Suomen U20-miehet ringissä Saksaa vastaan. Kuva: Klára Matejková

European Youth Ultimate Championships eli ultimaten juniorien EM-kisojen kolmas pelipäivä alkaa maanantaina 7.8. Ensimmäinen täysi pelipäivä pelattiin sunnuntaina. Suomen kolmesta joukkueesta miesten U20 on päässyt voiton makuun. Naisten U20-joukkueen ottelu Itävaltaa vastaan striimataan tänään suorana kello 12:30 alkaen.

Miesten U20 kohtasi avausottelussaan ultimaten suurmaihin kuuluvan Saksan, joka voitti Suomen tuloksella 5-15. Joukkueen toinen ottelu päättyi onnellisesti 14-10-voittoon Tanskaa vastaan. Maanantain vastuksina ovat kahden tappion kärsinyt Tshekki (mm. 6-15 Saksalle) ja kahdella voitolla porskuttava Italia. Lohkon kolme parasta jatkavat ylempään jatkolohkoon, joten voitto tshekkiläisistä sinetöisi paikan korkeammille sijoituksille.

Naisten U20 sai kovaa kyytiä naapurimailta. Venäjä ansaitsi voiton itselleen tuloksella 15-4 ja Ruotsi 15-5. Tänään naiset kohtaavat Fanseat.comin livestriimissä Itävallan, jolla on Suomen tavoin kaksi tappiota. Ottelu alkaa kello 12:30 Suomen aikaa ykköskentällä. Alkulohkon viimeinen vastus on lohkovoitosta pelaava Ranska. Alkulohkon kolmanneksi sijoitetulla on vielä mahdollisuus päästä mukaan mestaruustaistoon jatkolohkosta. Kaksi parasta takaavat paikan neljännesvälieristä.

Poikien U17-sarjassa pelaava Suomen maajoukkue, jossa on sekä poikia että tyttöjä, eivät tällä kertaa maaleilla juhlineet. Iso-Britannia voitti 15-1 ja Italia 15-0. Peli-iloa tappiot eivät ole haitanneet ja juniorit johtavat tällä hetkellä Spirit-pisteissä. Tänään U17 pelaa Sveitsiä vastaan.

Suomen junioreita EYUC:n avajaispäivänä. Kuva: Maruša Lešnik

Seuraa juniorien EM-kisoja!

Suomi edustaa poikien U17- ja U20-sarjoissa sekä tyttöjen U20-sarjassa.

EYUC eli ultimaten nuorten EM-kisat kestävät lauantaista perjantaihin 5.-11.8. Kisojen kotisivut ovat osoitteessa http://eyuc2017.com/. Aikataulut löytyvät osoitteesta http://eyuc2017.com/games/schedule ja tulokset päivitetään tänne: http://eyuc2017.com/games/results.

EYUC-kisojen ykkös- ja kakkoskentän otteluita voi katsoa suorana Fanseat.comista. Fanseatin käyttö on maksullista ilmaiskuukauden jälkeen. Lisäohjeita palvelun kotisivuilta Fanseat.com. U20-naisten ottelu Itävaltaa vastaan näytetään maanantaina 7.8. Suomen aikaa kello 12:30 alkaen ykköskentältä.

Artikkelikuva: Klára Matejková 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?