Ultimate ja Mixed SM-turnaus

Ultimate on liitokiekolla eli frisbeellä pelattava joukkuepeli, jossa tavoitteena on tehdä maaleja vastustajan puolustamalle maalialueelle syöttämällä kiekko joukkuetoverille. Kentällä on samanaikaisesti seitsemän pelaajaa per joukkue. Ultimate vaatii pelaajaltaan kypsyyttä ja pelin hengen eli spiritin (Spirit of the Game) kunnioittamista, sillä ultimatessa ei käytetä tuomareita.

Ultimaten Mixed SM-turnauksessa pelaa yhteensä kahdeksan joukkuetta, jotka ovat matkanneet Tampereelle eri puolelta Suomea (joukkue-esittelyt alempana). Mixedissä joukkueen seitsemästä pelaajasta vähintään kolme on miehiä ja kolme naisia. Seitsemäs pelaaja päätetään vuorotellen. Ensimmäisellä puoliskolla sen päättää joukkue, joka aloittaa maalialueelta A ja toisella puoliskolla maalialueelta B lähtevä joukkue. Se kumpi on maalialue A ja kumpi B, päätetään ottelun aloituksen arvonnan yhteydessä.

Ultimaten 10 perussääntöä löydät täältä.

Ultimatea pelataan kesäisin ulkona nurmikentällä ja talvisin liikuntahalleissa. Toimintaa on läpi vuoden tarjolla aikuisille ja junioreille, kun Suomen Liitokiekkoliitto järjestää aikuisten avoimen ja naisten sekä junioreissa U20- ja U17- SM-tourit. Lisäksi seurat järjestävät ympäri vuoden harrasteturnauksia, joihin voivat osallistua kaikki lajista kiinnostuneet.

Lisätietoja osoitteesta www.ultimate.fi

Mixed SM-turnauksen aikataulu

 

Joukkueet

Disquitos, Oulu (http://www.disquitos.fi/)

Disquitos on Suomen pohjoisin ultimatejoukkue ja takana onkin monia pitkiä ja mukavia pelimatkoja. Oulussa treenaamme Mixedinä ympäri vuoden ja mukaan otetaan uusia pitkin vuotta. Tavoitteena on pitää hauskaa ruohon, kiekon ja kanssapelaajien kanssa ja voittaa puhtaalla pelillä tai hävitä hyvällä hengellä. Seuramme järjestää myös Suomen ylivoimaisesti parhaan hatturantatultimateturnauksen Kalajoella (https://kalajokibeachultimate.wordpress.com/). Tänä vuonna turnaus järjestetään 15.7. Mukaan pääset siis myös ilman joukkuetta tai pelitaitoa (tasaväkiset joukkueet arvotaan).

EUC Sour, Espoo (http://euc.fi/)

EUC Sour on tulossa taistelemaan voitosta aina viimeiseen hikipisaraan asti. Joukkueessa vallitsee hyvä yhteishenki ja taistelukulttuuri. Koko joukkue kantaa vastuuta yhdessä pelaamisesta nauttien ja hyvää spirittiä noudattaen.

EUC Sweet, Espoo (http://euc.fi/)

EUC Sweet on omaksunut kulttuurin, missä virheetkin ovat ok, mikäli ne tehdään täysillä. Joukkue tulee haastamaan vastustajat monipuolisella pelillä ja vaarallisilla nopeilla hyökkäyksillä. Hyvää spirittiä ja iloista pelimieltä halutaan jakaa oman joukkueen lisäksi myös muille turnauksen joukkueille.

Helsinki Ultimate (http://www.helsinkiultimate.fi/)

Helsinki Ultimaten mixed-juokkue on koottu seuran naisten ja avoimen joukkueiden pelaajista. Joukkue on harjoitellut mixed-maajoukkuettakin valmentaneen Mikko Saloilan valmennuksessa alkukesän ja lähtee tavoittelemaan kisoista tiukkoja pelejä, voittoja ja letkeää kisaspiritiä. Huhu kertoo, että Helsinki Ultimaten pelaajien käsissä lätty lentää kuin lettu pannulla käännettäessä – niin, että lopputulos on taatusti maukas.

JSW, Jyväskylä (http://jyli.fi/ultimate/)

Viime vuosina Suomen keskikastiin keikkabussinsa parkkeerannut JSW lähtee muutamasta kärkipelaajan puuttumisesta huolimatta kisoihin haastamaan Suomen kärkijoukkueita ennakkoluulottomasti, kuten aina. Jyväskyläläiset eivät tyydy pelkkiin spirit-voittoihin, ja vaikka spirit kuuluukin keskeisesti jyväskyläläiseen lajikulttuuriin, hakee Jyväskylä myös ensimmäistä aikuisten SM-mitaliaan vuosi vuodelta yhä enemmän tosissaan.

Vaasa Saints (http://vaasasaints.wixsite.com/vaasasaints)

Vaasa Saints on viime vuosina ollut Suomen aktiivisin kansainvälisten kenttien mixed-joukkue, jonka paras sijoitus on EM-kisojen 6. sija. Tälle vuodelle joukkue on kärsinyt harmittavista loukkaantumista, mutta onneksi riveihin on saatu vahvistusta muutamista lainapelaajista. Saints on tunnettu muun muassa näyttävistä pitkistä heitoista, jotka tarjoavat katsojille jännittävää nähtävää.

ViRHe, Vihti (https://www.facebook.com/Vihdinrennotheittelijat/)

Kaveriporukasta menestyneeksi junioriseuraksi kehittynyt ViRHe on aikuistunut hieman, mutta on silti keski-iällään 19,5 vuotta turnauksen nuorin joukkue. Mixed-kokemusta on haettu jo kansainvälisiltä parketeilta Göteborgista ja nyt lähdetään katsomaan Tampereen nurmille, kuinka pitkälle joukkueessa alusta asti mukana ollut mixed-pelaamisen kulttuuri kantaa.

UFO, Tampere (https://tampereultimate.net/)

Ultimaten Mixed-SM- mestaruudesta lähtee taistelemaan myös paikallinen tamperelainen UFO! Joukkueen pelaajien pelikokemus ja –taustat ovat varsin erilaisia: joukkue koostuukin niin maajoukkueissa pelanneista kuin myös Tampereen tuoreemmista ultimatekasvoista. UFO lähtee turnaukseen ennakkoluulottomalla asenteella pelaamaan tiukkoja pelejä ja haastamaan vastustajiaan!

 

Turnauksen tulokset

Mixed SM-turnauksen tulokset tallentuvat reaaliaikaiseesti Liitokiekkoliiton sähköiseen tulospalvelujärjestelmä Pelikoneeseen.

Samasta paikasta löydät myös päivittyvän turnausaikataulun.

 

Lisätietoja ultimaten harrastamismahdollisuuksista

Suomessa on reilu 30 ultimateseuraa akselilla Helsinki-Oulu ja Vaasa-Kuopio. Lisätietoja kaikista Suomen ultimateseuroista löydät tämän linkin takaa sekä osoitteeta www.ultimate.fi 

Joukkueet etsivät jatkuvasti riveihinsä uusia pelaajia. Mikäli etsit uutta harrastusta, jossa yhdistyy liikunta sekä yhdessä tekeminen, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään ultimateseuraan! Laji- tai urheilutaustalla ei ole väliä – ultimate on helppo aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan koukuttavaa lajia!

Näin kesäkaudelle tarvitset mukaasi ainoastaan ulkoliikuntavarusteet, seuroilla on kaikki muu tarvittava. Toivottavasti nähdään nurmilla 🙂

Lisätietoja voi kysyä myös liitolta sähköpostitse info@liitokiekkoliitto.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?