallintaansa ja voitti JSW:n finaalissa 8-6.

Lopulliset sijoitukset

U15-turnauksen joukkueet: Vaasa Saints (vas. ylä), JSW (oik. ylä), T.U.F.F. (vas. ala) ja Helsinki Ultimate (oik. ala).

1. T.U.F.F.
2. JSW
3. Helsinki Ultimate
4. Saints

Päivä päättyi kaikille avoimiin hattupeleihin

Yli-ikäisten läsnäolijoiden iloksi pääsimme vielä päivän päätteeksi nauttimaan kahdesta hattupelistä. Hattupeleihin saatiin mukaan myös kaksi täysin uutta pelaajaa. Joukkueet olivat tasaisia ja pelit tiukkoja, mikä näkyi myös pistetaululla. Ensimmäinen peli loppui universe pointiin ja lukemiin 8-7 vihreisiin liiveihin sonnustautuneen joukkueen hyväksi. Sama joukkue voitti toisenkin pelin 8-6.

Pelejä voi katsoa osoitteessa go.fanseat.com.

Teksti: Aada Dahlman (T.U.F.F.)
Kuvat: Elisa Pursiainen

[EDIT 20.3.2017 18:50 Saints oli turnauksen nuorin kokonainen joukkue keski-iällä 10,6 vuotta. Tarkalleen ottaen turnauksen nuorin joukkue oli JSW, jonka omien pelaajien keski-ikä oli 9,5 vuotta. JSW:n riveissä pelasi kuitenkin päivän aikana vaihteleva kokoonpano pelaajia muista joukkueista.]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?