Suomen U20-naisten Vappu Reunanen kiekossa Itävaltaa vastaan. Kuva: Klára Matejková

Suomen taival EYUC-kisoissa on U20-joukkueiden osalta päättynyt voitokkaasti. Naiset sijoituvat yhdenneksitoista ja miehet seitsemänneksitoista. U17-sarjassakin nuori Suomen maajoukkue etsii sarjan avausvoittoa ensi kerralla.

Naisten U20-joukkueella oli päätöspäivänä mahdollisuus edetä kymmenen parhaan joukkoon, mutta Itävalta osoittautui jälleen liian vahvaksi ja voitti lopulta selkein lukemin 15-5. Päättävä sijoitusottelu olikin suomalaisten juhlaa, koska Slovakia kaatui 15-11. Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa Suomi voitti 12-7. Lopputuloksena U20-naisille 11. sija 15 joukkueen sarjasta. Kotijoukkue Alankomaat kohtaa sarjan finaalissa Venäjän. Pronssiottelussa ovat Ranska ja Tshekki.

Miesten U20-joukkue puristi voitot yhden pisteen erolla molemmista otteluistaan. Miehet pehmensivät Slovakian aamulla 13-12 ja iltapäivällä Tanskan samoin lukemin. Loppusijoitus 17/19. Sarjan finaalissa pelaavat Italia ja Irlanti. Pronssista pelaavat Ranska ja Saksa.

Ensi kertaa U17-sarjaan osallistunut Suomen joukkue jäi tällä kertaa viimeiseksi 13 joukkueesta. Vaikkei voittoja heltynyt debyyttiesiintymiseltä, voidaan tulevaisuudessa odottaa paljon pelaajilta, jotka ovat keränneet arvokasta kansainvälistä pelikokemusta nuorempana kuin moni muu. U17-miesten sarjan finaalissa kohtaavat Ranska ja Saksa. Pronssia juhli Belgia, kun se kaatoi Italian 9-7.

Naisten U17-sarjan mestaruutta juhli Saksa finaalivoitolla Itävallasta 7-6. Tshekki voitti pronssiottelun Ranskaa vastaan 12-10.

Spirit of the Game -pisteissä Suomen U20-miehet saivat keskiarvon 9,38, U20-naiset 9,78 ja U17-joukkue 11,88. Pisteitä jaetaan viidestä kategoriasta ja 10 kokonaispistettä vastaa perustason SOTG-tulosta.

U20-naisten Heta Karjalainen markkeroi Itävallan hyökkääjää. Kuva: Klára Matejková

Lisäksi finaali- ja pronssiesiintymiset maittain:

Ranska 4 (1+3)
Saksa 3 (2+1)
Italia 2 (1+1)
Tshekki 2 (0+2)
Alankomaat 1 (1+0)
Irlanti 1 (1+0)
Venäjä 1 (1+0)
Belgia (0+1)

Seuraa juniorien EM-kisoja!

Suomi edustaa miesten U17- ja U20-sarjoissa sekä naisten U20-sarjassa.

EYUC eli ultimaten nuorten EM-kisat kestävät lauantaista perjantaihin 5.-11.8. Kisojen kotisivut ovat osoitteessa http://eyuc2017.com/. Aikataulut löytyvät osoitteesta http://eyuc2017.com/games/schedule ja tulokset päivitetään tänne: http://eyuc2017.com/games/results. Perusteellisempi tulostaulukko Ultimate Centralissa: http://eyuc2017.ultimatecentral.com/e/european-youth-ultimate-championships-2017

EYUC-kisojen ykkös- ja kakkoskentän otteluita voi katsoa suorana Fanseat.comista. Fanseatin käyttö on maksullista ilmaiskuukauden jälkeen. Lisäohjeita palvelun kotisivuilta Fanseat.com.

Kuvat: Klára Matejková

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?