Vasemmalla Team ja oikealla Turku-Tampere moottoritie. Keskellä turnauksen maskotti Tutu. Kuva: Ville Arvio

Jyväskylä Summer Start 2017 tarjosi tuttuun tyyliin naurua ja hikeä, kun 20 joukkuetta saapui Viitaniemen urheilukentälle ottamaan mittaa toisistaan. Powerpoolin B-lohkon avanneessa ottelussa kohdanneet Turku-Tampere moottoritie ja Team selvittivät tiensä Jyväskylä Summer Startin finaaliin. Alkusarjan kohtaaminen päättyi niukasti Teamin voittoon 7-8, ja loppuottelusta muodostui vähintään yhtä tiukka ja jännittävä kuin joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta.

Turku-Tampere moottoritien Jyri Saarinen kiekossa. Kuva: Ville Arvio

Molemmat joukkueet olivat tiukoilla jo välierissään: Sibbo Disc oli lähellä kammeta Turku-Tampere moottoritien tieltään ja edetä loppuotteluun, mutta tuleva mestari onnistui taistelemaan 5-6 voiton itselleen. Helsingin Teamin ja oululaisen Disquitoksen välierä tarjosi sydämentykytyksiä molempien joukkueiden kannattajille kiekonhallinnan ja johtoaseman vaihdellessa puolelta toiselle, Teamin viedessä lopulta ottelun lukemin 6-7.

Disquitos ei kyennyt saamaan samanlaista latausta pronssiotteluun kuin mitä heillä oli välierässä, ja näin turnauksen kolmossija matkasi Sipooseen Sibbo Discin viedessä pronssiottelun nimiinsä selvin lukemin 11-2.

Vasemmalla Team ja oikealla Turku-Tampere moottoritie. Keskellä turnauksen maskotti Tutu. Kuva: Ville Arvio

Finaalista muodostui huikea trilleri, jossa molemmat joukkueet antoivat kaikkensa vaikka pitkä turnausviikonloppu painoi jo molempien joukkueiden jaloissa. Lopulta Santtu Lehto teki ratkaisevan maaliin Tku-Tre moottoritielle, jolla joukkue vei finaalin nimiinsä lukemin 6-5.

Turnaus pelattiin viime vuodelta tutulla Challenger- ja Powerpool-jaolla. Näin JSS kykeni tarjoamaan mielenkiintoisia ja tasaisia otteluita niin kansallisille huipuille, rennommin harrastaville kuin juniorijoukkueillekin. Etenkin FreezeBees pelasi hienosti nousten alemmasta poolista taistelemaan kärkisijoituksista.

Turnauksen Spirit-pelaajana palkittiin Salkon Janne Puttonen. Tänä vuonna jokaisen ottelun jälkeen vastajoukkue valitsi mielestään parhaiten urheiluhenkeä ja spirittiä kentällä esittäneen pelaajan. Yhteispisteitä laskettaessa savolaisella puheenparrellaan sulostuttanut Puttonen oli selvä voittaja.

Mitaliottelut löytyvät YouTubesta, tässä suora linkki. Loppuottelu alkaa ajassa 47:40.

Kiekonheittoa ja riemukasta yhdessäoloa

Jyväskylä Summer Start tarjoaa ultimateturnauksen lisäksi monipuolisesti erilaisia liitokiekkoiluaktiviteettejä turnausalueella sekä yhteisen illanviettotilaisuuden lauantaina. Tänä vuonna oli mahdollista virittäytyä tunnelmaan jo perjantaina ravintola Revolutionissa, jossa jaettiin turnauspasseja, katsottiin ravintolan televisioista ultimatea ja syötiin Revolutionin keittiön herkkuja JSS-hinnoin. Haasta Lasse -kilpailussa lajina oli tänä vuonna puttikilpailu frisbeegolfkoriin mysteerilaatikosta nostettavalla esineellä. Arpaonnen suosiessa pääsi puttaamaan frisbeellä, muutoin käteen saattoi eksyä mm. bumerangi.

Osuuskauppa Keskimaan kanssa yhteistyössä järjestetty iltatapahtuma ravintola Freetimessä keräsi paljon kiitosta. Jyväskylä Summer Start haluaa iltaohjelmansa olevan avoin ja miellyttävä niin lapsille kuin aikuisillekin. Lajissa oleellista on esimerkiksi avoimuus ja toisten kunnioittaminen, ja tätä halutaan tuoda esiin koko turnausviikonlopun ajan. Yhteinen päivällinen on hieno keino edistää yhteisöllisyyttä, mutta se myös helpottaa osallistuvien joukkueiden viikonloppua: JSS on kokonaisvaltainen tapahtuma, joka pitää huolen pelaajistaan ja heidän hyvinvoinnistaan. Tällöin on helppo keskittyä olennaiseen, eli pelaamiseen ja hauskanpitoon.

Kaksipäiväinen ultimateturnaus sekä kesän toureille valmistavat ottelut tulevat pysymään jatkossakin tapahtuman tärkeimpänä antina, eikä muihin aktiviteetteihin ole pakko osallistua mikäli niin ei halua.

Kahoot-tietovisa sekä ilmapallotaisto (kuvassa meneillään) joukkueiden välillä olivat iltaohjelman suosituimpia aktiviteetteja. Kuva: Teemu Ritvanen
Paljon kiitosta saanut kylpypalju aivan kentän vieressä oli pelaajien mieleen. Kuva: Jani Rutanen

Jyväskylä Sleepwalkers kiittää lämpimästi jokaista turnausviikonloppuun tavalla tai toisella osallistunutta henkilöä, ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista. Turnaus järjestetään 2018 jo kuudennen kerran, ja pyrimme kehittämään turnausta yhä eteenpäin saamamme palautteen perusteella. Nähdään kesän Toureilla sekä taas ensi vuonna Viitaniemessä!

Lopulliset tulokset voi tarkastaa tästä.

Kuvia viikonlopulta löytyy täältä ja täältä.

Teksti: Ville Tuure, Jyväskylä Sleepwalkers

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?