Grand Mastersit napsivat keskiviikkona voitot molemmista otteluistaan ja nousi sarjataulukon kolmanneksi. Voittoja vielä tarvitaan, jotta joukkue lunastaisi paikan neljän parhaan joukkoon. Mixed Masters koki niukkoja tappioita ja lähtee varmistamaan seuraavaksi paikkaa sijoista 5-8. Aiemmasta tiedosta poiketen Suomen ottelu Currier Islandia vastaan saatetaan striimata.

Avoimen Grand Masters jatkoi voittotiellä ja pyyhki saksalaisten kiekot hiekasta 11-6. Päivän toisessa ottelussa Suomi kohtasi rakkaan tutun eli Ruotsin, jotka tiukan väännön jälkeen lopulta taipuivat lukemiin 12-11. Sarjataulukon kärjessä on edelleen USA, jota seuraavat Iso-Britannia, Suomi, Kanada ja isäntämaa Ranska. Sarjan voittaja kohtaa neljänneksi sijoitetun semifinaaleissa. Suomi pelaa tänään Ranskaa ja viimeiseksi Isoa-Britanniaa vastaan, joten taulukko voi vielä hyvinkin keikahtaa päivän aikana.

Katso tästä Grand Mastersin sarjataulukko.

Mixed Masters tavoittelemaan viiden parhaan paikkaa

Mixed-joukkeella oli mahdollisuus tavoitella semifinaaleita turnauksen vaativimmassa päivässä. Kolme hiillostavaa ottelua päätyi suomalaisittain valitettavasti tappioihin. Tällä hetkellä neljäntenä oleva Saksa karkasi voittoon ottelun loppuvaiheilla 11-9 ja kakkosena oleva Ranska painoi voiton tekemällä pelin kaksi viimeistä maalia loppulukemiksi 11-10. Viidennellä paikalla sijaitseva Espanja voitti Suomen 13-4.

Hymy nousee Juusolta ja Moddelta vaikkei jalka sitä aina tee.

– Masters Mixed joutui tyytymään keskiviikon härkäpäivänä kolmeen tappioon eurooppalaisille joukkueille. Yhdeksän pelattua ottelua alkaa pikkuhiljaa tuntua jaloissa, joita entisestään kuormittavat Henri Modeniuksen ja Juuso Parkkisen loukkaantumiset juuri kisojen kynnyksellä. Juusolta meni SM-Tour 1:llä polvesta eturistiside poikki ja Henriltä tähystettiin ja leikattiin nivelkierukan repeämää vain kaksi viikkoa ennen Ranskaan lähtöä. Molemmat herrat pääsivät kuitenkin lähtemään joukkueen mukaan ja ovat ottaneet etenkin kuudennen pelaajan roolia kentän laidalta kannustaen ja ohjeita antaen. Juuso ja Modde ovat myös pystyneet pelaamaan muutamia pisteitä turnauksen aikana, ja tänäänkin heitä mitä todennäköisemmin pääsee näkemään striimiottelussa Currier Island -pick-up-joukkuetta vastaan. Loistava henki ja hymy säilyy koko joukkueen sisällä tiukoista tappioista huolimatta, kirjeenvaihtaja Modenius morsettaa.

Mixed on tällä hetkellä sarjan kahdeksantena ja pelaa viimeisen sarjapäivänsä ennakolta heikompia joukkueita vastaan. Rutiinisuorituksella Suomi varmistaa paikkansa sarjan keskivaiheille ja lunastaa mahdollisuuden viiden parhaan joukkoon. Torstain päättää pudotuspeliottelu, jonka vastustaja on vielä toistaiseksi tuntematon.

– Huomataan, että pystymme kyllä haastamaan maailman ja Euroopan parhaita. Karsimalla henkilökohtaisen tason virheitä ja pelaamalla aina kentällä olevilla viidellä pelaajalla pystymme päihittämään kenet tahansa tulevista vastustajista, valmentajakaksikko Marja ja Jussi Kitusuo kertovat.

Katso tästä Mixed Mastersin sarjataulukko.

Tuoreimman tiedon mukaan FIN-CUR-ottelu kolmoskentällä mahdollisesti striimataan aikaisemmasta tiedosta poiketen.

Ruotsille tyly pudotus Mixed-sarjassa

Ruotsin mixed-maajoukkue kohahdutti aiemmin Royanin ultimatekansaa päihittämällä C-alkulohkossaan USA:n 12-11. (Ottelu striimattiin ykköskentällä Fanseatiin.) Näin ollen lohkon kolme parasta olivat tasavoitoissa ja voittajaksi nousi yllättäen Italia. Toiseksi päätyi USA ja kolmanneksi Ruotsi. Italia ja USA jatkoivat ylempiin ristipeleihin, jonka molemmat joukkueet pelaavat 16 parhaan joukossa. Lohkon kolmas eli Ruotsi pelasi ristiottelunsa Intiaa vastaan ja hävisi, joten naapurimaamme kohtaloksi jäi pelata sijoista 17 ynnä muut.

Yhdysvallat muuten hävisi ristiottelunsa Filippiineille, joka nousi 8-2 ahdingosta voittoon 8-9. Pelin viimeinen piste näkyy WFDF:n YouTube-kanavalla.

Artikkelikuva: Italian mixed-maajoukkue /WCBU

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?