Kiekossa ViRHeen Rebekka Roth.

Lempäälässä 26.elokuuta pelatussa U17- ja U20-sarjojen SM-osaturnauksessa nähtiin vauhdikasta peliä ja yllätyksiä. U17-sarjassa pelasivat kaksi akaalaisjoukkuetta Total Ultimate Frisbee Freaks X ja Y sekä Jyväskylä Sleepwalkers ja Vihdin Rennot Heittelijät. U20-sarjassa toisistaan mittaa ottivat Lempäälän Kisa, Sipoo Odd Stars ja Vihdin Rennot Heittelijät.

 

T.U.F.F. jyrää U17-sarjassa

Oskari Uusi-Illikainen (pun) oli JSW:n kantava voima.

Kuten kesän ensimmäisessä osaturnauksessa, ei U17-sarjan haastajista tälläkään kertaa ollut pysäyttämään Akaan nousevan juniorimahdin kulkua T.U.F.F.:n Y-joukkueen voittaessa kaikki ottelunsa sisarjoukkue X:n säestäessä tälläkin kertaa toisella sijallaan. Ensimmäisen osaturnauksen kolmessa ottelussa yhteensä vain yhdeksän maalia viimeistellyt JSW osoitti kuitenkin olevansa niin ikään oikealla tiellä. Lempäälässä joukkue nousi ensimmäisessä ottelussaan ViRHettä vastaan toivottomalta tuntuneesta 4-7 -tappiotilanteesta uskomattomaan 8-7 -voittoon kaikki kirivaiheen neljä maalia syöttäneen ja ottelussa hienot 1+6 -tehot takoneen Oskari Uusi-Illikaisen johdolla. Taisteluvoitollaan JSW sijoittui osaturnauksen kolmanneksi nousten samalla tour-pisteiden osalta samalle sijalle, tasapisteisiin ViRHeen kanssa.

Ennen 16. syyskuuta pelattavaa viimeistä osaturnausta U17-sarjan tilanne näyttää suhteellisen selkeältä: mikäli kaikki joukkueet vain osallistuvat myös kesän viimeiseen osaturnaukseen, nähtäneen mitalipeleissä akaalaisten keskinäinen välienselvittely kirkkaimmista mitaleista JSW:n ja ViRHeen ratkoessa pronssimitalien kohtalon.

 

U20-sarjassa poisjäänti sekä jättiyllätys

Vanhemmassa juniorisarjassa pistettiin pakka uusiksi vielä alle vuorokausi ennen pelien alkamista, kun Nallet joutuivat viime tipassa perumaan osallistumisensa. Turnauksen suurin yllätys nähtiin kuitenkin itse pelikentillä, kun vuosien ajan sarjaa hallinnut LeKi jätettiin kotiturnauksessaan tylysti viimeiseksi sekä SOS:n että ViRHeen pöllytettyä isäntiä selkein numeroin. Kun ViRHe puolestaan kaatoi SOS:n niin ikään ilman ongelmia, lähdetään sarjan viimeiseen osaturnaukseen kutkuttavista asemista, jossa kaikilla kolmella joukkueella on vielä mahdollisuudet SM-finaaliin.

Tour-voitolla ViRHe nousi sarjatilaston kärkeen ja on kiinni historiallisessa finaalipaikassa.

 

Katso kaikkien päivän pelien kulku Pelikoneesta.

 

Lopputulokset ja tämänhetkiset tour-pisteet

U17-sarja:
1. T.U.F.F. Y (202)
2. T.U.F.F. X (198)
3. JSW (195)
4. ViRHe (195)

U20-sarja:
1. ViRHe (200)
2. SOS (197)
3. LeKi (199)
Nallet (0)

 

Teksti: Carl Willandt

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?