Atletico ja Helsinki Ultimate kiittävät vastustajaa hyvästä ottelusta. Kuva: Ari Ojanperä

Heinäkuun alun SM-viikon jälkeen Tampereella pelataan jälleen SM-ultimatea avoimen ja naisten sarjoissa. Avoimen sarjaa johtaa Otso ja naisten puolella Atletico. Venäläisiä saapuu myös Tampereelle pelaamaan Auroran ja Jupiterin voimin.

SM-Tour 2 pelataan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen nurmilla. Kisa semifinaalipaikasta on tiukka avoimen A-lohkossa, jossa Otson lisäksi pelaavat Helsinki, Saints ja Aurora. Ensimmäisellä Tourilla Helsinki ja Saints voittivat oman alkulohkonsa, mutta Saintsin epäonnistuminen presemeissä jätti joukkueen neljän parhaan ulkopuolelle. Venäläinen Aurora ei ollut SM-Tour 1:lla mukana tänä vuonna, mutta ylsi viime kesänä viidennelle sijalle. Yhtäkään heikkoa peli ei ole varaa pelata, mikäli mielii mitalisijoille.

Avoimen B-lohkossa pelaavat Pirkanmaa Unitedin ja Tampereen UFOn lisäksi Jyväskylä Sleepwalkers sekä ensimmäisen Tourin kolmanneksi sijoittunut Jupiter Venäjältä. PirU on lohkon selkeä voittajasuosikki. Mikäli Jupiter esiintyy yhtä vahvasti Tampereella kuin edellisturnauksessa Helsingissä nähtäneen joukkue jälleen semifinaalissa. Toisaalta UFO on tuomassa kokeneita konnia kotikentilleen, joten paikallisedustus ylemmille jatkopeleille voi olla vahva.

Naisten U20 tekee kenraaliharjoituksen

Ensi viikolla alkavat juniorien EM-kisat, jonne lähtevät joukkueet naisten ja miesten U20- sekä poikien U20-sarjoihin. Nuorten naisten maajoukkue liittyy viidentenä kilpailijana SM-Tourin naisten sarjaan espoolaisten Atleticon ja Viiman, Tampereen UFOn ja Helsinki Ultimaten seuraksi.

Atletico ja Helsinki ovat edelleen ennakkosuosikit Tourin finaaliin. Edellinen Tour-voitto ratkesi Atleticolle 13-7. Finaalissa viisi tehopistettä tehnyt ticolaisten Essi Inkinen kiertää tällä hetkellä Yhdysvaltoja UFOn Ulla Kiilin ja muiden Euroopan kärkipelaajien kanssa osana EuroStars-kiertuetta, joten Tampereen finaalista sopii odottaa tiukkaa ja tasaista vääntöä.

SM-Tour 2:sta ei tällä kertaa järjestetä livestriimiä. Pelitulokset päivittyvät tuttuun tapaan Pelikoneeseen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?