Ultimaten ulkokauden kolmas ja viimeinen SM-Tour pelataan tulevana viikonloppuna Jyväskylässä Huhtasuon Liikuntapuistossa. Avoimen sarjaa johtava Otso ja naisten sarjan ykkönen Atletico ovat jo varmistaneet paikkansa mestaruusotteluun. Toinen finaalipaikka on vielä avoin, vaikkakin Pirkanmaa United avoimessa ja Helsinki Ultimate naisissa ovat pedanneet itselleen hyvät asetelmat viimeiseen osaturnaukseen.

Avoimen sarjassa Otso ja PirU ovat kohdanneet toisensa kahdesti finaalissa ja näillä näkymin tekevät vielä kenraaliharjoituksen ennen myöhemmin pelattavaa SM-finaalia. Joukkueet pärjäsivät erinomaisesti seurojen EM-kisakarsinnassa, jossa Otso voitti ja PirU tuli kolmanneksi. Avoimen sarjassa pelannut Helsinki Ultimate oli seitsemäs. Yllätyksille on toki tilaa. Vaasa Saints ja Helsinki tarvitsevat Tour-voiton ja PirUn putoamisen Tour-finaalista noustakseen mestaruusotteluun.

Naisten sarjassa Atletico on varmistanut kahdella voitollaan paikan SM-finaaliin. Kesän aikana kahdesti hopealle jäänyt Helsinki Ultimate lienee jälleen kottaraisten vahvin haastaja. Molemmat joukkueet ansaitsivat myös pohjoisen alueen jatkopaikat seurojen EM-finaaliturnaukseen. Taakse jäivät vahvat venäläisjoukkueet Cosmic Girls ja Brilliance sekä ruotsalainen KFUM Örebro. Jyväskylässä espoolainen Viima ja Tampereen UFO tarvitsevat turnausvoiton ja heikkoja suorituksia helsinkiläisiltä SM-finaalipaikan nappaamiseksi.

Atletico ja Helsinki Ultimate vastakkain Tukholmassa järjestetyssä pohjoisen alueen seura-EM-karsinnassa eli EUCR-N-turnauksessa. Kuva: Ultimateseura Atletico FB-sivu

SM-Tourin aikataulua ja tuloksia voit katsoa Ultimate.fin Pelikoneesta. Turnauksella on myös oma Facebook-tapahtuma.

SM-finaalit pelataan syyskuun 23. päivä Helsingin Brahen kentällä. Seuraultimaten EM-turnaus järjestetään Italian Caorlessa heti seuraavana viikonloppuna.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?