Naisten U20-joukkue haki yhteispeliään SM-Tour 2:lla Tampereella. Valmentajat Valtteri ja Eerika takarivin reunoilla. Kuva. Finland Youth Ultimate Facebook-sivu

Juniorien EM-kisat järjestetään 5.-11. elokuuta Alankomaiden Veenendaalissa. Naisten U20-joukkueen kehitystä ohjaa pitkä kokemus nuorten naisten ultimatesta. Joukkueen otteet striimataan Fanseat.comissa suorana maanantaina 7.8. kello 12:30, kun Suomi kohtaa alkulohkossa Sveitsin.

– Viimeisen junnuvuoden jälkeen tuntui hyvältä päästä jatkamaan siitä, mihin kesällä jäätiin, toteaa pelaajasta valmentajaksi siirtynyt Eerika Kekki.

Eerika on pelannut tavoitteellisesti ultimateuransa alusta asti. Lajissa Eerikaa viehättää sen tarjoamat mahdollisuudet tavoitteeliseen urheiluun ja nopeaan kehitykseen. Pian aloittamisen jälkeen Eerika lähtikin mukaan nuorten maajoukkueprojektiin, joka tähtäsi vuoden 2014 Leccon MM-turnaukseen. Leccon jälkeen Eerika on ehtinyt edustaa maajoukkuepaidassa kolmissa kisoissa. Valmennuspuolelle Eerikan houkutteli käynnissä olevan projektin aisapari Valtteri Kuuranne. Kilpaurheilupuolen lisäksi ultimatessa tärkeitä Eerikalle ovat joukkuekaverit.

Nopea tietoisku hänestä: Eerika on avustanut yli sadassa karitsoinnissa.

– Tarkoituksena on kouluttautua ammattivalmentajaksi, paljastaa toista kertaa valmentava Valtteri Kuuranne.

Valtteri päätyi ultimaten pariin sattumalta liityttyään ystävänsä vanavedessä puistopeliin. Nyt takana on kuusi vuotta pelaajana, joista pari viimeistä on kulunut paljolti kotiseura ViRHettä valmentaessa. Viime vuonna Valtteri debytoi maajoukkuevalmentajana ja tiesi heti projektin jälkeen haluavansa hakea U20-naisten valmennukseen uudestaan. Yksilöllinen valmentaminen ja ammattitaidon kehittäminen valmennuksessa ovat Valtterille tärkeitä. Lisäksi lajissa vetoaa tiivis yhteisöllisyys sekä vaadittujen fyysisten ominaisuuksien monipuolisuus.

Ja faktajuttua toisesta hänestä: Valtterin suosikkielokuviin kuuluu maailmansotien väliseen Itävaltaan sijoittuva musikaali Sound of Music.

Naisten U20-sarjassa pelaa yhteensä 15 joukkuetta. Sarjassa on kolme alkulohkoa, joista kaksi parastaa takaavat itselleen paikan ylimmistä jatkolohkoista ja paikasta 8 parhaan joukossa. Alkulohkojen kolmannet pelaavat oman jatkolohkonsa, jonka kaksi parasta pääsevät vielä mittelemään mestaruudesta. Suomen alkulohkossa pelaavat Ranska, Venäjä, Itävalta ja Ruotsi. Suomen joukkueessa pelaa lisäksi kaksi tanskalaista. Tanska edustaa EYUC:ssa vain poikien U20-sarjassa.

Naisten U20-joukkue haki yhteispeliään SM-Tour 2:lla Tampereella. Valmentajat Valtteri ja Eerika takarivin reunoilla. Kuva. Finland Youth Ultimate Facebook-sivu

Suomen naisten U20-maajoukkue nuorten EM-kisoissa 2017

Hopeakoski Pinja (Ultimateseura Atletico)
Karjalainen Heta (Vihdin Rennot Heittelijät/Espoo Ultimate Club)
Knuutila Anniina (Lempäälän Kisa)
Koskinen Hellen (ViRHe)
Kuisma Roosa (LeKi)
Reunanen Vappu (Atletico)
Noponen Maria (Atletico)
Pichnova Katarina (Atletico)
Salmela Emmastiina (Jyväskylä Sleepwalkers)
Salmela Jasmiina (JSW)
Søbirk Cassandra (Frederikssund Ultimate Klub)
Villi Ilona (Helsinki Ultimate)
Virtanen Laura (LeKi)
Väätäinen Hilda (JSW)
Winqvist Elena (ViRHe)
Ørsted Selma (Københavns Frisbee Klub)

Seuraa juniorien EM-kisoja!

Suomi edustaa poikien U17- ja U20-sarjoissa sekä tyttöjen U20-sarjassa.

EYUC eli ultimaten nuorten EM-kisat kestävät lauantaista perjantaihin 5.-11.8. Kisojen kotisivut ovat osoitteessa http://eyuc2017.com/. Aikataulut löytyvät osoitteesta http://eyuc2017.com/games/schedule ja tulokset päivitetään tänne: http://eyuc2017.com/games/results.

U17-joukkueen alkulohkon ottelut menevät Suomen ajassa seuraavasti:

6.8. Suomi-Venäjä 12:30
6.8. Suomi-Ruotsi klo 18:30
7.8. Suomi-Itävalta klo 12:30 Katso Fanseatista suorana!
7.8. Suomi-Ranska klo 18:30

EYUC-kisojen ykkös- ja kakkoskentän otteluita voi katsoa suorana Fanseat.comista. Fanseatin käyttö on maksullista ilmaiskuukauden jälkeen. Lisäohjeita palvelun kotisivuilta Fanseat.com. Alustavasti U20-tyttöjen ottelu Itävaltaa vastaan näytetään maanantaina 7.8. Suomen aikaa kello 12:30 alkaen ykköskentältä.

Teksti: Elisa Pursiainen & Ari Ojanperä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?