Suomen miesten U20-maajoukkue valmiina kisoihin. Valmentajat Alexander ja Juho takarivin reunoilla.

Juniorien EM-kisat järjestetään 5.-11. elokuuta Alankomaiden Veenendaalissa. Yhteishenki ja sitoutuminen toimintaan ovat korkealla miesten U20-joukkueen valmentajien arvomaailmassa.

Miesten U20-joukkueen Alexander ”Aksu” Lehtonen tutustui kymmenen vuotta sitten ultimateen lukioiden kouluturnauksessa. Turnaus synnytti halun kehittyä uudessa lajissa. Aksu hurahti lajiin täysin ja ehti edustaa junioreiden maajoukkueessa kerran. Lajissa parasta on hänen mielestään tuomarittomuus eli se, miten kovissakin peleissä pelaajat pystyvät tekemään ratkaisuja spiritin ja sääntöjen mukaan.

– Kansainvälinen menestys on vaikeaa ilman kovia pelejä kotimaassa, hän toteaa.

Aksu toimii tällä hetkellä myös seurajoukkueensa Helsinki Ultimaten valmentajana ja kiinnostus junioreiden maajoukkueprojektia kohtaan syntyi jo hyvissä ajoin ennen hakuaikaa. Hän näkee Suomen junioriultimaten tulevaisuuden riippuvan seurojen aktiivisuudesta ja sitoutumisesta juniorityöhön.

Täsmätietoa valmentajasta: Aksulla on toisinaan kuuluvimmat voimasanat kentällä, mutta myös maailman paras spirit, sillä vuonna 2016 hän voitti Suomen sekajoukkueen riveissä Spirit of The Game -tunnustuksen ultimaten MM-kisoissa.

Joukkueen toinen valmentaja Juho Pitkänen toivoo kollegansa tavoin useampien seurajoukkueiden ottavan vastuuta juniorityöstä. Juho itse on ollut mukana kotiseuransa Lempäälän Kisan juniorityössä sekä toimii tällä hetkellä liitossa junioreiden sarjavastaavana.

Juho aloitti ultimaten yhdessä useamman kaverin kanssa Paul Brownin vetämällä junnuvuorolla. Sama porukka on sittemmin kolunnut läpi monet junioreiden arvokisat ja on nykyään tärkeä osa miesten joukkue Pirkanmaa Unitedin rosteria. Juho debytoi junioreiden maajoukkuevalmentajana viime vuonna Puolan MM-kisoissa. Halu entisestään kehittää omaa toimintaa sai lähtemään projektiin uudestaan. Lisäksi motivoi se, että pelaajat olivat nyt jo ennestään tuttuja. Juholle lajissa parasta on se, miten jokainen voi päästä huipulle asti omia taitojaan kehittämällä. Toisena yhtä lailla tärkeänä puolena ovat tietysti kaverit ja hauskanpito.

Lue lisää: Juho syö aina ruokansa lusikalla.

EM-kisojen poikien U20-sarjassa pelaa 19 joukkuetta, jotka ovat ripoteltu neljään eri alkulohkoon. Lohkojen kolme parasta sijoitetaan kahteen ylimpään jatkolohkoon. Jatkolohkojen neljä parasta säilyvät mestaruustaistossa pudotuspeleihin siirryttäessä. Suomi saa turnauksen alussa vastaansa Italian, Saksan, Tshekin ja Tanskan.

Suomen miesten U20-maajoukkue valmiina kisoihin. Valmentajat Alexander ja Juho takarivin reunoilla. Kuva: Miesten U20-maajoukkue

Suomen miesten U20-maajoukkue nuorten EM-kisoissa 2017

Aarros Tony (Sipoo Odd Stars)
Korhonen Lenni (Team)
Korhonen Valtteri (Jyväskylä Sleepwalkers)
Korja Aatu (Vihdin Rennot Heittelijät)
Lahti Kasperi (ViRHe)
Merivirta Elias (ViRHe)
Miettinen Antti-Jussi (Espoo Ultimate Club)
Nagy Arimo (Lempäälän Kisa)
Nieminen Peetu (LeKi)
Ojala Jesse (Total Ultimate Frisbee Freaks)
Paunonen Tomi (SOS)
Phongkongngoen Ben (Team)
Rautamäki Timi (EUC)
Rekula Henri (T.U.F.F.)
Ropo Teemu (Unlimited Frisbee Organization)
Vehtari Jasu (EUC)
Videman Emil (ViRHe/EUC)
Visuri Ilari (EUC)
Winqvist Ilja (ViRHe)
Winqvist Okko (ViRHe)

Seuraa juniorien EM-kisoja!

Suomi edustaa poikien U17- ja U20-sarjoissa sekä tyttöjen U20-sarjassa.

EYUC eli ultimaten nuorten EM-kisat kestävät lauantaista perjantaihin 5.-11.8. Kisojen kotisivut ovat osoitteessa http://eyuc2017.com/. Aikataulut löytyvät osoitteesta http://eyuc2017.com/games/schedule ja tulokset päivitetään tänne: http://eyuc2017.com/games/results.

U17-joukkueen alkulohkon ottelut menevät Suomen ajassa seuraavasti:

6.8. Suomi-Saksa 12:30
6.8. Suomi-Tanska klo 18:30
7.8. Suomi-Tshekki klo 12:30
7.8. Suomi-Italia klo 18:30

EYUC-kisojen ykkös- ja kakkoskentän otteluita voi katsoa suorana Fanseat.comista. Fanseatin käyttö on maksullista ilmaiskuukauden jälkeen. Lisäohjeita palvelun kotisivuilta Fanseat.com. Alustavasti U20-tyttöjen ottelu Itävaltaa vastaan näytetään maanantaina 7.8. Suomen aikaa kello 12:30 alkaen ykköskentältä.

Teksti: Elisa Pursiainen & Ari Ojanperä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?