Kesäkausi aukeaa tuttuun tapaan Siltamäen nurmilla tulevana viikonloppuna. Itärajan yli saapuu tänä vuonna uusia tuttavuuksia. Jupiterin lisäksi avoimessa sarjassa pelaavat Me&My Monkey sekä Dedushka ja naisten sarjassa Elvis Presley.

Vuoden 2017 SM-avajaiset ovat edelliseen kesään typistetymmät. Tänä kesänä aikuisten maajoukkuekisat pelataan hiekalla, minkä vuoksi alkava ulkokausi on monille kuin välivuosi eikä jokaista viikonloppua tarvitse täyttää kovilla turnauksilla. Kovimmat venäläisjoukkueet ovat tänä vuonna poissa. Suomalaisista avoimessa menestyneen yhdistelmäjoukkue SOS-Terrorin pelaajat ovat hajautuneet muihin seuroihin ja naisissa pienseurat ovat jättäytyneet leikistä.

Mitalipeleihin selkeät suosikit

Avoimen sarjan kärkeen on helppo veikata tutut joukkueet Espoon Otso, Helsinki Ultimate ja Pirkanmaa United. Erityisesti pääkaupunkiseudun joukkueet ovat vahvistuneet SOS-Terrorin yksilöillä, joten voimasuhteet voivat hyvinkin heilahtaa riippuen siitä, kuinka hyvin uusia yksilöitä pystytään hyödyntämään itse pelissä. PirUn kaksivuotisen projektin päätavoite on tulevan syksyn seurojen EM-kisat, joten näyttämisen halua löytyy varmasti. Seurojen EM-kisat pelataan syyskuussa Venetsiassa ja pohjoisen aluekarsinta elokuussa Tukholmassa.

Naisten sarja käynnistyy tänä vuonna vain neljällä suomalaisjoukkueella eli Atleticolla, Helsinki Ultimatella, UFOlla ja Viimalla, joiden lisäksi pelaa Elvis Presley, Venäjän kolmanneksi kovin naisjoukkue. Sarja pelataan round robin -formaatilla eli kaikki joukkueet kohtaavat toisensa ennen sijoitusottelua. Tutulla rosterilla kautensa aloittavat Ticon kottaraiset ja Stadin pirkot kohtaavat toisensa todennäköisesti turnauksen finaalissa. Yllätysmomenttia toki löytyy, sillä UFOn pakkaan on sekoittunut Turku Terrorin pelaajia, Viima voi terävimmillään hakea yllättäviä voittoja ja venäläiset saattavat tuoda lisävahvistuksia maan muista seuroista.

SM-Tourin peliaikataulut ja tulokset näkyvät totutusti Pelikoneessa.

Helsinki Ultimatessakin pelannut kiekkopeto Yuriy Rovda (edessä) pelaa tällä kertaa venäläisessä Dedushkassa. Venäjältä saapuvat myös Jupiter ja Me&My Monkey avoimen ja Elvis Presley naisten sarjaan. Kuva: Tuukka Koistinen

Muista nämä!

Jos olet aikeissa pelata viikonlopun SM-Tourilla, muista päivittää lisenssi ja jäsenmaksusi sekä varmistaa, että vakuutuksesi on kunnossa, jos satut loukkaantumaan.

WFDF on päivittänyt ultimaten viralliset säännöt kaudelle 2017, minkä vuoksi jokaisen tulee tehdä uusi sääntötesti vaikka vanha olisikin ollut voimassa. Huomioi, että jokaisella täytyy olla Standard-tason testi suoritettuna vaikka osaisit kehittyneiden pelaajien Advanced-tasonkin. Tällä kertaa apunasi on päivitetyt suomenkieliset säännöt! Suomenkielisen yhteenvedon WFDF:n sääntömuutoksista voit lukea tästä.

Tiesithän käsimerkkienkin muuttuneen? Kiekon kääntyessä käännetään volyymia pienemmälle ja ratkaisupisteistä viestitään däbbäämällä. Jos tässä ei ollut mielestäsi tolkkua niin ehkä kannattaa vilkaista sama asia havainnollistettuna.

Olethan myös sopinut jo kyydin ja majoituksen joukkuetoveriesi kanssa? Ilmoittaudu samalta istumalta seuraaviin treeneihin. Se puuttuu sinulta kuitenkin.

SM-Tour striimataan – tule mukaan

Siltamäen SM-Tour pyritään talvikauden tapaan striimaamaan Fanseat GO:lla. Striimausaikataulut tarkentuvat myöhemmin ja niistä tiedotetaan ensimmäisenä Ultimate.fin Facebookissa. Striimiin voi tulla muutoksia sääolosuhteiden tai muiden teknisten vaikeuksien pakosta.

Mikäli haluat olla apuna striimin toteutuksessa esimerkiksi kuvaajana niin laita sähköpostia osoitteeseen toimitus@ultimate.fi!

Artikkelikuva: Tuukka Koistinen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?